Δεν ανοίγει το Messenger - Φτιάξε το σε λίγα λεπτά

Δεν ανοίγει το Messenger; Φτιάξε το σε λίγα λεπτά

Έχω λάβει πλέον εκατοντάδες μηνύματα με το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά: Παναγιώτη, δεν ανοίγει το Messenger, πως μπορώ να το φτιάξω; Είτε έχεις Android, είτε iOS συσκευή, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με το Facebook Messenger, παρακάτω θα σου δείξω τις πιο συχνές λύσεις.

Το Facebook Messenger, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή, μπορεί ανά καιρούς να κολλήσει, εμφανίζοντας διάφορα προβλήματα όπως να μην ανοίγει καθόλου, να μην φορτώνει τις συνομιλίες, να μην στέλνονται τα μηνύματα, να μην εμφανίζονται ορισμένα πράγματα και πάει λέγοντας. Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, η λύση συχνά είναι μια, και αυτό είναι η επαναφορά της συσκευής.

Διάβασε επίσης: Πως να κάνεις τα Windows 10 πιο γρήγορα

Το να διαγράψεις και να επανεγκαταστήσεις την εφαρμογή δεν θα βοηθήσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, καθώς ορισμένα αρχεία παραμένουν μέσα στην συσκευή σου (όπως τα αρχεία για την cache για παράδειγμα). Ως εκ τούτου, πρέπει να φροντίσεις πως έχουν διαγραφεί και αυτά χειροκίνητα.

Δεν ανοίγει το Messenger – Επαναφορά της εφαρμογής

Σημείωση: Αν ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό θα επαναφέρεις πλήρως το Facebook Messenger, οπότε μετά θα πρέπει να ξανά συνδεθείς σε αυτό. Φρόντισε πως γνωρίζεις το email και τον κωδικό πρόσβασης σου προτού το κάνεις.

Δεν ανοίγει το Messenger – Αντιμετώπιση προβλημάτων

Άνοιξε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής σου.

Πάνε στις “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις.”

Βρες το Messenger και κάνε κλικ να ανοίξεις τις ρυθμίσεις του.

Κάνε κλικ στην “Αναγκαστική Διακοπή”

Κάνε κλικ στον “Αποθηκευτικό χώρο”

Κάνε κλικ στην “Διαγραφή αποθηκευτικού χώρου”

Κάνε κλικ στην “Διαγραφή προσωρινής μνήμης”

Πάνε πίσω και κάνε απεγκατάσταση την εφαρμογή

Κάνε επανεκκίνηση την συσκευή

Εγκατέστησε ξανά το Messenger

Στην περίπτωση που η παραπάνω λύση δεν επιλύσει το πρόβλημα με το Messenger, τότε το αμέσως επόμενο βήμα είναι να κάνεις μια επαναφορά την συσκευή σου στα εργοστασιακά της. Αυτό φυσικά θα διαγράψει οτιδήποτε έχεις μέσα στην συσκευή σου, αλλά παράλληλα θα διορθώσει ό,τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν.

Αν δεν θέλεις να επαναφέρεις την συσκευή σου στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, τότε η αμέσως επόμενη εναλλακτική λύση είναι να εγκαταστήσεις την Lite εφαρμογή που παρέχει το Facebook και να χρησιμοποιείς αυτήν.

Featured Image Credits: Kārlis Dambrāns / Flickr

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

3 σκέψεις στο “Δεν ανοίγει το Messenger; Φτιάξε το σε λίγα λεπτά”

 1. Τι γίνεται όταν έχεις κάνει όλα αυτά επανεκκίνηση συσκευής ρυθμισεων ρυθμίσεων εφαρμογών καθάρισες την μνήμη εργοστασιακες ρυθμίσεις και κάνει το ίδιο ακόμα και όταν το κατεβάζεις από το Google play σου crashari και το Google Play ?? Αν έχει κανένας καμία εξήγηση είμαι όλος ματιά

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Δημήτρη, δεν είμαι σίγουρος πως κατάλαβα ακριβώς. Το πρόβλημα είναι πως κολλάει το Facebook Messenger ή γενικά το κινητό σου; Αν κολλάει γενικά το κινητό σου, τότε θα χρειαστώ αρχικά να μου πεις το μοντέλο που έχεις ώστε να μπορέσω να σε βοηθήσω περισσότερο.

   Απάντηση
 2. Τι κανουμε σε περιπτωση που τα εχουμε κανει ολα αυτα και συνεχιζει να μην ανοιγει η εφαρμογη? Υπαρχει καποια αλλη λυση?

  Απάντηση

Σχολιάστε