Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητό ή υπολογιστή

Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητό ή υπολογιστή

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με χαμηλή ένταση ήχου στα ακουστικά, κυρίως σε Xiaomi κινητά, αλλά και σε υπολογιστές ή laptops, τότε αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να βρεις που βρίσκεται το πρόβλημα και να το διορθώσεις.

Στο σημερινό άρθρο θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω να επιλύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά τον ήχο στο smartphone. Είτε έχεις Android είτε iOS συσκευή, οι παρακάτω είναι οι συχνότεροι λόγοι που αφοράν και τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Περιεχόμενο

Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητά και tablets

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να ευθύνεται η χαμηλή ένταση ήχου σε κινητά ή tablets. Ακόμα και δεν ακούς τίποτα απολύτως από την συσκευή σου, οι παρακάτω συμβουλές είναι οι πιο βασικές που πρέπει να ακολουθείς πάντα προτού πας το smartphone ή το tablet σου σε κάποιον τεχνικό.

1. Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητά με USB-C υποδοχή

Τα κινητά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με χαμηλή ένταση ήχου συχνά είναι αυτά που έχουν USB-C to Jack 3.5mm ανταπτοράκια. Το ανταπτοράκι που έρχεται από την εταιρεία, ή αυτό που θα βρεις στα περισσότερα τοπικά καταστήματα, δεν υποστηρίζει DAC και έτσι καθιστάτε σχεδόν άχρηστο γι ‘αυτό που θέλουμε.

Μιας και τα περισσότερα μοντέλα κινητών που έχουν μόνο θήρα USB-C, η οποία χρησιμοποιείται για πολλαπλά πράγματα, όπως για να φορτώνεις την συσκευή σου και να ακούς μουσική ή να την συνδέεις στον υπολογιστή, δεν μετατρέπουν αυτόματα τον ήχο από ψηφιακό σε αναλογικό. Ένα ανταπτοράκι με υποστήριξη DAC θα κάνει ακριβώς αυτό. Με το που βάλεις ένα τέτοιο ανταπτοράκι, η ένταση του ήχου θα αρκετά πιο υψηλή σε σύγκριση με πριν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν κατάφερα να βρω κανένα τοπικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα που να πουλάει USB-C to Jack 3.5mm ανταπτοράκι με υποστήριξη DAC, παραμόνο στο Amazon. Δοκίμασα μόνο δύο τέτοια ανταπτοράκια και τελικά κατέληξα στο ένα, το οποίο είναι και το πιο αξιόπιστο.

Soditer USB C to 3.5mm

Καταπληκτικός ήχος και υψηλή ένταση αλλά μικρή αντοχή (κράτησε περίπου 4 μήνες και χάλασε).

Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητό ή υπολογιστή

HUIRID USB Type C

Εξαιρετικός ήχος με υψηλή ένταση και μεγαλύτερη αντοχή (το ένα κράτησε 1 χρόνο και το άλλο μέχρι σήμερα).

Χαμηλή ένταση ήχου σε κινητό ή υπολογιστή

2. Απενεργοποίηση του “Do Not Disturb” mode

Στις μέρες μας, οι περισσότερες Android και iOS συσκευές έρχονται με κάποιου είδους “Do Not Disturb” mode (στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Μην ενοχλείται”). Όσο το “Do Not Disturb” είναι ενεργοποιημένο, η ένταση του ήχου είτε θα παραμένει σε αρκετά χαμηλή ένταση, είτε δεν θα παίζει καθόλου.

Συνήθως, το “Dot Not Disturb” mode μπορείς να το ενεργοποιείς και να το απενεργοποιείς είτε από τις Ρυθμίσεις της συσκευής σου, είτε από τα εικονίδια επιλογών που υπάρχουν στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android.

3. Απενεργοποίηση του Bluetooth

Αν το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο και έχει συνδεθεί σε κάποια άλλη συσκευή η οποία έχει την δυνατότητα να αναπαράγει ήχο ή να κάνει εγγραφή ήχου, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει την ικανότητα να αναπαράγει ήχου και από την συσκευή.

Μπορείς είτε να ελέγξεις μέσα στις ρυθμίσεις του Bluetooth σου αν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σου με κάποια άλλη, ή μπορείς απλά να το απενεργοποιήσεις εντελώς και να ξανά ελέγξεις το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου.

4. Καθάρισε την σκόνη από το ακουστικό του κινητού

Μπορεί να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά αρκετοί ξεχνάμε πολλές φορές να ελέγξουμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Ως εκ τούτου, έλεγξε αν το ακουστικό της συσκευής σου έχει σκόνη μέσα και ο ήχος βγαίνει σε χαμηλότερη ένταση. Μπορεί να υπάρχει κάποιο σκουπιδάκι, χαρτάκι ή κάτι που να κόλλησε πάνω.

