Εντοπισμός κινητού Android ή iOS εύκολα και γρήγορα

Εντοπισμός κινητού Android ή iOS εύκολα και γρήγορα

Είτε έχεις Android, είτε iOS, ο εντοπισμός κινητού λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Και η Google και η Samsung αλλά και η Apple σε βοηθάνε να εντοπίσεις τη χαμένη σου συσκευή μέσα από τις υπηρεσίες που παρέχουν, εφόσον από μόνος/η σου δεν έχεις απενεργοποιήσει τη λειτουργία εντοπισμού.

Αν χαθεί ή κλαπεί η συσκευή σου, πολλές από τις πληροφορίες που έχεις μέσα μπορούν να φτάσουν σε ακατάλληλα χέρια. Αρκετοί πιστεύουν πως επειδή έχουν κλειδώσει το κινητό τους με κωδικό ή δακτυλικό αποτύπωμα πως δεν θα είναι σε θέση κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συμβαίνει αν αυτός που το βρει γνωρίζει λίγα πράγματα παραπάνω.

Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, τα έγγραφα, οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί και οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο κινητό σου είναι σημαντικό να παραμείνουν άθικτα. Ευτυχώς, ο εντοπισμός κινητού μπορεί να μας βοηθήσει είτε να εντοπίσουμε τη χαμένη μας συσκευή, είτε να διαγράψουμε οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτήν χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή μας ή ένα άλλο κινητό, εφόσον δεν έχει απενεργοποιηθεί εντελώς και δεν έχει γίνει hard-reset.

Εντοπισμός κινητού Android με το Find My Phone

Εντοπισμός κινητού Android με το Find My Phone

Η Google παρέχει στους χρήστες του Android την εφαρμογή Find My Phone, η οποία λειτουργεί άψογα και συχνά δείχνει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται η συσκευή μας.

 1. Χρησιμοποίησε έναν υπολογιστή ή ένα κινητό

  Μιας και έχεις χάσει το κινητό σου, για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία Find My Phone της Google, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ από έναν υπολογιστή, ένα laptop, ένα άλλο κινητό, ή ακόμα και από ένα tablet. Χρησιμοποιώντας μια άλλη συσκευή θα μπορέσεις να εντοπίσεις την τοποθεσία του χαμένου κινητού σου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 2. Κάνε σύνδεση στο Find My Phone

  Επισκέψου την ιστοσελίδα Android Find της Google και στη συνέχεια κάνε σύνδεση με το Google λογαριασμό σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να συνδεθείς από έναν σταθερό υπολογιστή ή laptop στο οποίο υπάρχει ήδη συνδεδεμένος ο λογαριασμός σου, καθώς αν έχεις ενεργοποιήσει το two-factor authorization, ίσως σου ζητήσει να σταλθεί SMS στο χαμένο κινητό σου για να επιβεβαιώσεις τη σύνδεση – κάτι το οποίο προφανώς δεν γίνεται στη προκειμένη περίπτωση. Αν έχεις βάλει δεύτερο email στον λογαριασμό σου στη περίπτωση που δεν μπορέσεις να αποκτήσεις πρόσβαση, τότε θα είσαι μια χαρά.

 3. Εντόπισε το χαμένο Android κινητό σου

  Από το αριστερό πλαϊνό μενού του Find My Phone θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις αρχικά ποια συσκευή θέλεις να εντοπίσεις. Αν έχεις πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές με το Google λογαριασμό σου, τότε θα σου τις εμφανίσει όλες. Ακριβώς στα δεξιά υπάρχει ο χάρτης ο οποίος θα σου εμφανίσει είτε την πιο πρόσφατη τοποθεσία στην οποία εντοπίστηκε τελευταία φορά το κινητό σου, είτε την τωρινή τοποθεσία.

 4. Διέγραψε όλα τα δεδομένα απομακρυσμένα

  Αν το Find My Phone δεν καταφέρει να βρει την τωρινή τοποθεσία του χαμένου κινητού σου, τότε μπορείς να επιλέξεις είτε να ξεκινήσει να παίζει ήχο, είτε να αποσυνδεθεί από τον Google λογαριασμό σου, είτε ακόμα και να διαγραφούν όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα που υπάρχουν σε αυτό. Αν ωστόσο επιλέξεις να αποσυνδεθείς ή να διαγράψεις όλα τα δεδομένα, η υπηρεσία θα πάψει να λειτουργεί σε αυτή την συσκευή και δεν θα μπορέσεις να το ξανά εντοπίσεις.

