Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Ζωή από το Dolce Far Niente, μια blogger η οποία αν και δεν γράφει για μια συγκεκριμένη θεματολογία, θα σε κάνει να ερωτευτείς κάθε άρθρο της.
Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες συνεντεύξεις που παίρνω, όπου βλέπεις τις κλασικές 20 ερωτήσεις που κάνω σε κάθε blogger, με την Ζωή αποφάσισα να αλλάξω την “ρουτίνα” των συνεντεύξεων. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι χάρη στην ίδια την Ζωή, η οποία πριν από μερικούς μήνες ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και μου ζήτησε να μου πάρει μια συνέντευξη – την οποία μπορείς να διαβάσεις εδώ.
Οι ερωτήσεις που μου έκανε η Ζωή στην συνέντευξη μου κέντρισαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Από την “Όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά συστήνεσαι ως blogger; Πώς αντιδράει ο κόσμος;” μέχρι και την “Τρελό όνειρο;“, οι ερωτήσεις της όχι απλά εστίαζαν στο blogging, αλλά ταυτόχρονα και σε εμένα, τον blogger.
Διάβασε επίσης: The show must go on…
Ένα άρθρο από την Ζωή.
Προσπαθώ συνεχώς να μένω ενημερωμένος για θέματα τα οποία γράφω, διαβάζοντας καθημερινά πάρα πολλά άρθρα και παρακολουθώντας στενά ό,τι καινούργιο βγαίνει. Παρόλα αυτά, αφήνω πάντα λίγο ελεύθερο χρόνο για να διαβάσω τα άρθρα των αναγνωστών μου, και μπορώ με ειλικρίνεια να πω πως το blog της Ζωής είναι ένα από τα αγαπημένα μου.
Αρχικά, και προτού ξεκινήσω με τις βασικές ερωτήσεις, πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου.
Είμαι η Ζωή και είμαι καλά! Αμήχανο να πρέπει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου. Η ερώτηση μου δημιούργησε εκείνο το συναίσθημα που νιώθεις όταν πας σε συνέντευξη για δουλειά και πρέπει να μιλήσεις για σένα. Θα το ξεπεράσω και θα πώ, ότι είμαι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, απ’ ότι μου λένε, λέω έντονα το λ και ναι, σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Λόγω της μητέρας μου κυρίως, διάβαζα και αγαπούσα την λογοτεχνία, τα βιβλία και την ανάγνωση από μικρή και αυτό με οδήγησε στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας για σπουδές. Αργότερα ήρθε η κρίση που θα διαβάζουν οι επόμενες γενιές στο μάθημα Ιστορίας και ήρθαμε στο σήμερα, όπου εργάζομαι σε ένα διαφορετικό χώρο, στον τομέα των πωλήσεων, του visual merchandising και της μόδας. Τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το blogging. Dolcefarniente.gr είναι το προσωπικό μου blog που μας φέρνει σε αυτή την ευχάριστη συνεργασία και σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνέντευξη.
Το blog σου δεν έχει πολλά άρθρα, αλλά όλα είναι ένα και ένα, ευκολοδιάβαστα και ενδιαφέρον. Ποια θεωρείς πως είναι η θεματολογία του blog σου; Έχει κάποια ή σκέφτεσαι να το κρατήσεις πιο προσωπικό;
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές και δεν έχω τι να σου απαντήσω. Μπορώ απλά να πω, ότι θα ήθελα το blog μου να είναι σαν την κυριακάτικη εφημερίδα με τα πολλά ένθετα, που κάποτε ήταν μία συνήθεια για πάρα πολλούς. Κάπου εκεί υπήρχε ένας αρθρογράφος που σου άρεζε, σε έκανε να χαλαρώσεις , να χαμογελάσεις. Αυτή την ταμπέλα θα επέλεγα αν και είναι λίγο ανορθόδοξη η προσέγγιση.
Η κατηγορία “Όμορφα Πλάσματα” (μια ονομασία που βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον) περιλαμβάνει ορισμένες συνεντεύξεις, τι σε έκανε να προσθέσεις αυτήν την κατηγορία στο blog σου και πως επιλέγεις τα άτομα που παίρνεις συνέντευξη;
Έχω γνωρίσει ανθρώπους πολύ ξεχωριστούς, μου αρέσει πολύ να ακούω τις ιστορίες τους. Μου αρέσουν οι ιστορίες γενικά. Και πιστεύω ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Βρίσκω μέσα σε κάθε ιστορία, σε κάθε χαρακτήρα και κάθε εξέλιξη και που θα κάνει έμενα καλύτερο άνθρωπο. Το όμορφα πλάσματα είναι κλεμμένο από μια ελληνική σειρά που μου άρεσε και θεώρησα ότι ταιριάζει απόλυτα με αυτό που οραματίζομαι για αυτή την στήλη. Νέοι άνθρωποι που κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι καινοτόμο ή καλλιτεχνικό, “είναι φίλοι μας” (μια ατάκα που λέω με τους κολλητούς μου, για όσους συμπαθούμε και ας μην τους ξέρουμε) κάνουν κάτι πάντως που σίγουρα αγαπούν και που εκφράζονται μέσα από αυτό απόλυτα και είναι τρελοί με την καλή έννοια. Είναι μια στήλη σε πολύ αρχικό στάδιο που όμως πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ευχάριστα.
Είσαι πολύ επιλεκτική με τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιείς, αυτή την στιγμή βλέπω πως χρησιμοποιείς το Facebook, το Instagram και το Tumblr, τι είναι αυτό που σε κάνει να στοχεύεις αποκλειστικά σε αυτά τα 3 κοινωνικά δίκτυα;
Δεν συμπαθώ τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν συμφωνώ καν με την λέξη κοινωνικά. Δεν είμαι φαν της τεχνολογίας και ξενερώνω με την έκταση που έχουν πάρει όλα αυτά στην καθημερινότητα όλων μας. Παρ’ όλα αυτά συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την παράνοια, έχω ανεβάσει και εγώ πειραγμένη σέλφι ή κακής ποιότητας μεθυσμένη φωτογραφία με φίλους έτσι, για την φάση. Αναγνωρίζω βέβαια ότι είναι ένα μέσο φυσικά που μπορείς να προωθήσεις την δουλειά σου ή να είναι η δουλειά σου και εκεί πάω πάσο. Με κάποια όρια και πάλι, που φυσικά ο καθένας τα ορίζει διαφορετικά. Το Facebook το βαριέμαι απίστευτα πλέον, το Pinterest με κουράζει, ενώ το Instagram το βρίσκω εθιστικό, σε νευριάζει αλλά σκαλώνεις. Το Tumblr δεν το κατάλαβα ποτέ. Έφτιαξα το προφίλ πριν ένα χρόνο όταν πρώτο ξεκίνησα με το blogging. Διάβασα σε ένα άρθρο σου γι αυτό, δεν είχα ιδέα για την ύπαρξη του. Έγραφες ότι θα βοηθούσε στο να προωθήσεις το blog σου και έτσι είπα ας το κάνω. Έχω να μπω από τότε.
Ποιος είναι ο στόχος σου με το Dolce Farnienτe και τι σε έκανε να επιλέξεις αυτήν την ονομασία;
Ο αρχικός μου στόχος ήταν να γράψω ένα βιβλίο. Και συνεχίζει να είναι. Ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ μέσα από το γράψιμο, όπως ο μουσικός εκφράζεται μέσα από την μουσική. Σε κάποιους θα αρέσει σε κάποιους όχι. Και στις δύο περιπτώσεις, κάνω κάτι που μου αρέσει πολύ. Το blogging προέκυψε καρμικά. Το βρίσκω τρομερά δημιουργικό. Μου λείπει η γνώση σε πολλά τεχνικά θέματα (πάλι καλά που υπάρχει το Inkstory) αλλά κατάφερα να το φτιάξω μόνη μου και το έχω μεγάλο καμάρι. Σκέφτηκα πολλά ονόματα, άλλαξα πολλές φορές γνώμη, σε κάποιους άρεσε, άλλοι δεν το έπιασαν ποτέ. Dollce far niente σημαίνει η γλύκα του να μην κάνεις τίποτα. Σαν έννοια, σαν φράση, την γνώρισα στην ταινία Eat, Pray, Love. Ευχάριστη ταινία, την προτείνω και αν σου αρέσει, θα σου αρέσει και το blog μου. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει η πτωχή πλην τίμια αρθρογράφος.
Εκτός από το blogging, ποια είναι τα χόμπι σου και οι αγαπημένες σου δραστηριότητες;
Yoga, διαλογισμός και Netflix. Δεν ήμουν ποτέ αθλητικός τύπος, η yoga όμως, και κατεπέκταση ο διαλογισμός, με έχουν βοηθήσει σε πολλά επίπεδα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα και προσπαθώ να ψήσω τον σύντροφό μου, τον κολλητό μου, τον αδελφό μου, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους πελάτες μου, πόσο υπέροχη άσκηση είναι και πόσο πολύ θα τους βοηθήσει στα πάντα τους. Αγαπώ τις σειρές. Θεωρώ τεράστια ανακάλυψη το Netflix. Αγαπώ να βλέπω επεισόδια το ένα μετά το άλλο και δένομαι με ήρωες και χαρακτήρες. Βλέπω άπειρες σειρές και παρουσιάζω τον εαυτό μου, ως τον σωστό άνθρωπο να ρωτήσεις ποια θα είναι η επόμενη σειρά που θα κολλήσεις.
Όταν με πήρες συνέντευξη, με ρώτησες ποιο είναι το πιο τρελό μου όνειρο, μια ερώτηση που βρήκα ιδιαίτερα μοναδική και ενδιαφέρον, οπότε θα ήθελα από μεριάς μου να σου κάνω την ίδια ερώτηση και εγώ: Ποιο είναι το πιο τρελό σου όνειρο;
Με ένα νόμπελ ειρήνης, με τον τίτλο “πρέσβυρα καλής θελήσεως” και με κολλητό τον Bono, να τραγουδάμε παρέα για την ειρήνη και την αγάπη θα ήμουν ικανοποιημένη. Δεν τραγουδάω καλά αλλά έχω καλό αυτί, θα τα καταφέρω.
Πίσω στο blogging, πόσο καιρό ασχολείσαι και ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με αυτό;
Με το blogging ασχολούμαι σχεδόν ένα χρόνο. Πέρσι τέτοια εποχή, ήμουν πάνω από το laptop όλη μέρα και όλη νύχτα, διάβαζα το Inkstory σαν εξεταστική ύλη. Τρομερός ενθουσιασμός. Το dolce far niente είναι το πρώτο μου blog. Είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Σκέφτηκα να το κλείσω, να ξεκινήσω κάτι καινούργιο, απογοητεύτηκα, ξενέρωσα αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο, και αυτό ίσως μόνο οι bloggers μπορούν να το καταλάβουν. To αγαπώ αυτό το blog, το διασκεδάζω το blogging και θα ήθελα να έχω χρόνο να ασχοληθώ πιο ενεργά και αυτό, αν και φαίνεται, δεν είναι δικαιολογία.
Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;
Ναι. Γιατί όχι; Είναι δημιουργικό, φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Αντιθέτως θέλει πολλή πολλή δουλειά και μεράκι. Νομίζω ότι είναι ένας τρόπος έκφρασης και αξίζει ο καθένας να του δώσει μια ευκαιρία.
Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση
Σε καθημερινή βάση δεν θα το έλεγα. Επισκέπτομαι αρκετά όμως. Μου άρεσε πολύ το ελεύθερη ζωή είναι ένα travel blog ενός φίλου, και έτσι έμαθα για αυτό. Ένα ζευγάρι που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, λίγο λιτά και ανορθόδοξα, αλλά κάνει ζωάρα. Τέλειο! Το runthetown είναι επίσης μιας φίλης και της παρέας της, οπού ζουν στο Λονδίνο. Καλλιτεχνική προσέγγιση, ωραία αισθητική, όμορφες φωτογραφίες και έξυπνα κείμενα. Και φυσικά το Inkstory. Τι να πω. Τεράστια βοήθεια για όποιον ξεκινάει στον χώρο του blogging. Πολλή έξυπνη ιδέα, καλογραμμένα άρθρα, πολλή επαγγελματική προσέγγιση. Προσωπικά με έσωσε άπειρες φορές και η βοήθεια σου ήταν και είναι μεγάλη.
Και τέλος, μια ερώτηση που κάνω σε κάθε συνέντευξη: Τι άποψη έχεις για το Inkstory
Τρεις υπότιτλους, πέντε διακριτικούς τίτλους θα έδινα στο Inkstory
1. Οδηγός για αρχάριους. Όσα πρέπει να ξέρεις για το blogging
2. Πως να είσαι blogger στην Ελλάδα του 2019.
3. Η εγκυκπλοπέδια του blogging.
4. Keep blogging
5. Ο guru του blogging προτείνειThat was fun. Σε ευχαριστώ πολύ Inkstory και Παναγιώτη Σακαλάκη. Μay the force be with you.
May the force be with you! (Πάντα ήθελα να το γράψω σε άρθρο αυτό – *το διαγράφει από την bucket list του).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ζωή για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!
Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Dolcefarniente.gr, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!