Αρκετοί από εσάς ρωτάτε γιατί οι δημοσιεύσεις σας στις κοινότητες του Google+ επισημαίνονται ως ανεπιθύμητες (spam). Αν και η Google δεν έχει μοιραστεί μέχρι στιγμής σχετικές λεπτομέρειες για το πως δουλεύουν τα spam φίλτρα της (και αυτό για να μην το γνωρίζουμε οι spammers), μετά από μερικές ερωτήσεις που έκανα σε κάποιους ανθρώπους και με μια σύντομη αναζήτηση έμαθα μερικά πράγματα που βασίζονται πάνω στα spam φίλτρα και πως να αποφύγεις την «μαύρη» λίστα της εταιρείας.

Τι δεν πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να προσέχεις

Μην δημοσιεύσεις το ίδιο άρθρο, σύνδεσμο, φωτογραφία ή βίντεο σε πάρα πολλές κοινότητες. Πιο συγκεκριμένα, όταν δημοσιεύσεις ένα άρθρο σου σε πάρα πολλές διαφορετικές κοινότητες στο Google+ πολύ πιθανόν να επισημανθεί ως ανεπιθύμητο. Για να το αποφύγεις, δημοσίευσε το ίδιο άρθρο σε τρεις κοινότητες το πολύ (όχι σε τέσσερις, σε τρεις) στο χρονικό διάστημα των δύο ωρών.

Μην δημοσιεύσεις απλά ένα άρθρο, γράψε κάτι το οποίο σχετίζεται γι ‘αυτό. Οι δημοσιεύσεις σε κοινότητες που περιέχουν απλά έναν σύνδεσμο και καμία πληροφορία, όχι απλά παραβιάζουν τους κανόνες των περισσότερων κοινοτήτων, αλλά είναι και πιο πιθανό να επισημανθούν ως ανεπιθύμητες. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν γίνει για τα social media, οι δημοσιεύσεις που περιέχουν πληροφορίες και όχι απλά συνδέσμους έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επίσκεψης (ή click-throuth).

Μην δημοσιεύσεις άρθρα τα οποία έχουν ήδη επισημανθεί ως ανεπιθύμητα. Όταν μια ή περισσότερες δημοσιεύσεις σου έχουν επισημανθεί ως ανεπιθύμητες, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να τις ξανά δημοσιεύσεις στις ίδιες κοινότητες (ή και σε άλλες). Αντί αυτού, δημοσίευσε ένα νέο άρθρο ή κάποιο που δεν έχει επισημανθεί ως ανεπιθύμητο. Αξίζει να ενημερώσω πως όταν επιμένεις και προσπαθείς να δημοσιεύσεις άρθρα τα οποία έχουν επισημανθεί ως ανεπιθύμητα, υπάρχει μεγάλη περίπτωση μετά από κάποιες προσπάθειες να μπλοκαριστεί ολόκληρος ο λογαριασμός σου ως spam.

Αν μια δημοσίευση σου έχει επισημανθεί ως ανεπιθύμητη και συνεχίζεις να θέλεις να μαζέψει κόσμο αλλά δεν μπορείς να την ξανά δημοσιεύσεις, μην προσπαθήσεις να δημοσιεύσεις τον σύνδεσμο της δημοσίευσης που είχες κάνει προτού γίνει ανεπιθύμητη από το Google+. Για να με καταλάβεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, όπως μπορείς να δεις παρακάτω έχω προσθέσει μια δημοσίευση που είχα κάνει στο Google+, αν αυτή η δημοσίευση επισημανθεί ως ανεπιθύμητη κι εγώ προσπαθήσω να την ξανά δημοσιεύσω στέλνοντας τους χρήστες στην προηγούμενη δημοσίευση, θα γίνω απευθείας spammer.

Προτού κάνεις μια δημοσίευση στο Google+, το κοινωνικό δίκτυο σου επιτρέπει να ειδοποιήσεις τους χρήστες μέσω e-mail και ειδοποίησης για την συγκεκριμένη δημοσίευση. Όταν οι χρήστες τους οποίους ειδοποιείς δεν σου έχουν δώσει την άδεια γι ‘αυτό ή δεν θέλουν να ειδοποιούνται αλλά εσύ συνεχίζεις και τους spammάρεις, τότε αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι σε αναφέρουν ως spammer.

Πως καταλαβαίνεις ότι μπήκες στα ανεπιθύμητα φίλτρα της Google

Αν δεις ότι οι δημοσιεύσεις σου δεν εμφανίζονται ξαφνικά στις κοινότητες του Google+ (ενώ τις έχεις δημοσιεύσει), ή σε ενημερώσει κάποιος διαχειριστής κοινότητας ότι οι δημοσιεύσεις σου μπαίνουν στα ανεπιθύμητα της κοινότητας του, αυτό σημαίνει ότι η Google ξεκίνησε να σε βάζει στη «μπούκα.» Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσεις και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο δημοσιεύσεις στις κοινότητες μιας και έχεις ακόμη χρόνο να «συμμορφωθείς» με τους κανόνες της εταιρείας.

Στην παρόν φωτογραφία βλέπεις στην διαχείριση της κοινότητας μου (Greek Bloggers) έναν χρήστη ο οποίος έχει δημοσιεύσει δύο άρθρα τα οποία έχουν επισημανθεί αυτόματα ως ανεπιθύμητα.
Στην παρόν φωτογραφία βλέπεις στην διαχείριση της κοινότητας μου (Greek Bloggers) έναν χρήστη ο οποίος έχει δημοσιεύσει δύο άρθρα τα οποία έχουν επισημανθεί αυτόματα ως ανεπιθύμητα.

Όταν μια δημοσίευση σου μπαίνει αυτόματα στα ανεπιθύμητα μιας κοινότητας, ο διαχειριστής της έχει τρεις επιλογές με τις οποίες μπορεί να πράξει ανάλογα: Να την εγκρίνει, κάτι το οποίο θα κάνει την δημοσίευση σου ορατή προς όλους, να την αφαιρέσει, κάτι το οποίο διαγράφει την δημοσίευση σου από την κοινότητα του και να σε κάνει αφαίρεση από την κοινότητα, αναφορά ή αποκλεισμό, κάτι το οποίο στέλνει απευθείας σήμα στα φίλτρα της Google.

Ευχαριστώ τον Σάββα από το Gamerzz Hood blog που με βοήθησε με το παρόν άρθρο στέλνοντας μου πληροφορίες.

Ο λόγος που οι δημοσιεύσεις σου στις κοινότητες του Google+ επισημαίνονται ως ανεπιθύμητες
5 (100%) 2 votes

Διάβασε επίσης