Εντοπισμός κινητού iPhone με το Find My Phone

Εντοπισμός κινητού iPhone με το Find My Phone
Image Credits: Apple

Η Apple παρέχει και αυτή με την σειρά της μια υπηρεσία για να εντοπίσεις το χαμένο σου κινητό, η οποία λειτουργεί με το αναγνωριστικό του λογαριασμού σου.

 1. Επισκέψου την σελίδα Find της Apple.
 2. Πρόσθεσε το Apple ID σου.
 3. Έλεγξε τη τοποθεσία του iPhone, iPad, iPod touch, Mac ή των AirPods σου.

Η σελίδα της Apple είναι παρόμοια με αυτή της Google και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Στα αριστερά έχεις όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σου, ενώ στα δεξιά παρουσιάζεται ένας χάρτης μέσα από τον οποίο μπορείς να δεις την πρόσφατη ή τωρινή τοποθεσία των συνδεδεμένων συσκευών σου.

Εντοπισμός κινητού Samsung με το FindMyMobile

Εντοπισμός κινητού Samsung με το FindMyMobile
Image Credits: Samsung

Μπορεί η Samsung να χρησιμοποιεί το Android λειτουργικό σύστημα της Google στα κινητά της, μα αυτό δεν την σταμάτησε απ’ το να παρέχει και τη δική της υπηρεσία εντοπισμού κινητών, γνωστή ως “FindMyMobile“.

 1. Επισκέψου το FindMyMobile της Samsung.
 2. Κάνε σύνδεση με τον Samsung λογαριασμό σου.
 3. Έλεγξε το email σου για το αναγνωριστικό επιβεβαιώσεις (ID).
 4. Επιβεβαίωσε πως είσαι ο κάτοχος της συσκευής με το ID που σου στάλθηκε.
 5. Έλεγξε την πιο πρόσφατη ή τωρινή τοποθεσία της συσκευής σου.

Ο εντοπισμός κινητού μέσω της υπηρεσίας FindMyMobile της Samsung θα σου δώσει επίσης την δυνατότητα να κλειδώσεις την λειτουργία “Lock Power Off“, που σημαίνει πως θα αποτρέψει κάποιον απ’ το να απενεργοποιήσει εντελώς το κινητό σου, έτσι ώστε να έχεις αρκετό χρόνο για να το εντοπίσεις.

Συχνές ερωτήσεις για τον εντοπισμό κινητού

Στην περίπτωση που έχεις περισσότερες απορίες ή προβληματισμούς, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Δεν λειτούργησε ο εντοπισμός κινητού, τι κάνω τώρα;

Αν η συσκευή σου έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορείς να εντοπίσεις την τωρινή της τοποθεσία, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις αρχικά την τράπεζα σου. Αν έχεις μέσα στην συσκευή εγκατεστημένη κάποια εφαρμογή ή σημειωμένα τα στοιχεία σύνδεσης σε κάποιον τραπεζικό σου λογαριασμό, τότε πάρε τηλέφωνο και ζήτα να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με το πάροχο της SIM κάρτας σου ώστε να απενεργοποιήσει προσωρινά τον αριθμό σου ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση άλλων στοιχείων σου.

Δεν είχα συνδέσει το Google ή Apple λογαριασμό μου, μπορώ να εντοπίσω το κινητό;

Όχι. Οι υπηρεσίες εντοπισμού χαμένων συσκευών λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο μέσω του λογαριασμού σου και δεν μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις αν δεν είχες συνδέσει το κινητό με έναν από αυτούς. Για τα iPhone θα χρειαστείς το Apple ID σου, ενώ για το Find My Phone της Google θα πρέπει να είχες συνδεθεί με το Gmail σου.

Εντόπισα το χαμένο κινητό μου, τώρα τι κάνω;

Αν εντοπίσεις την τωρινή τοποθεσία του χαμένου κινητού σου με τη χρήση των παραπάνω υπηρεσιών, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις την αστυνομία. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται να πας μόνος/η στην τοποθεσία.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

1 σκέψη στο “Εντοπισμός κινητού Android ή iOS εύκολα και γρήγορα”

 1. Γεια σας. Εγω χθες εχασα το κινητο μου το εντοπισα που ειναι και σημερα το πρωι δεν εντοπιστηκε. Σημαινει κατι αυτο και τι να κανω τωρα?

  Απάντηση

Σχολιάστε