Πως να απενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

Πως να απενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

Η κατάσταση δραστηριότητας στο Instagram δείχνει σε κάθε follower σου αν είσαι ενεργός ή ανενεργός στο κοινωνικό δίκτυο. Είτε θέλεις μερικές στιγμές ηρεμίας, είτε δεν θέλεις να βλέπουν τα υπόλοιπα μέλη ότι είσαι ενεργός στον λογαριασμό σου αυτή την στιγμή, είναι ιδιαίτερα εύκολο να απενεργοποιήσεις την κατάσταση δραστηριότητας για ύψιστη ιδιωτικότητα.

Η κατάσταση δραστηριότητας στο Instagram είναι επίσης η ίδια με αυτή που θα βρεις στο Facebook, όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις την συνομιλία και να φαίνεται πως δεν είσαι συνδεδεμένος στο κοινωνικό δίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις η κατάσταση μπορεί επίσης να αλλάξει από μόνη της, όπως έχουν δηλώσει αρκετοί χρήστες, οπότε ίσως θελήσεις να την ενεργοποιήσεις ή να την απενεργοποιήσεις αντίστοιχα.

Πως να απενεργοποιήσεις ή να ενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

Πως να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς την κατάσταση δραστηριότητας του Instagram λογαριασμού σου με τρία απλά βήματα.

  1. Άνοιξε το Instagram

    Πως να απενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

    Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ανοίξεις την εφαρμογή του Instagram στην Android ή iOS συσκευή σου και να κάνεις κλικ στην εικόνα του προφίλ σου τέρμα κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στις τρεις γραμμές που βρίσκονται τέρμα επάνω δεξιά, και μόλις ανοίξει το αναδυόμενο μενού επιλογών, κάνε κλικ για να μπεις στις Ρυθμίσεις.

  2. Μπες στις Ρυθμίσεις Απορρήτου

    Πως να απενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

    Από τις Ρυθμίσεις του Instagram, κάνε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και στη συνέχεια κάνε κλικ στην επιλογή Κατάσταση Δραστηριότητας.

  3. Απενεργοποίησε την Κατάσταση Δραστηριότητας

    Πως να απενεργοποιήσεις την Κατάσταση Δραστηριότητας στο Instagram

    Από αυτή την σελίδα θα έχεις την δυνατότητα να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού σου.

Αν αποφασίσεις να απενεργοποίησες την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού σου, τότε θα απενεργοποιηθεί και η κατάσταση δραστηριότητας για όλους όσους ακολουθείς. Αυτό σημαίνει πως όσο δεν θα μπορούν οι υπόλοιποι χρήστες να σε δουν online, δεν θα μπορείς κι εσύ με την σειρά σου να δεις αν είναι ενεργοί.

Τα ίδια βήματα μπορείς να τα ακολουθήσεις και στο Instagram από την ιστοσελίδα του υπολογιστή, ή μέσω της διαθέσιμης εφαρμογής για τα Windows 10 και Windows 11.

Γιατί δεν μπορώ να δω την κατάσταση δραστηριότητας ενός λογαριασμού;

Η κατάσταση δραστηριότητας για κάθε λογαριασμό στο Instagram μπορεί να διαφέρει ιδιαίτερα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί κάθε χρήστης, καθώς και από ορισμένα βασικά στοιχεία, αν δεν μπορείς να δεις την κατάσταση δραστηριότητας ενός χρήστη στο Instagram, τότε έλεγξε τα παρακάτω.

  1. Δεν σε ακολουθούν: Η κατάσταση δραστηριότητας σου επιτρέπει να δεις πότε ένας χρήστης βρίσκεται συνδεδεμένος στην εφαρμογή. Παρόλα αυτά, για να μπορείς ναδ εις πότε είναι ενεργός, θα πρέπει να τον ακολουθείς τόσο εσύ όσο και αυτός. Θα πρέπει επίσης να ακολουθείς κι εσύ έναν χρήστη για να μπορείς να βλέπεις την κατάσταση δραστηριότητας του.
  2. Έχουν απενεργοποίηση την κατάσταση δραστηριότητας: Όπως κι εσύ, έτσι και οι υπόλοιποι χρήστες έχουν την δυνατότητα να απενεργοποιήσουν την κατάσταση δραστηριότητας τους ώστε να μην φαίνεται πως βρίσκονται online εκείνη την στιγμή.
  3. Η κατάσταση δραστηριότητας σου είναι απενεργοποιημένη: Όπως προανέφερα, αν έχεις απενεργοποιήσει την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού σου, τότε δεν θα μπορείς να βλέπεις ποιοι χρήστες βρίσκονται online αυτή την στιγμή.
  4. Σε έχει περιορίσει: Κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να περιορίσει συγκεκριμένους χρήστες απ’ το να βλέπουν την κατάσταση δραστηριότητα τους. Για παράδειγμα, αν μετακινήσεις τα μηνύματα του στις “Αιτήσεις μηνυμάτων”, αυτομάτως δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν πότε είσαι online και πότε συνδέθηκες τελευταία φορά.
  5. Σε έχουν μπλοκάρει: Υπάρχει πάντοτε η περίπτωση να σε έχει μπλοκάρει ο λογαριασμός που προσπαθείς να δεις αν είναι online. Μπορεί επίσης να συνεχίζεις να βλέπεις τα μηνύματα σας, αλλά η κατάσταση δραστηριότητας και η τελευταία σύνδεση δεν θα είναι εμφανή όσο σε έχουν μπλοκαρισμένο.

Υπάρχει φυσικά πάντοτε και η πιθανότητα αυτός ο λογαριασμός να μην έχεις συνδεθεί στο Instagram καθόλου τις τελευταίες ημέρες ή ώρες. Στη προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει απλά να περιμένεις για να δεις αν εμφανιστεί online κάποια στιγμή, ή να στείλεις ένα μήνυμα και να ρωτήσεις αν έχει απενεργοποιήσει την κατάσταση δραστηριότητας του λογαριασμού του.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε