Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο

Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο (2022)

Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε πως μπορείς να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο με τη χρήση του Adobe Express, ένα δωρεάν online εργαλείο “Video to GIF” το οποίο μετατρέπει τα αρχεία, σου επιτρέπει να τα επεξεργαστείς και στη συνέχεια να τα κατεβάσεις στην επιθυμητή ποιότητα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι κινούμενες GIF εικόνες έχουν κατακτήσει το διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια τώρα. Γνωστές chatting εφαρμογές όπως το Facebook Messenger, το Skype, το WhatsApp, μεταξύ αρκετών άλλων παρέχουν στους χρήστες του την δυνατότητα να εισάγουν GIF εικόνες στις συνομιλίες τους. Αλλά πως δημιουργούνται;

Τι είναι το Adobe Express;

Το Adobe Express είναι η απάντηση της Adobe για όσους θέλουν να δημιουργούν τις δικές τους GIF εικόνες χρησιμοποιώντας βίντεο. Αν και όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Adobe Photoshop ή ακόμα και το Adobe Premiere Pro και After Effects για να εξάγουν τα αρχεία τους σε GIF μορφή, το Adobe Express απλοποιεί τη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Διάβασε επίσης: Επεξεργασία βίντεο: Τα καλύτερα δωρεάν και Pro προγράμματα.

Αρχικά, η υπηρεσία παρέχεται εντελώς δωρεάν και σου επιτρέπει να ανεβάζεις βίντεο, να επιλέγεις ποιο σημείο του βίντεο θέλεις να κρατήσεις στη GIF εικόνα, να επιλέξεις την ποιότητα που θέλεις να έχει (όσο πιο υψηλή, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το αρχείο) και στη συνέχεια να κατεβάσεις το αρχείο στον υπολογιστή ή το κινητό σου.

Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο μέσω του Adobe Express

Πως να δημιουργείς GIF εικόνες με μεγάλη ευκολία και εντελώς δωρεάν, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία του Adobe Express για να ανεβάσεις και να μετατρέψεις κάθε βίντεο που έχεις.

 1. Επισκέψου το Adobe Express

  Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο δωρεάν

  Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Adobe Express. Μιας και το εργαλείο είναι διαθέσιμο online και αποτελεί μέρος απ’ όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του Adobe Express, δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα ή εφαρμογή για να το χρησιμοποιήσεις. Απλά επισκέψου το εργαλείο από το πρόγραμμα περιήγησης (web browser) που χρησιμοποιείς, απ’ όποια συσκευή ή λειτουργικό σύστημα κι αν είσαι.

 2. Ανέβασε το βίντεο που θέλεις να μετατρέψεις

  Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο δωρεάν

  Με το που επισκεφτείς το Adobe Express, κάνε κλικ στο κουμπί “Upload your video“. Στη σελίδα που θα μεταφερθείς, είτε σύρε το αρχείο του βίντεο μέσα στο τετράγωνο πλαίσιο, είτε κάνε κλικ στην επιλογή “Browse on your device” ώστε να ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με τα αρχεία του υπολογιστή σου. Εντόπισε και επέλεξε το βίντεο που θέλεις να μετατρέψεις σε GIF εικόνα. Αν το αρχείο του βίντεο είναι μεγάλο ίσως υπάρξει και η ανάλογη καθυστέρηση έως ότου ανέβει στην υπηρεσία.

 3. Επέλεξε το σημείο του βίντεο που θα παίζει στην GIF

  Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο δωρεάν

  Μόλις το αρχείο του βίντεο ανέβει στο Adobe Express, στη συνέχεια θα εμφανιστεί ακριβώς από κάτω ένα εργαλείο για να κόψεις το βίντεο ακριβώς στα σημεία που θέλεις. Αυτό είναι σημαντικό καθώς οι GIF εικόνες τείνουν να είναι μεγάλα αρχεία, και μιας και το ίδιο συμβαίνει και με τα αρχεία των βίντεο, το να κόψουμε μια GIF σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα είναι ύψιστης σημασίας. Επέλεξε από ποιο σημείο θέλεις να ξεκινάει και σε ποιο να τελειώνει και στη συνέχεια προχώρησε στην μετατροπή και εξαγωγή.

 4. Αποθήκευσε το βίντεο ως GIF εικόνα

  Πως να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο δωρεάν

  Μόλις επιλέξεις από ποιο σημείο θα ξεκινάει και σε ποιο θα σταματάει, από τα δεξιά επέλεξε την ποιότητα που θέλεις να έχει από την ενότητα “File Size“. Η “Large” επιλογή αφορά την καλύτερη και πιο ύψιστη ποιότητα, η “Medium” τη μεσαία και η “Low” τη χαμηλότερη. Όσο πιο υψηλή είναι η ποιότητα, τόσο πιο μεγάλο σε μέγεθος θα είναι το αρχείο της GIF. Από την ενότητα “Size” επέλεξε τις διαστάσεις της GIF εικόνας, συμπεριλαμβανομένων του “Landscape“, “Portrait” και “Square“. Τέλος, κάνε κλικ στο κουμπί “Download” για να ξεκινήσει η μετατροπή η αποθήκευση.

Ανέβασε τις GIF εικόνες σου στο GIPHY

GIPHY
Η αρχική σελίδα του GIPHY.

Το GIPHY είναι η πιο γνωστή ιστοσελίδα παγκοσμίως για να αναζητάς και να κατεβάζεις GIF εικόνες. Η υπηρεσία παρέχει επίσης ένα εξαιρετικό API το οποίο χρησιμοποιούν άλλες γνωστές εταιρείες όπως η Facebook για να παρέχουν GIF εικόνες στους χρήστες τους.

Οτιδήποτε ανεβάζεις στο GIPHY θα γίνεται άμεσα ορατό προς όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας και θα μπορείς να μοιράζεσαι κάθε GIF με τη χρήση ενός μοναδικού συνδέσμου. Οι υπόλοιποι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν με τους φίλους τους τις GIF εικόνες που έχεις ανεβάσει, ενώ οι bloggers έχουν επίσης την δυνατότητα να τις προσθέτουν στα blogs τους, όπως παρακάτω:

Blogging Spongebob Squarepants Gif By Gif - Find & Share on GIPHY
GIF από το GIPHY / Κάνοντας κλικ σε μεταφέρει στο GIPHY.

Η ιστοσελίδα σου δίνει επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα δωρεάν λογαριασμό χρησιμοποιώντας το email σου, ή ακόμα και τον λογαριασμό σου στο Facebook ή Apple. Οι χρήστες με λογαριασμό θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν σε ένα μέρος όλες τις GIF εικόνες που έχουν ανεβάσει.

Τέλος, η υπηρεσία σου επιτρέπει να ανεβάζεις απεριόριστο αριθμό GIF εικόνων εντελώς δωρεάν, ενώ υποστηρίζει πλήρως (εκτός από τα .gif) και τις μορφές αρχείων .MP4 και .MOV. Παρέχεται επίσης και ένα εργαλείο για να δημιουργείς GIF εικόνες απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα του GIPHY.

Σύνοψη…

Όπως μπορείς να δεις και από τα παραπάνω βήματα, η διαδικασία για να δημιουργείς GIF εικόνες από αρχεία με βίντεο είναι ιδιαίτερα εύκολη και απαιτεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Προσπάθησε να διατηρείς τις GIF εικόνες που δημιουργείς σε όσα πιο λίγα δευτερόλεπτα γίνεται και χρησιμοποίησε υπηρεσίες όπως το GIPHY για να τις φιλοξενείς online.

Εσύ με ποια υπηρεσία ή εργαλείο χρησιμοποιείς για να δημιουργείς GIF εικόνες από βίντεο και γιατί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε