Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Google: Τα links δεν είναι ο πιο σημαντικός SEO παράγοντας

Share

Σύμφωνα με τον John Mueller της Google, “τα links σίγουρα δεν είναι ο πιο σημαντικός SEO παράγοντας“. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό για τα blogs με λίγα ή εκατοντάδες backlinks; Και πάνω απ’ όλα, τι σημαίνει αυτό για τα guest άρθρα;

Σε μια απάντηση που έλαβε στο Twitter, ο John Mueller της Google απάντησε πως τα links δεν είναι σίγουρα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του SEO, κάτι το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον χιλιάδων προγραμματιστών και SEO experts.

Σε μια άλλη απάντηση, πάλι στο Twitter, ο Mueller ανέφερε επίσης πως η μηχανή αναζήτησης της Google χρησιμοποιεί αρκετούς παράγοντες σε όσο αφορά το crawling, το indexing και το ranking των ιστοσελίδων.

Τι ακριβώς σημαίνουν λοιπόν τα λόγια του John Mueller; Πως ενώ τα backlinks παίζουν και αυτά ρόλο στο ranking μιας ιστοσελίδας, σίγουρα δεν παίζουν τον σημαντικότερο και σίγουρα δεν θα ‘πρεπε να εστιάζεις τόσο σε αυτά.

Αν όσα έχετε διαβάσει χρησιμοποιούν την φράση “link juice”, είναι σχεδόν σίγουρα λάθος, και θα έπρεπε να εστιάσετε στα βασικά, αντί να αγχώνεστε για το “link juice”. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα, παρακολουθείστε τα logs αρχεία του server, μάθετε πως λειτουργεί η αναζήτηση, καταλάβετε τους χρήστες σας. Δημιουργήστε μια καλύτερη ιστοσελίδα. Οι σύνδεσμοι δεν είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός SEO παράγοντας.

John Mueller

Σε αυτό το σημείο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως τίποτα δεν νικάει το “περιεχόμενο”, το οποίο είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς του blogging. Ως εκ τούτου, και μετά από αξιόπιστη επίσημη πηγή, γνωρίζουμε σίγουρα πλέον πως τα backlinks δεν παίζουν τόσο υψηλό ρόλο στο ranking παράγοντα τελικά.

Σε όσα tweets και αν κοιτάξεις, σε όσα άρθρα και αν έχει δημοσιεύσει η Google στα blogs της, σε όποια βίντεο και αν παρακολουθήσεις, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα καταλάβεις είναι πως στην τελική, η Google αναζητάει για ποιοτικό περιεχόμενο, το οποίο θα βρίσκεται πάνω σε μια καλοστημένη και γρήγορη ιστοσελίδα.

Όσο για τα guest άρθρα, δεν θα ‘πρεπε να αγχώνεσαι καθώς αυτά εκτός από τα backlinks που σου παρέχουν, και ας μην παίζουν μεγάλο ρόλο στο παράγοντα του SEO, σου προωθούν το blog και το όνομα σου σε διαφορετικά κοινά που δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο σου.

Εσύ ποιος θεωρείς πως είναι ο πιο σημαντικός SEO παράγοντας και γιατί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Featured Image Credits: PXFuel.com

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;