Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024

Είσαι μαθητής; 10 λόγοι για να ανοίξεις το δικό σου blog!

Share

Η ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει τον τρόπο που ζούμε. Πλέον, είναι πιο εύκολο να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τις ιδέες μας online παρά πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που τόσοι άνθρωποι αρχίζουν να blogάρουν. Μοιράζονται τις σκέψεις τους online, μαθαίνουν νέα πράγματα από άλλους bloggers και πολλές φορές δημιουργούν ένα γνωστό όνομα. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, με τι ασχολείσαι και τι κάνεις, μπορείς να ανοίξεις ένα blog και να γράφεις ότι θέλεις σε αυτό.

Αν είσαι μαθητής, έχεις έναν επιπλέον λόγο για να ανοίξεις το πρώτο σου blog και να ξεκινήσεις το blogging ταξίδι σου. Σε αυτό το άρθρο, παραθέτω δέκα βασικούς λόγους για τους οποίους ένας μαθητής πρέπει να έχει το δικό του blog, είτε αυτό θα είναι για προσωπική χρήση, είτε για επαγγελματική.

1. Στη ζωή πρέπει να κάνεις μόνο ότι σου αρέσει

Περίπου το 51.7% των Αμερικανών είναι δυσαρεστημένοι με τη δουλειά τους. Έρευνες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πως έχουν επιτύχει στην επαγγελματική τους ζωή, και αυτό, δυστυχώς, είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Τι ρόλο παίζει όμως το blogging με τους δυσαρεστημένους ανθρώπους; Λογικά θα έχεις ακούσει το ρητό που λέει, “Κάνε ότι αγαπάς. Αγάπα ότι κάνεις.” Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία, και έχοντας ένα δικό σου προσωπικό blog σημαίνει πως δεν έχεις όρια σε όλα αυτά που μπορείς να κάνεις – εσύ αποφασίζεις τι θέμα θα έχει το blog σου, τι άρθρα, τι σχόλια, τι σελίδες και γενικότερα πως θα λειτουργεί. Με λίγα λόγια, έχοντας ένα blog είναι ένας τρόπος για να αρχίσεις να κάνεις ό, τι σου αρέσει.

2. Αποκάλυψε την πείρα σου σε ολόκληρο τον κόσμο

Συχνά, όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να ξεκινήσει το blogging, δημιουργεί ένα blog στο οποίο γράφει μόνο για πράγματα τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ή είναι παθιασμένος με αυτά. Και όταν είσαι παθιασμένος με κάτι, αυτό σημαίνει πως έχεις και μια ουσιαστική εμπειρία σε αυτό την οποία μπορείς να μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μην φοβάσαι να βγάλεις τις γνώσεις σου παρά έξω και να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο που κάνεις κι εσύ. Άλλωστε, είναι αρκετά γνωστό πως το blogging είναι από τα λίγα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πιάσεις τη δουλειά των ονείρων σου. Για παράδειγμα, όταν εγώ ξεκίνησα να γράφω άρθρα για τον κινηματογράφο, λίγους μήνες αργότερα με βρήκαν εργοδότες από διάφορα περιοδικά και μου ζήτησαν να γράψω γι ‘αυτούς με την ανάλογη αμοιβή. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εσένα, απλά γράφε για όλα αυτά που αγαπάς και θέλεις να πετύχεις.

3. Ανάπτυξε τις δεξιότητες επικοινωνίας σου

Όταν τρέχεις ένα blog, αυτό σημαίνει πως είσαι σε επαφή με τους αναγνώστες σου, με άλλους bloggers και πολλές φορές με πελάτες ή ακόμα και διαφημιστικές εταιρείες. Και με τον αριθμό των ‘trolls’ να είναι ιδιαίτερα υψηλός στο διαδίκτυο αυτή την στιγμή, είναι σημαντικό να μάθεις πως να απαντάς σωστά και έξυπνα στα δύσκολα σχόλια τους, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρόθυμοι να δώσουν τα πάντα για να δημιουργήσουν μια αρνητική ατμόσφαιρα στο blog σου.

4. “Ξεσκόνισε” τη γραφή σου

Αν δεν σου αρέσει να γράφεις, τότε σου έχω άσχημα νέα, αφού το να έχεις blog απαιτεί να γράφεις σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, με τον καιρό θα αγαπήσεις το blogging, αφού για αρκετούς από εμάς έχει γίνει ολόκληρη η ζωή μας. Όσο περισσότερο γράφεις, τόσο πιο πολύ βελτιώνεις τις ικανότητες γραφής σου, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει πάρα πολύ στην επαγγελματική αλλά και προσωπική σου ζωή.

Το γράψιμο δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε βαρετό. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσεις τις σκέψεις σου, να μοιραστείς τις ιδέες σου με ολόκληρο τον κόσμο και να πεις τις απόψεις σου. Σε γενικές γραμμές, πολύ πιθανόν να καταντήσεις όπως όλους τους υπόλοιπους bloggers: εθισμένος στο γράψιμο.

