Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ποιες ιστοσελίδες έπεσαν και ποιες ανέβηκαν λόγο κορονοϊού

Share

Εκτός από το γεγονός πως έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας, εμείς οι bloggers αντιμετωπίζουμε ακόμη ένα πρόβλημα: Οι ιστοσελίδες έπεσαν ή ανέβηκαν λόγο του κορονοϊού. Αλλά ποιες θεματολογίες χτυπήθηκαν περισσότερο και ποιες ιστοσελίδες κατάφεραν να αυξήσουν τον κόσμο τους εξαιτίας του ιού;

Το SimilarWeb, μια υπηρεσία στατιστικών που δείχνει πόσο κόσμο έχει κάθε ιστοσελίδα, σε τι rank βρίσκεται (παγκόσμιο και ανά χώρα) και από που λαμβάνει τον περισσότερο κόσμο της (κάτι σαν το Alexa), μόλις κυκλοφόρησε μια καινούργια σελίδα η οποία δείχνει ποιες ιστοσελίδες χτυπήθηκαν περισσότερο και έχασαν την επισκεψιμότητα τους εξαιτίας του κορονοϊού.

ΤομέαςΘεματολογίαΜείωση / Αύξηση
Ταξίδια και τουρισμόςΑεροπορικά ταξίδια– 30.51%
Ταξίδια και τουρισμόςΔιαμονή και Ξενοδοχεία– 38.42%
Ταξίδια και τουρισμόςΕνοικιάσεις αυτοκινήτων– 31.99%
ΥγείαΥγειονομικές συνθήκες και ανησυχίες– 2.82%
Νέα και ΜΜΕ+ 5.5%
Νόμος και ΚυβέρνησηΚυβέρνηση+ 20.37%
Ηλεκτρονικό εμπόριο και ΑγορέςΗλεκτρονικά καταστήματα (e-commerce)– 3.01%
Τρόφιμα και ποτάΕστιατόρια και παράδοση+ 6.51%
Υπολογιστές και ΤεχνολογίαΚοινωνικά δίκτυα και online κοινότητες+ 8.7%
Τέχνες και ΨυχαγωγίαΤαινίες και Streaming+ 9.8%

Όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις από τα παραπάνω στατιστικά, κυρίως τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν πάνω από 30% πτώση, τόσο μηνιαία όσο και εβδομαδιαία. Η τεχνολογία παρόλα αυτά έχει αυξηθεί και ίσως είναι αυτός ο λόγος που το Inkstory αντί να πέσει είδε μεγάλη αύξηση τον τελευταίο καιρό.

Ποιες ιστοσελίδες έπεσαν και ποιες ανέβηκαν λόγο κορονοϊού
Image Credits: SimilarWeb

Σε μια ψηφοφορία που δημοσίευσα πριν λίγες ημέρες στο Twitter, τα αποτελέσματα βγήκαν 50-50%, αλλά υποψιάζομαι πως οι μισοί ανοίκουν στις κατηγορίες που δέχτηκαν αύξηση μετά την επειδιμία του κορονοϊού.

Μπορείς να βλέπεις τα στατιστικά καθώς ανανεώνονται σε εβδομαδιαία βάση μέσα από την σελίδα Coronavirus Data & Insights Hub του SimilarWeb. Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις το πρόσθετο που παρέχουν για Chrome, Microsoft Edge Chromium, Opera και Firefox ώστε να βλέπεις τα στατιστικά κάθε ιστοσελίδας (σχεδόν κάθε ιστοσελίδας). Εναλλακτικά, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το πρόσθετο του Alexa που δείχνει τα στατιστικά για όλες τις ιστοσελίδες (μικρές και μεγάλες) για Chrome και Firefox (ανεπίσημο).

Η κίνηση από το δικό σου blog αυξήθηκε ή έπεσε μετά την επιδημία του ιού; Και τι θεματολογία έχει το blog σου;

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;