Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (Dark Mode)

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (Dark Mode) σε Android και iOS

Αν θέλεις να κάνεις το Instagram μαύρο (δηλαδή να ενεργοποιήσεις το dark mode) στην Android ή iOS συσκευή σου, τότε κατέβα προς τα κάτω και δες τις βήμα προς βήμα οδηγίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο της μαύρο ή σκοτεινό σχεδιασμό πριν από μερικούς μόλις μήνες.

Το dark mode, όπως αποκαλείται, είναι ο νέος μαύρος / σκοτεινός σχεδιασμός του Instagram για τις Android και iOS συσκευές. Είναι διαθέσιμος προς όλους και καθένας μπορεί να τον ενεργοποιήσει γρήγορα και εύκολα μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής του.

Δυστυχώς, για να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) θα χρειαστεί να υποστηρίζει τον σκοτεινό σχεδιασμό η συσκευή σου, καθώς δεν μπορείς να το ενεργοποιείς από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Παρόλα αυτά, ακόμα και αν δεν το υποστηρίζει η συσκευή σου, θα σου δείξω έναν εναλλακτικό τρόπο για να το ενεργοποιήσεις όποτε θέλεις.

1. Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) από τις ρυθμίσεις του Android

Όπως προανέφερα, για να κάνεις το Instagram μαύρο θα χρειαστεί να έχεις την πιο πρόσφατη Android και iOS έκδοση. Για το Android τουλάχιστον, θα χρειαστεί να έχεις το Android Pie 9 ή 10 για να ενεργοποιήσεις τον σκοτεινό σχεδιασμό.

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) στο Android

Άνοιξε τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής σου.

Πάνε στην “Προβολή.”

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) από τις ρυθμίσεις του Android

Πάνε στις “Σύνθετες ρυθμίσεις.”

Κατέβα τέρμα κάτω και κάνε κλικ στην επιλογή “Θέμα συσκευής.”

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) από τις ρυθμίσεις του Android

Ενεργοποίησε το “Σκοτεινό” θέμα.

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (dark mode) από τις ρυθμίσεις του Android

Έτοιμος. Το Instagram θα αλλάξει αυτόματα σε dark mode.

2. Ενεργοποίησε το dark mode στο Instagram σε παλαιότερες Android εκδόσεις

Αν η Android συσκευή σου έχει μια παλαιότερη έκδοση από την 9τη, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις και πάλι τον σκοτεινό σχεδιασμό στο Instagram, αλλά αυτή τη φορά κατεβάζοντας μια δωρεάν εφαρμογή από το Play Store.

1. Άνοιξε το Play Store.

2. Αναζήτησε την εφαρμογή “Dark Mode” (ή κάνε κλικ εδώ)

Ενεργοποίησε το dark mode στο Instagram σε παλαιότερες Android εκδόσεις

3. Εγκατέστησε την εφαρμογή και άνοιξε την.

4. Κάνε κλικ στο “Night Mode.”

Ενεργοποίησε τον σκοτεινό σχεδιασμό στο Instagram σε παλαιότερες Android εκδόσεις

Έτοιμος! Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος για να κάνεις το Instagram μαύρο και να ενεργοποιήσεις το dark mode του. Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή υποστηρίζει το αυτόματο dark mode, θα γίνει επίσης σε μαύρο χρώμα.

3. Πως να κάνεις το Instagram μαύρο στο iOS

Στο iOS τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απλά, ακριβώς όπως και στο Android. Απλά πάνε στις Ρυθμίσεις τις συσκευής σου, στη συνέχεια πάνε στις ρυθμίσεις της οθόνης και της φωτεινότητας και από εκεί ενεργοποίησε το “Dark.”

Πως να κάνεις το Instagram μαύρο στο iOS
Πηγή εικόνας: Macworld.com

Εσύ κατάφερες να κάνεις το Instagram μαύρο; Και όχι, τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις και ποιους από τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποιήσες; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου, καθώς επίσης και όποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζεις στα σχόλια παρακάτω.

Για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο, πες μου πιο μοντέλο συσκευής έχεις. Τέλος, σιγουρέψου πως έχεις ενημερώσει το Instagram στην πιο πρόσφατη έκδοση μέσα από το Google Play Store ή το Apple Store.

Featured Image Credits: Instagram Engineering

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

1 σκέψη στο “Πως να κάνεις το Instagram μαύρο (Dark Mode) σε Android και iOS”

Σχολιάστε