Μπορείς επίσης να αγοράσεις ένα σπρέι με πιεσμένο αέρα ή να χρησιμοποιήσεις αέρα από κάποιο βενζινάδικο με / ή ένα κομπρεσέρ αέρα για να “πετάξεις” οποιαδήποτε σκόνη ή βρωμιά υπάρχει πάνω στην συσκευή.

5. Έλεγξε τα ακουστικά / ηχεία σου

Αν συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις πρόβλημα με χαμηλή ένταση ήχου, τότε έλεγξε μήπως το πρόβλημα υπάρχει με το καλώδιο ή τα ίδια τα ακουστικά ή τα ηχεία που χρησιμοποιείς για να ακούς μουσική. Αν το πρόβλημα είναι γενικό, τότε μπορείς να προχωρήσεις με τις επόμενες συμβουλές.

Αν έχεις την δυνατότητα, έλεγξε με ένα διαφορετικό καλώδιο, ανταπτοράκι, ή ακουστικά / ηχεία απ’ ότι αυτά που χρησιμοποιείς συνήθως. Ακόμα και δεν είχαν βγάλει πρόβλημα νωρίτερα, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαλάσει.

6. Χρησιμοποίησε μια Volume Booster εφαρμογή

Και αν κάθε ελπίδα έχει χαθεί, τότε μια Volume Booster εφαρμογή ίσως σώσει την κατάσταση. Συνήθως, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λειτουργικό σύστημα, μια Volume Booster εφαρμογή θεωρητικά μπορεί να λύσει το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου, αυξάνοντας την έως ένα σημείο.

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τις equalizer εφαρμογές είναι πως όσο πιο πολύ αυξάνεις την ένταση του ήχου ή το μπάσο, τόσο περισσότερο βλέπεις και την ποιότητα να πέφτει. Ως εκ τούτου, τέτοιες εφαρμογές τις χρησιμοποιούμε μόνο ως τελευταία λύση, εκτός αν γνωρίζουμε από ήχο.

Σημείωση: Κάποιοι equalizers μπορούν να λειτουργήσουν μόνο και εφόσον έχει απενεργοποιηθεί ο προεπιλεγμένος και προ-εγκατεστημένος equalizer που έρχεται με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, απλά πάμε στις ρυθμίσεις του ήχου της συσκευής και επιλέγουμε να απενεργοποιήσουμε τον ενεργό equalizer.

7. Ανέβασε την ένταση του ήχου από τις ρυθμίσεις

Υπάρχουν σπάνιες (αλλά όχι μηδαμινές) περιπτώσεις όπου το λειτουργικό σύστημα της συσκευής μας έχει φάει κάποιο σκάλωμα και δεν επιλύεται το πρόβλημα ούτε με επανεκκίνηση της συσκευής. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που συμβαίνει είναι ενώ εσύ βλέπεις τα γραφικά στο κινητό να λειτουργούν και βλέπεις πως όντως αυξάνεις ή χαμηλώνεις την ένταση, αλλά αυτή παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

Μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί (συνήθως, όχι πάντα) να διορθωθεί με hard reset – για το οποίο θα αναφερθώ παρακάτω – μπορείς να δοκιμάσεις να αυξήσεις την ένταση του ήχου στην συσκευή χειροκίνητα πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του ήχου.

8. Κλείσε όλες τις εφαρμογές ή απεγκατάστησε συγκεκριμένες

Αν το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου ξεκίνησε να συμβαίνει μετά την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής, δοκίμασε να την απεγκαταστήσεις για να δεις μήπως “παρεμβαίνει” με τις υπόλοιπες εφαρμογές και έτσι επηρεάζει την ένταση.

Δοκίμασε επίσης να κάνεις μια επανεκκίνηση την συσκευή και να κλείσεις όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον απλό τρόπο θα σιγουρευτείς αν το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου ευθύνεται σε κάποια εφαρμογή και όχι στο λειτουργικό σύστημα ή στο hardware.

9. Κάνε επαναφορά ή hard reset

Αν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν κατάφερε να σε βοηθήσει με την επίλυση του προβλήματος, τότε μια επαναφορά της συσκευής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ίσως.. και λέω ίσως.. επιλύσει το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα hard reset το οποίο είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη λύση.