5. Μάθε να ερευνείς καλύτερα

Δεν έχει σημασία για ποια θεματολογία γράφεις, τι blog έχεις και τι άνθρωπος είσαι, όταν έχεις ένα blog σημαίνει πως θα σερφάρεις ασταμάτητες ώρες στο διαδίκτυο για να βρίσκεις άλλα παρόμοια blogs, να αναλύεις, να παίρνεις ιδέες, να μαθαίνεις νέα πράγματα και να μελετάς. Το να είσαι blogger σημαίνει πως ερευνάς συνεχώς. Αναπτύσσοντας αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες, όχι μόνο θα γίνεις πιο έξυπνος, αλλά θα εκπαιδεύεις συνεχώς τον εγκέφαλο σου με αποτέλεσμα μετά από αρκετό καιρό να μαθαίνεις γρηγορότερα και να θυμάσαι περισσότερα.

6. Κάνε επαγγελματικές γνωριμίες

Παρά το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σχόλια στα blogs έχουν “πεθάνει,” υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί άνθρωποι ο οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους με άλλους επαγγελματίες στο είδος τους bloggers. Δεν έχει σημασία αν αυτά τα σχόλια βρίσκονται στο blog σου ή όχι, μπορείς πολύ εύκολα να έρθεις σε επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά σου και να μάθεις νέα πράγματα από αυτούς και ίσως να συνεργαστείς μαζί τους. Την μια μέρα αφήνεις ένα σχόλιο, και την ακριβώς επόμενη έχεις προσφορά για επαγγελματική συνεργασία με μια εταιρεία που εργάζεται πάνω στον κλάδο σου.

7. Ξεκίνα μια νέα καριέρα (μέσω του blog σου)

Στη σήμερον ημέρα το blogging είναι πάρα πολύ δημοφιλής και ο αριθμός των bloggers αυξάνεται συνεχώς με ταχείς ρυθμούς. Είναι εύκολο να βρεις αξιόπιστα blogs με θεματολογίες που σε ενδιαφέρουν, και ακόμα πιο εύκολο να δεις σε αυτά σήματα από μεγάλα brands τα οποία διαφημίζονται εκεί. Εάν ξέρεις πως να τραβάς την προσοχή του κοινού σου και παρέχεις στους αναγνώστες σου μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο, το πιο πιθανό είναι λάβεις αιτήματα συνεργασίας από διαφορετικές εταιρείες ή ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές, το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις να βγάζεις ένα έξτρα εισόδημα ή να ξεκινήσεις τη νέα σου καριέρα.

8. Συνέχισε να αναπτύσσεσαι

Η ζωή είναι μια διαδικασία συνεχής ανάπτυξης, συνεχώς συναντάμε και μαθαίνουμε νέα πράγματα τα οποία μας κάνουν δυνατότερους και εξυπνότερους. Είναι σημαντικό να μην σταματήσεις ποτέ να μαθαίνεις νέα πράγματα και να αναπτύσσεσαι, αφού μόνο έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις τη ζωή. Η διατήρηση ενός blog θα σε βοηθήσει να συνεχίζεις να αναπτύσσεις τον εαυτό σου και να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα.

9. Δημιούργησε ένα portofolio

Όσοι τελείωσαν με τις σπουδές τους πρόσφατα αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα: οι εργοδότες θέλουν να προσλάβουν μόνο έμπειρους ανθρώπους. Κι ενώ είναι δύσκολο να εργάζεσαι καθώς σπουδάζεις, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό portfolio γεμάτο από εμπειρίες και προϋπηρεσίες. It’s all about blogging, βλέπεις. Καθώς είναι μια ηλεκτρονική επιχείρηση που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις κάποιες βασικές δεξιότητες σου (επικοινωνία, έρευνα, μελέτη, γραφή, κοινωνικότητα κ.α.).

10. Πέρνα καλά

Έχοντας ένα προσωπικό blog, σημαίνει πως μπορείς να μοιράζεσαι και να γράφεις για ότι σου αρέσει. Το blogging μπορεί να γίνει απίστευτα διασκεδαστικό, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια το vlog (video blogging) έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλής καθώς η διαδικασία λήψης βίντεο είναι ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Επιπλέον, ένα καλό blog περιέχει φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες και ένα σωρό πολυμέσα που το κάνουν διασκεδαστικό στο γράψιμο και ενδιαφέρον στο διάβασμα.

Όσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότεροι μαθητές ξεκινάν τα δικά τους blogs. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να γίνεις ένας blogger, αφού το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδυάσεις την εργασία, την ανάπτυξη και τη διασκέδαση. Επιπλέον, στην Ελλάδα το blogging δεν είναι τόσο διαδεδομένο προς το παρόν, κάτι το οποίο σημαίνει πως είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξεις ένα όνομα από τώρα. Κάνε μια δοκιμή, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://techwiseinsider.com
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides, του TechWise Insider και του Norpan Gaming, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;