Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησα να ασχολούμαι με το guest blogging σε βαθμό που άρχισα να γράφω περισσότερο σε άλλα blogs παρά στο δικό μου. Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής άξιζε ο κόπος, το guest blogging είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες «επενδύσεις» που μπορείς να κάνεις για το blog σου και είναι πραγματικά κρίμα που δεν το έκανα τα τελευταία έξι χρόνια που blogάρω.

Τι είναι το guest blogging;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ο όρος «Guest posting ή Guest blogging» σημαίνει πως γράφεις και δημοσιεύεις άρθρα σε άλλα blogs ή ιστοσελίδες, δωρεάν. Ναι, καλά διάβασες, ξοδεύεις ποιοτικό χρόνο σε άλλα blogs γράφοντας και δημοσιεύοντας άρθρα γι ‘αυτά χωρίς ανταμοιβή – όταν λέω ανταμοιβή αναφέρομαι στα χρήματα. Την ίδια επιλογή παρέχω και στο Inkstory για guest αρθρογράφους.

Υπάρχει όμως ένας απόλυτα λογικά λόγος για τον οποίο γράφεις και δημοσιεύεις άρθρα σε άλλα blogs χωρίς ανταμοιβή χρημάτων, και πίστεψε με αξίζει τον κόπο. Άλλωστε αν το guest blogging δεν πρόσφερε κάτι στους bloggers, δεν θα τρελαινόντουσαν όλοι με αυτό, ακόμη κι αν στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό ακόμα.

Με το guest blogging «χτίζεις» νέες σχέσεις με άλλους bloggers

guest-blogging-1

Οι bloggers χρειάζονται ποιοτικό περιεχόμενο για τα blogs τους. Με το να είσαι ένας καλός guest blogger όχι μόνο βοηθάς την αξία ενός άλλου blog, αλλά χτίζεις ταυτόχρονα και δυνατές σχέσεις με άλλους bloggers. Οι bloggers κατέχουν ένα πολύ μεγάλο μέρους του διαδικτύου και έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και followers στα social media, συμπεριλαμβανομένων του Facebook, Twitter και Google+. Όταν γράφεις άρθρα γι ‘αυτούς, αυτοί τα δημοσιεύουν στους αναγνώστες τους οι οποίοι αν ενδιαφερθούν έρχονται στο δικό σου blog – συν subscribers.

Ετοιμάσου να εκτοξευτείς στις μηχανές αναζήτησης (συν καλύτερο SEO)

Guest-Blogging-SEO

Σύμφωνα με την ίδια την Google αλλά και αρκετούς επιτυχημένους bloggers, όταν πρόκειται για το SEO, το guest blogging είναι πέντε φορές πιο πολύτιμο απ’ το να δημοσιεύσεις ένα άρθρο στο δικό σου blog. Όσο υπάρχει το backlink που οδηγεί στο blog σου μέσα στο guest άρθρο που δημοσίευσες, η αξία του blog σου θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο με το καιρό στις μηχανές αναζήτησης (συμπεριλαμβανομένων της Google, Yahoo και Bing).

Με λίγα λόγια, όταν κάνεις guest blogging, ο ιδιοκτήτης του blog αποκτά μοναδικό, ποιοτικό περιεχόμενο για το blog του και ο συντάκτης του παίρνει τον σύνδεσμο (backlink) προς το blog του. Άρα: συν επισκέπτες και subscribers.

Αν ενδιαφέρεσαι για τα backlinks και τις σχέσεις σου με άλλους bloggers, τότε το guest blogging είναι «must» – γράψε guest άρθρα και για το Inkstory.

Τι είναι το Guest Blogging και πως μπορεί να σε ωφελήσει
5 (100%) 4 votes

Διάβασε επίσης

  • Nikos

    Φιλε παναγιωτη,αξιζει να γραφει ενας αρχαριος guest αρθρα σε αλλες σελιδες?

    • Καλησπέρα και συγνώμη για τη καθυστέρηση της απάντησης μου. Προσδιόρισε το ‘αρχάριος’, γιατί αν γράφεις καλογραμμένα θέματα για πράγματα που σου αρέσουν, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς από το να στείλεις το guest άρθρο σου. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι του κάθε blogger να διαβάσει το άρθρο που του έστειλες και να πάρει την απόφαση για το αν θα το δημοσιεύσει ή όχι.

  • MommyJammi

    Μου δημιουργεί φοβερό άγχος να γράψω εγώ σε άλλο blog… Νομίζω πως πρέπει να το «δουλέψω» μέσα μου αυτό… Εγώ έχω ανοικτή πόρτα σε ανθρώπους που θαυμάζω και ανθρώπους που μου αρέσει η πένα τους!

    • Βασικά αντιμετώπιζα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που αποφάσισα να γράψω το πρώτο μου guest άρθρο. Αν και τις πρώτες φορές προσπαθούσα να τα γράφω όσο πιο τέλεια γινόταν, μετά ξεκίνησα να γράφω με την ίδια άνεση που γράφω και στο blog μου. Κάθε αρχή και δύσκολη άλλωστε. Αν ποτέ θελήσεις να κάνεις το πρώτο σου βήμα, θα χαρώ να δω ένα guest άρθρο σου στο Inkstory! 🙂