Ενώ την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μπορεί να την κάνει ο καθένας μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού του συστήματος, το hard reset είναι μια εξίσου πανεύκολη μέθοδος, αλλά απαιτεί διαφορετικές κινήσεις από μέρους του χρήστη. Για να κάνεις hard reset, θα χρειαστεί να αναζητήσεις σε μια μηχανή αναζήτησης το μοντέλο του κινητού ή tablet που έχεις και στο τέλος να γράψεις τη λέξη “hard reset”. Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες που σου δείχνουν στο συγκεκριμένο μοντέλο ποιον συνδυασμό κουμπιών να πατήσεις για να προχωρήσεις με το hard reset.

Η διαφορά με την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με το hard reset είναι πως το δεύτερο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και αν η συσκευή δεν μπαίνει στις ρυθμίσεις, ενώ καθαρίζει επίσης όλη τη μνήμη που συνδέεται με το hardware της συσκευής, κάνοντας τον επεξεργαστή να ξεκινήσει ξανά απ’ την αρχή.

Μπορείς να φανταστείς το hard reset και ως το “format” το κινητών, με τη διαφορά πως είναι μια αρκετά ευκολότερη και γρηγορότερη διαδικασία.

10. Ελαττωματική συσκευή

Αν καμιά από τις παραπάνω συμβουλές δεν σε βοήθησε, τότε κατά πάσα πιθανότητα κοιτάς για μια ελαττωματική συσκευή, ή για ένα μοντέλο το οποίο όντως έχει χαμηλή ένταση ήχου αλλά δεν το διάβασες πουθενά προτού το αγοράσεις. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να αναζητήσεις από μια μηχανή αναζήτησης το μοντέλο της συσκευής σου και να ελέγξεις σε διάφορα forums αν υπάρχουν και άλλοι χρήστες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Χαμηλή ένταση ήχου στα ακουστικά που συνδέονται σε laptop ή desktop

Αν έχεις χαμηλή ένταση ήχου στα ακουστικά που είναι συνδεδεμένα στο laptop ή τον σταθερό σου υπολογιστή, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να επιλύσεις το πρόβλημα σχετικά γρήγορα. Οι παρακάτω τρόποι φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα με την αντιμετώπιση της χαμηλής έντασης σε laptops και desktops.

1. Έλεγξε την ένταση για όλα τα προγράμματα

Μπορεί να έχεις θέσει την ένταση στο τέρμα, αλλά μπορεί να μην το έχεις κάνει για συγκεκριμένα προγράμματα. Για να σιγουρευτείς πως η ένταση δεν είναι χαμηλωμένη για συγκεκριμένα προγράμματα ή εφαρμογές, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα (για Windows 10):

  1. Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο της έντασης που βρίσκεται τέρμα κάτω δεξιά στα Windows 10.
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή “Open Volume Mixer“.
  3. Έλεγξε αν η ένταση είναι σωστά ρυθμισμένη για όλα τα προγράμματα.
Χαμηλή ένταση ήχου στα ακουστικά που συνδέονται σε laptop ή desktop

Αν και σπανίως να φταίει η ένταση που έχεις θέσει στα Windows ή στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, είναι μια βασική αρχή που πρέπει να κοιτάς πάντα. Κάποιες φορές, μπορεί άθελα να κάνεις τον σωστό συνδυασμό κουμπιών και να χαμηλώσεις – χωρίς να το καταλάβεις – την ένταση για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

2. Αυτόματη επιδιόρθωση μέσω των Windows 10

Η Microsoft έχει βελτιώσει αρκετά τα εργαλεία των αυτόματων επιδιορθώσεων που παρέχει, ενώ τα έχει μεταφέρει σε διαφορετική τοποθεσία και πλέον είναι όλα διαθέσιμα μέσω των ρυθμίσεων. Μια αυτόματη επιδιόρθωση μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα, ή να σου δώσει να καταλάβεις που περίπου βρίσκεται.

Αρχικά, για να το τρέξεις, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε το μενού της Έναρξης και κάνε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων (γρανάζι).
  2. Στη συνέχεια κάνε κλικ στο “Ενημερώσεις και ασφάλεια” και από εκεί πάνε στην καρτέλα “Troubleshoot“.
  3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Additional troubleshooters” για μεταφερθείς στα εργαλεία.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή “Playing Audio” για να ξεκινήσει η αυτόματη επιδιόρθωση του ήχου.

Αν αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργήσει, τότε η ένταση του ήχου θα επανέλθει. Αν ωστόσο το εργαλείο δεν καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα, τότε γνωρίζουμε πως πιθανότατα την ευθύνη την παίρνουν τα drivers και η ασυμβατότητα τους με τις νεότερες εκδόσεις των Windows 10.

3. Έλεγξε τους drivers στα Windows

Εφόσον κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν έλυσε το πρόβλημα και συνεχίζεις να έχεις χαμηλή ένταση στα ακουστικά, τότε συνέχεια έχει ο εντοπισμός των κατάλληλων drivers.

3.1. Έλεγξε τους drivers μέσω του Device Manager

Ο πρώτος τρόπος για να ελέγξεις αν ευθύνεται κάποιος driver είναι μέσω της Διαχείρισης Συσκευών (ή Device Manager στα αγγλικά) των Windows.

  1. Κάνε δεξί κλικ στο μενού της Έναρξης.
  2. Κάνε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Συσκευών ή Device Manager.
  3. Άνοιξε τα drivers στην καρτέλα “Audio inputs and outputs” καθώς επίσης και στην καρτέλα “Sound, video and game controllers“.

Όλα τα διαθέσιμα drivers μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις να τα ενημερώσεις στην τελευταία έκδοση, εφόσον δεν το έχεις κάνει ήδη, ή να εγκαταστήσεις μια παλαιότερη έκδοση (εφόσον είναι διαθέσιμη), ή ακόμα και να τα απεγκαταστήσεις εντελώς.

Το σωστό είναι να τα απεγκαταστήσεις εντελώς, να κάνεις επανεκκίνηση τον υπολογιστή / laptop σου και στη συνέχεια να πας στην επίσημη ιστοσελίδα των drivers και να κατεβάσεις από εκεί την πιο πρόσφατη έκδοση τους, ή μια παλαιότερη.

3.2. Χρησιμοποίησε το IObit Driver Booster

Το IObit Driver Booster είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για ενημέρωση των drivers που έχω χρησιμοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Σπάνια να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα με νέους drivers, και αν το κάνει, σου δίνει την δυνατότητα να επαναφέρεις τους drivers καθώς κρατάει restore points (σημασία επαναφοράς).

Μπορείς να κατεβάσεις το πρόγραμμα από την επίσημη ιστοσελίδα της IObit και μόλις το εγκαταστήσεις, απλά τρέξε αρχικά την αυτόματη ανίχνευση. Η αυτόματη ανίχνευση θα σαρώσει όλο το σύστημα σου για να δει τι drivers έχεις εγκατεστημένους, αν υπάρχουν νεότερες εκδόσεις γι ‘αυτούς και αν υπάρχουν drivers τα οποία λείπουν (συχνό φαινόμενο καθώς οι Ενημερώσεις των Windows δεν παρέχουν πάντοτε όλους τους drivers).

3.3. Έλεγξε την επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας ήχου σου

Ακόμα και αν δεν έχεις κάρτα ήχου και χρησιμοποιείς αυτή του επεξεργαστή, αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν τα σωστά drivers για τον Intel ή AMD επεξεργαστή σου, ή για την κάρτα γραφικών που έχεις.

Αν είσαι κάτοχος Intel επεξεργαστή, τότε το Intel Driver and Support Assistant είναι το μοναδικό εργαλείο που θα χρειαστείς στην ζωή σου. Απλά κατέβασε το, εγκατέστησε το, τρέξε το και θα ανοίξει τον προεπιλεγμένο browser σου, εμφανίζοντας σου ποια drivers λείπουν ή ποια θέλουν ενημέρωση.

Αν είσαι κάτοχος AMD επεξεργαστή, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το “Auto-Detect and Install Updates for Radeon Graphics and Ryzen Chipset Drivers for Windows“, το οποίο για να το μεταφράσω: “Αυτόματος-Εντοπισμός και Εγκατάσταση Ενημερώσεων για τα Radeon Γραφικά και Ryzen Chipset Driver για τα Windows”. Τι είναι τίτλος είναι αυτός ρε AMD;

Αν έχεις άλλη κάρτα ήχου όπως μια Soundblaster, λέω ένα παράδειγμα, μπες στην επίσημη ιστοσελίδα, ψάξε το μοντέλο της κάρτας ήχου σου και κατέβασε τους απαραίτητους drivers.

4. Σιγουρέψου πως δεν είναι τα ακουστικά

Έλεγξε μήπως το πρόβλημα τελικά προέρχεται από τα ακουστικά τα ίδια και όχι από τον υπολογιστή (hardware ή software). Αρχικά, έλεγξε μήπως πάνω σε κάποιο μέρος των ακουστικών ή του καλωδίου, υπάρχει η δυνατότητα για να αυξήσεις ή να χαμηλώσεις την ένταση. Συχνά είτε βρίσκεται πάνω στο καλώδιο, είτε κάτω από το αριστερό ή δεξιό ακουστικό υπάρχει ένα ενσωματωμένο πλαστικό γραναζάκι.

Έλεγξε επίσης την ένταση του ήχου με διαφορετικά ακουστικά για να διαπιστώσεις πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον υπολογιστή ή το λειτουργικό σύστημα. Αν έχεις διαθέσιμα – ή μπορείς να βρεις δανικά – ηχεία, τότε σύνδεσε τα και έλεγξε αν υπάρχει και με ηχεία το ίδιο πρόβλημα με την χαμηλή ένταση.

5. Έλεγξε το πρόγραμμα του driver σου για την κάρτα ήχου

Θα μπορούσε το πρόβλημα να προκύπτει και από τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα του driver της κάρτας ήχους. Τα περισσότερα προγράμματα συχνά τρέχουν στο παρασκήνιο και δεν καταλαβαίνεις καν πως βρίσκονται εκεί. Για να τα βρεις, πρέπει να πας με το βελάκι τέρμα κάτω δεξιά στο βελάκι που δείχνει προς τα πάνω, να κάνεις κλικ και μέσα στο παραθυράκι που θα σου ανοίξει, να ελέγξεις όλα τα προγράμματα που τρέχουν.

Συχνά, ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και ο driver της κάρτα ήχου, ο οποίος σου επιτρέπει να κάνεις βασικές αλλαγές στην ένταση του ήχου, στην ποιότητα, στο EQ και πάει λέγοντας. Άνοιξε τα όλα ένα προς ένα (ή πάνε το βελάκι πάνω στο καθένα για να σου εμφανίσει την ονομασία του κάθε προγράμματος) και έλεγξε μήπως φταίνε οι ρυθμίσεις μέσα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

5. Θυμήσου ποια ήταν η τελευταία αλλαγή που έκανες

Και αν τίποτα από τα παραπάνω δεν επιλύσει το πρόβλημα, ίσως η ίδια σου η μνήμη σε βοηθήσει να το αποκαταστήσεις. Μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η τελευταία αλλαγή που έκανες και εμφανίστηκε το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου; Μήπως έκανες κάποιες νέες ενημερώσεις; Μήπως έκανες αλλαγές σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις;

Μπορεί τις περισσότερες φορές να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά αν καταφέρεις να θυμηθείς τι έγινε ακριβώς προτού εμφανιστεί το πρόβλημα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις και την επίλυση του, ή τουλάχιστον θα κατευθυνθείς προς αυτήν.

6. Κάνε επαναφορά ή πλήρης format τα Windows 10

Και αν η επιστήμη σηκώσει τα χέρια ψηλά, μια επαναφορά (μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows) ή ένα ολικό format (σου έχω αναλυτικό οδηγό) κατά πάσα πιθανότητα θα επιλύσουν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δίνοντας παράλληλα μια ανάσα ταχύτητας και σταθερότητας στο σύστημα σου. Σαν να το φρεσκάρεις ένα πράμα.

Διάβασε τον οδηγό [και βίντεο]: Windows 10 Format – Δωρεάν κατέβασμα και εγκατάσταση

Έλεγχος στο hardware της κάρτας ήχου

Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν μπορεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα με τη χαμηλή ένταση ήχου, τότε ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίζεις να κοιτάς περισσότερο προς το hardware παρά προς το software.

Αυτό θα πει πως αρχικά θα πρέπει να ελέγξεις αν η κάρτα ήχου σου είναι σωστά κουμπωμένη στην μητρική πλακέτα (για σταθερούς υπολογιστές). Έλεγξε επίσης να την αφαιρέσεις και να κρατήσεις μόνο την ενσωματωμένη κάρτα ήχου ώστε να ελέγξεις αν το πρόβλημα έρχεται από την εξωτερική κάρτα ήχου.

Αν έχεις στη διάθεση σου ένα Creative Sound Blaster Play! 3, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως εξωτερική κάρτα ήχου (και πίστεψε με, λειτουργεί τέλεια). Εναλλακτικά, αν έχεις laptop, τότε θα χρειαστεί να το κοιτάξει κάποιος τεχνικός για να σου εξηγήσει που βρίσκεται το πρόβλημα.


Εσύ κατάφερες να επιλύσεις το πρόβλημα με την χαμηλή ένταση ήχου σε κινητά και laptops / desktops; Αν όχι, άφησε το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και εξήγησε μου ακριβώς τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Αν ναι, με ποιον τρόπο επίλυσες το πρόβλημα που αντιμετώπιζες; Το σχόλιο σου θα βοηθήσει αρκετά όσους ανθρώπους βρίσκονται στην θέση που βρισκόσουν και εσύ.

Featured Image Credits: ROOM στο Unsplash

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε