Προγράμματα

Τι είναι το Google Earth Pro και πως να το κατεβάσεις δωρεάν

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 2 έτη από Παναγιώτης Σακαλάκης

Πριν από μερικά χρόνια, το Google Earth Pro δεν μπορούσες να το κατεβάσεις δωρεάν. Αντίθετα, έπρεπε να πληρώνεις 399 δολάρια κάθε χρόνο για να απολαμβάνεις και να χρησιμοποιείς όλες του της λειτουργίες. Πλέον, παρέχεται εντελώς δωρεάν από την Google και μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας στον υπολογιστή του.

Η Pro έκδοση του προγράμματος θα σου φανεί ιδιαίτερα γνώριμη αν έχεις χρησιμοποιήσει την δωρεάν έκδοση, με τη διαφορά βέβαια πως θα έχεις στην κατοχή σου περισσότερα χαρακτηριστικά από ποτέ άλλοτε. Εκτός απ’ το να παρακολουθείς τον πλανήτη μας και τα πανέμορφα μέρη του, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το Google Earth Pro για επαγγελματική χρήση, ακριβώς όπως κάνουν και αρκετές μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, το Google Earth Pro το χρησιμοποιούν κυρίως η Media εταιρείες για να εξάγουν βίντεο και να τα περάσουν στη συνέχεια στις ειδήσεις ή τις αναφορές τους. Οι εταιρείες που ασχολούνται με την οικοδόμηση κτιρίων, χρησιμοποιούν επίσης το πρόγραμμα για να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε μέρος και κτίσμα.

Διάβασε επίσης: Ελληνική Τηλεόραση: Δες Live TV δωρεάν από τον υπολογιστή

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να κατεβάσεις και να χρησιμοποιήσεις το Google Earth Pro τόσο στον Windows υπολογιστή σου, όσο και στο macOS, για τους κατόχους των Apple συσκευών.


Πως να κατεβάσεις δωρεάν το Google Earth Pro

Για να κάνω την διαδικασία ακόμα πιο εύκολη για κάποιον που δεν γνωρίζει, έχω προσθέσει παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις εντελώς δωρεάν το Earth Pro.

Πως να κατεβάσεις δωρεάν το Google Earth Pro

 1. Κατέβασε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου

  Για να ξεκινήσεις, πάνε στην επίσημη ιστοσελίδα του Google Earth και κάνε κλικ στην επιλογή “Download Earth Pro on desktop.” Η επιλογή βρίσκεται ελάχιστα πιο κάτω στην σελίδα.Τι είναι το Google Earth Pro και πως να το κατεβάσεις δωρεάν

 2. Εγκατάσταση του Google Earth Pro

  Αφότου κατέβασες το πρόγραμμα, κάνε δεξί κλικ στο .exe αρχείο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Στο macOS λειτουργικό σύστημα θα χρειαστεί να ανοίξεις το DMG αρχείο και στη συνέχεια να τρέξεις το PKG installer.

 3. Ανακάλυψε τα χαρακτηριστικά του

  Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, απλά άνοιξε το πρόγραμμα και ξεκίνα να μαθαίνεις πως λειτουργούν όλα τα χαρακτηριστικά και οι επιλογές του.Τι είναι το Google Earth Pro και πως να το κατεβάσεις δωρεάν


Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσεις

Σε αντίθεση με την δωρεάν έκδοση που παρείχε η Google κάποτε, με την Pro έκδοση θα έχεις πρόσβαση σε ένα σωρό χαρακτηριστικά που δεν γνώριζες ότι υπήρχαν καν. Για την ακρίβεια, ορισμένα από αυτά (τα πιο γνωστά και πολύ-χρησιμοποιημένα) είναι και τα παρακάτω:

 • Υπολόγισε την απόσταση μεταξύ δύο σημείων
 • Μέτρησε γρήγορα την περιοχή μιας περιοχής
 • Μάθε πόσο ψηλοί είναι οι πύργοι ή οι λόφοι
 • Αποθήκευσε εικόνες σε έως και 4,800 x 3,200 pixels σε μέγεθος
 • Εισαγωγή υπολογιστικών φύλλων γεμάτων δεδομένα για επικαλύψεις
 • Εγγραφή και εξαγωγή 3D υλικού σε full HD ποιότητα, ή σε 1,920 by 1,080 pixels σε μέγεθος

Φυσικά, αυτά είναι μόλις τα λίγα χαρακτηριστικά που παρέχει το Earth Pro. Στην περίπτωση που δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα, μπορείς επίσης να ανοίξεις το Earth Pro και από τον περιηγητή σου, εντελώς δωρεάν.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο