Δεν ανοίγει το Instagram; 14 Τρόποι για να το φτιάξεις

Μπορεί το Instagram να είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα για το διαμοιρασμό φωτογραφιών παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λειτουργεί πάντα άψογα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ξαφνικά δεν ανοίγει το Instagram στο Android κινητό ή tablet τους.

Διάβασε επίσης: Τι να κάνεις αν δεν ανοίγει το Google Play Store στο Android

Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε όλα όσα μπορείς να κάνεις για να επιλύσεις το πρόβλημα όταν δεν ανοίγει το Instagram στο Android. Παρόμοια βήματα μπορούν να ακολουθήσουν και οι κάτοχοι Apple συσκευών με το iOS λειτουργικό σύστημα.

 1. Έλεγξε αν το Instagram είναι πεσμένο

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σιγουρευτείς πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην υπηρεσία του Instagram. Αν η εφαρμογή ανοίγει κανονικά αλλά δεν φορτώνει στη ροή της νέες φωτογραφίες ή βγάζει κάποιο σφάλμα, τότε πιθανότατα το πρόβλημα να βρίσκεται στη πλευρά της υπηρεσίας.

  Έλεγξε υπηρεσίες όπως το Down Detector, το Is It Down Right Now?, ή το Outage Report για να ελέγξεις αν και άλλοι χρήστες αναφέρουν προβλήματα (και αν ναι, σε ποιες περιοχές). Αν το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιες από τις λειτουργίες ή τους servers του Instagram, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο απ’ το να περιμένεις έως ότου το επιλύσουν. Τέλος, αρκετές φορές έχουμε δει την επίσημη σελίδα του Instagram στο Twitter να αναφέρει προβλήματα που υπάρχουν με την υπηρεσία.

 2. Κάνε επανεκκίνηση το κινητό και το router

  Στις περισσότερες περιπτώσεις μια απλή επανεκκίνηση της συσκευής μπορεί να επιλύσει ακόμα και τα πιο περίεργα προβλήματα. Αν το Instagram δεν ανοίγει, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι μια επανεκκίνηση. Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να επανεκκινήσεις και το router ώστε να σιγουρευτείς πως σου παρέχει μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση.

 3. Ενημέρωσε την εφαρμογή του Instagram

  Αν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν επίλυσε το πρόβλημα και εξακολουθεί και δεν ανοίγει το Instagram, τότε το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ελέγξεις για νέες ενημερώσεις. Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να εγκαταστάθηκε μια προβληματική ενημέρωση η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της υπηρεσίας. Στη προκειμένη περίπτωση, μόνο μια καινούργια έκδοση που επιλύει το πρόβλημα μπορεί να σε βοηθήσει.

  Άνοιξε το Google Play Store και έλεγξε για νέες διαθέσιμες ενημερώσεις εφαρμογών. Αν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για το Instagram, τότε προχώρησε κάνοντας κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση” και περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί. Μόλις η εφαρμογή ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση, άνοιξε και έλεγξε να δεις αν λειτουργεί.

 4. Καθάρισε τη προσωρινή μνήμη και τη μνήμη cache

  Αν η επανεκκίνηση και η ενημέρωση της εφαρμογής δεν έλυσε το πρόβλημα, τότε ένας καθαρισμός της προσωρινής μνήμης μπορεί να επαναφέρει την εφαρμογή πλήρως. Άνοιξε τις Ρυθμίσεις του Android, πήγαινε στις Εφαρμογές, εντόπισε και κάνε κλικ στο Instagram και στη συνέχεια στην καρτέλα “Αποθήκευση” (σε ορισμένες συσκευές ίσως βρίσκεται σε διαφορετική καρτέλα) κάνε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δεδομένων“.

  Κλείσε τις Ρυθμίσεις του Android και έλεγξε αν λειτουργεί το Instagram. Αν η εφαρμογή εξακολουθεί και δεν ανοίγει, ξανά πήγαινε στις ίδιες Ρυθμίσεις, κάνε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δεδομένων” και αμέσως μετά κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση μνήμης cache“. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο αποτελεσματικός στο να επιλύει τα περισσότερα προβλήματα με τις εφαρμογές, αλλά θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του Instagram, που σημαίνει πως θα πρέπει να ξανά επανασυνδεθείς στον λογαριασμό σου.

 5. Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση

  Αν καμία από τις παραπάνω πιθανές λύσεις δεν επιλύσει το πρόβλημα, τότε δοκίμασε να απεγκαταστήσεις εντελώς την εφαρμογή από την συσκευή σου και στη συνέχεια να την εγκαταστήσεις ξανά. Για να το κάνεις αυτό, άνοιξε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σου, πήγαινε στις Εφαρμογές, εντόπισε το Instagram και κάνε κλικ στην επιλογή “Απεγκατάσταση“.

  Στη συνέχεια, άνοιξε την εφαρμογή Play Store, αναζήτησε το “Instagram” από το πεδίο αναζήτησης και κάνε κλικ στην επιλογή “Εγκατάσταση“. Μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί ξανά στο σύστημα, δοκίμασε να την ανοίξεις και έλεγξε αν λειτουργεί.

 6. Εγκατέστησε το Instagram από το Aptoide

  Το Aptoide είναι ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα App Stores για να κατεβάζεις, να εγκαθιστάς και να αφαιρείς εφαρμογές στις Android συσκευές σου. Το συγκεκριμένο App Store παρέχει όλες τις γνωστές εφαρμογές και ένα μοντέρνο περιβάλλον χρήσης που θυμίζει αρκετά αυτό του Play Store. Όπως εγκατέστησες την εφαρμογή του Instagram από το Play Store, έτσι και τώρα μπορείς να ανοίξεις την εφαρμογή του Aptoide, να αναζητήσεις το Instagram και στη συνέχεια να το εγκαταστήσεις.

  Τα ίδια βήματα μπορείς να ακολουθήσεις επίσης και από άλλα App Stores όπως για παράδειγμα το Galaxy Store της Samsung και το AppGallery της Huawei.

 7. Ενεργοποίησε τα απαραίτητα δικαιώματα

  Όπως και αρκετές άλλες εφαρμογές, έτσι και το Instagram για να μπορεί να λειτουργεί σωστά θα πρέπει να έχει δικαιώματα για να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα μέρη και λειτουργίες του Android. Για την ακρίβεια, το Instagram χρειάζεται δικαιώματα για να έχει πρόσβαση στην Κάμερα, στις Επαφές, στο Μικρόφωνο, στις Φωτογραφίες, στον Αποθηκευτικό Χώρο της συσκευής και σε ορισμένα ακόμα.

  Για να ελέγξεις αν το Instagram έχει όλα τα απαραίτητα δικαιώματα που χρειάζεται, άνοιξε τις Ρυθμίσεις της συσκευής σου, πήγαινε στις Εφαρμογές, εντόπισε το Instagram, κάνε κλικ στην επιλογή “Δικαιώματα” και έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένα τα απαραίτητα.

 8. Απενεργοποίησε το VPN

  Αν χρησιμοποιείς κάποια δωρεάν VPN υπηρεσία, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε μπλοκάρουν οι servers της υπηρεσίας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή σου παρέχεται μια διεύθυνση IP η οποία έχει αναφερθεί ως ανεπιθύμητη στα γνωστότερα συστήματα ασφάλειας, είτε επειδή συνδέθηκες σε μια χώρα στην οποία απαγορεύεται η χρήση του Instagram.

  Αν χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες όπως το NordVPN, τότε απλά άλλαξε τη διεύθυνση της IP σου και δοκίμασε ξανά. Αν το πρόβλημα συνεχίζει, τότε απενεργοποίησε προσωρινά το VPN και έλεγξε να δεις αν το Instagram ανοίγει.

 9. Αποσύνδεση και Επανασύνδεση στο Instagram

  Αν το Instagram ανοίγει και σε αφήνει να μπεις στο περιβάλλον χρήσης του, αλλά δεν φορτώνει τίποτα, κλείνει αυτόματα λίγο αργότερα, ή σου εμφανίζει κάποιο σφάλμα, τότε δοκίμασε να κάνεις μια αποσύνδεση από τον λογαριασμό σου. Μόλις το κάνεις, ακολούθησε ξανά τα βήματα που ανέφερα παραπάνω για να καθαρίσεις τη προσωρινή μνήμη της εφαρμογής και στη συνέχεια προσπάθησε να συνδεθείς ξανά.

  Αν το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιο σφάλμα του λογαριασμού σου ή αιτία είναι το σύστημα συγχρονισμού, τότε η επανασύνδεση θα το επιλύσει.


Εξακολουθεί και δεν ανοίγει το Instagram; Δοκίμασε να επισκεφτείς την υπηρεσία από ένα πρόγραμμα περιήγησης (web browser) ή από μια διαφορετική συσκευή για να σιγουρευτείς πως η αιτία του προβλήματος δεν βρίσκεται στην συσκευή σου.

Αν η εφαρμογή εμφανίζει κάποιο περίεργο σφάλμα ή κάνει κάτι διαφορετικό, τότε μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Πάρε μέρος στη συζήτηση!

 1. Avatar of Ioannis Ioannis λέει:

  Εχω το Huawei P30 Lite και οταν ανοιγω το ινσταγκραμ εμφανιζεται μια ασπρη οθονη…
  Τι μπορει να φταιει και τι μπορω να κανω;

  1. Καλημέρα Γιάννη, ακολούθησες τις οδηγίες στο άρθρο; Ο καθαρισμός της προσωρινής μνήμης Cache και η διαγραφή των δεδομένων του Instagram πιθανότατα να επιλύσουν το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή Επάνω
Κλείσιμο
Περιήγηση Ετικετών