iPhone 14: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο κινητό της Apple

iPhone 14: Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο κινητό της Apple

Η Apple ξεκίνησε να στέλνει τις πρώτες προσκλήσεις για την εκδήλωση που ετοιμάζει στις 7 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Steve Jobs στο Apple Park και φημολογείται πως η εταιρεία θα ανακοινώσει το ολοκαίνουργιο iPhone 14 σε συνδυασμό με ορισμένες ακόμη συσκευές, όπως την επόμενη γενιά Apple Watch Series 8.

Το μέγεθος της οθόνης του iPhone 14

Παρόλο που είναι ακόμη αρκετά νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις, υπάρχουν αρκετές φήμες και ισχυρισμοί για το πως επρόκειτο να είναι η καινούργια συσκευή της Apple. Σύμφωνα με το Mac Roumors, η Apple ετοιμάζεται να “εξαφανίσει” το 5.4-ιντσών iPhone mini της καθώς δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών της.

Τα νέα iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσουν με μεγαλύτερες οθόνες, ενώ υπάρχουν ορισμένες φήμες για το μέγεθος που επρόκειτο να έχουν:

  • iPhone 14: 6.1-ιντσών οθόνη
  • iPhone 14 Pro: 6.1-ιντσών οθόνη
  • iPhone 14 Max: 6.7-ιντσών οθόνη
  • iPhone 14 Pro Max: 6.7-ιντσών οθόνη

Επιπλέον, αναφέρεται πως η εταιρεία δεν θα κυκλοφορήσει φέτος κάποιο μοντέλο με μικρότερη οθόνη, και σίγουρα όχι ένα με 5.4-ιντσών οθόνη. Παρόλα αυτά, μιας και πρόκειται ακόμα για φήμες και ισχυρισμούς, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτά είναι τα πραγματικά σχέδια της εταιρείας.

Τέλος, φημολογείται επίσης πως τα νέα iPhone 14 θα παρέχουν always-on οθόνη, η οποία θα εξυπηρετήσει εκατομμύρια ανθρώπους που προτιμούν να η οθόνη τους να εμφανίζει πάντοτε τις ειδοποιήσεις και τα εικονίδια από τις εφαρμογές με νέες ενημερώσεις, ακόμη και όταν έχουν την συσκευή τους κλειδωμένη.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Όπως προανέφερα, η Apple έχει στείλει ήδη τις προσκλήσεις για την εκδήλωση που ετοιμάζει στις 7 Σεπτεμβρίου και μπορούμε μόνο να φανταστούμε πως τότε είναι που θα ανακοινώσει όλες τις νέες της συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και του iPhone 14.

Σύμφωνα με μια αναφορά από τον Mark Gurman, τον αρθρογράφο του Bloomberg, η ανακοίνωση του iPhone 14 θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο κοινό μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ισχυρισμοί αναφέρουν επίσης πως το iPhone 14 Max έχει μείνει αρκετές εβδομάδες πίσω και επρόκειτο να καθυστερήσει περισσότερο εξαιτίας των καθυστερήσεων που είχε εταιρεία από τα lockdowns στην Κίνα.

Ο σχεδιασμός και τα χρώματα

Το iPhone 14 αναμένεται να μοιάζει αρκετά στο iPhone 13, παρέχοντας τον ίδιο flat-edged σχεδιασμό, ενώ μια διαρροή από τον Jon Prosser ισχυρίζεται πως η Apple θα παρουσιάσει ένα παχύτερο πλαίσιο χωρίς να “βγαίνει έξω απ’ τον σχεδιασμό” η κάμερα και με στρογγυλά κουμπιά για την ένταση του ήχου.

Παρόλα αυτά, ένα νέο βίντεο που υποτίθεται πως διαρρέει το νέο iPhone 14 σε μωβ χρώμα και το οποίο δημοσιεύθηκε στο Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo ισχυρίζεται πως αυτός θα είναι ο νέος σχεδιασμός για το μοντέλο της Apple.

Η διαρροή έγινε γρήγορα γνωστή και ανέβηκε στο New York Post. Ο χρήστης με την ονομασία DuanRui συνέχισε ωστόσο να ανεβάζει νέα tweets με το υποτιθέμενο καινούργιο iPhone 14, παρέχοντας και ορισμένες έξτρα φωτογραφίες από το νέο μοντέλο:

Μέσα από το βίντεο το νέο iPhone 14 φαίνεται να έρχεται σε μωβ χρώμα με χρωματικούς τόνους που αλλάζουν ανάλογα με το πως το χτυπάει η φωτεινότητα. Ο νέος σχεδιασμός των χρωμάτων φαίνεται σίγουρα εντυπωσιακός για αρκετούς ανθρώπους, ενώ μπορούμε να δούμε πως η νέα οθόνη των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα παρέχουν ένα σχεδιασμό οπών διπλής διάτρησης και όχι εγκοπές. Οι τρύπες διάτρησης είναι μεγαλύτερες από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί στις αρχικές αναφορές πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes.

Σε αυτό το σημείο αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως ο χρήστης DuanRui έχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στο να βγαίνει σωστός με τις διαρροές του.

Κάμερα με υποστήριξη για 8K βίντεο

Όπως ανακοινώθηκε από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo πέρυσι στο MacRumors, αναμένεται να δούμε μια κάμερα 48 megapixels, η οποία θα μπορεί να ηχογραφήσει έως και 8K ποιότητα βίντεο, πηγαίνοντας την ποιότητα της κάμερας του κινητού στο “επόμενο επίπεδο”.

Η 48-megapixel wide κάμερα του iPhone 14 φημολογείται πως κατασκευάστηκε από την Sony και ήρθε για να αντικαταστήσει την τρέχουσα ευρεία κάμερα 12 megapixel που χρησιμοποιείται στα iPhone 13 Pro και Pro Max.

Παρόλα αυτά, φημολογείται επίσης πως αυτή η κάμερα θα έρθει μόνο στα high-end μοντέλα του iPhone 14, με τα υπόλοιπα να λαμβάνουν την κλασική 12-megapixel κάμερα, η οποία ναι μεν θα έχει βελτιώσεις, αλλά θα είναι αρκετά παρόμοια με αυτή του iPhone 13.

Ωστόσο, αναφέρεται πως όλα τα iPhone 14 θα κυκλοφορήσουν με μια αναβαθμισμένη μπροστινή κάμερα η οποία θα παρέχει αυτόματη εστίαση και θα παρέχει ένα ευρύτερο φακό με f/1.9 aperture (μέγεθος διαφράγματος).

Ο ολοκαίνουργιος A16 επεξεργαστής

Αναφέρεται πως τα στάνταρ μοντέλα του iPhone 14 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον A15 Bionic επεξεργαστή που είδαμε στα iPhone 13 μοντέλα. Παρόλα αυτά, φημολογείται πως τα high-end μοντέλα θα παρουσιάσουν το ολοκαίνουργιο A16 τσιπ, το οποίο παρόλα αυτά δεν θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην ταχύτητα και την απόδοση, αλλά θα είναι μια μικρή αναβάθμιση.

Ωστόσο, το νέο τσιπ θα παρέχει υψηλότερη απόδοση από το προηγούμενο τσιπ χάρη στο νέο cellular modem, στον εσωτερικό του σχεδιασμό και σε άλλες αναβαθμίσεις που έχει λάβει από την Apple. Μιας και οι διαδικασίες κατασκευής των N3 και N4P δεν θα προχωρήσουν σε μαζική κατασκευή έως το 2023, ο προμηθευτής τσιπ της Apple (TSMC) αναφέρεται πως έχει αναπτύξει μια νέα N4 τεχνολογία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πλεονεκτήματα έναντι της N5P τεχνολογίας.

Η διαθέσιμη μνήμη RAM

Σύμφωνα με αρκετές πηγές και διαρροές, αναφέρεται πως τόσο το iPhone 14 όσο και το iPhone 14 Pro θα περιλαμβάνουν 6GB διαθέσιμης μνήμης RAM – το ίδιο δηλαδή μέγεθος που είδαμε στα μοντέλα του iPhone 13. Αν και πρόκειται για φήμη, δεν ήταν λίγες οι ιστοσελίδες και οι leakers που ανέφεραν πως τα νέα μοντέλα θα έρθουν με το ίδιο μέγεθος RAM.

Αν και αρκετοί θα περίμεναν να δουν τουλάχιστον 8GB διαθέσιμης μνήμης RAM στα high-end μοντέλα του iPhone 14, αξίζει να σημειώσουμε τα 6GB είναι περισσότερο από αρκετά για να παρέχουν ύψιστες ταχύτητες και να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση πολλαπλών εφαρμογών και παιχνιδιών.

Ο αποθηκευτικός χώρος

Ενώ αρκετοί θα ήθελαν να δουν τα νέα iPhone 14 μοντέλα να έρχονται με 1TB και 2TB αποθηκευτικού χώρου ανάλογα, στην πραγματικότητα φημολογείται πως η σειρά των iPhone 14 Pro θα ξεκινάει με 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεκινάνε με 128GB.

Σύμφωνα με μια φήμη που είχε αναφερθεί στο MacRumors, η Apple μπορεί να παρουσιάσει μέχρι και σκληρό δίσκο ο οποίος ξεπερνάει τα 2TB χωρητικότητας – κάτι το οποίο θα ήταν ιδανικό δεδομένου της κάμερας και της ποιότητας που παρέχει.

Οι χρήστες που θα τραβάνε σε 8K ποιότητα είναι πιθανότερο να χρειαστούν όσο το δυνατόν πιο μεγάλη χωρητικότητα γίνεται μιας και η συγκεκριμένη ποιότητα παράγει βίντεο με τεράστιο μέγεθος.


Θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το άρθρο με νέες πληροφορίες και καθώς κυκλοφορούν περισσότερες φήμες και διαρροές.

Κατηγορίες iOS
Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.
Social Media:

Σχολιάστε