Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Το Facebook ετοιμάζεται να μπει στον χώρο του Hosting

Share

Το Facebook μόλις αύξησε την επένδυση του σε μια σουίτα από business εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων και των hosting υπηρεσιών που πιθανώς να παρέχουν πακέτα για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες ακόμα, πηγές αναφέρουν πως η Hosting Υπηρεσίες του Facebook θα γίνουν διαθέσιμες προς όλους στους ερχόμενους μήνες.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε από το TechCrunch, το Facebook ανακοίνωσε πως η νέα του hosting υπηρεσία θα παρέχεται στις επιχειρήσεις δωρεάν, ανακουφίζοντας τους περισσότερους από τα επιπλέον έξοδα που θα είχαν αν χρησιμοποιούσαν το API του WhatsApp Business.

Το Facebook ανακοίνωσε επίσης πως θα δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τα μηνύματα του WhatsApp απευθείας μέσα από τις hosting υπηρεσίες της. Για μικρές και μεγάλες οργανώσεις που θέλουν να συνδέονται με τους πελάτες τους μέσω του WhatsApp, η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.

Στο εν τω μεταξύ, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου θα πράξουν, καθώς η νέα hosting υπηρεσία του Facebook μπορεί να προκαλέσει τεράστιο ανταγωνισμό.

Οι επιχειρήσεις έχουν μια μεγάλη πικοιλία από τεχνολογικές ανάγκες και θέλουν επιλογές στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται για να φιλοξενήσουν και να διαχειρίζονται την επικοινωνία τους με τους πελάτες τους, κυρίως με την απομακρυσμένη εργασία να αυξάνεται.

Από το Επίσημο Facebook Blog.

Και συνεχίζει..

Γι ‘αυτό τους επόμενους μήνες, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με παρόχους επιχειρηματικών λύσεων με τους οποίους συνεργαστήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Θα παρέχουμε επίσης μια νέα επιλογή στις επιχειρήσεις για να διαχειρίζονται τα μηνύματα του WhatsApp μέσω υπηρεσιών φιλοξενίας που το Facebook σκοπεύει να προσφέρει.

Με όλα αυτά κατά νου, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε το Facebook να ανταγωνιστεί άλλες web hosting εταιρείες, ή site builders όπως το Wix, παρέχοντας έναν δικό του website builder, ή ακόμα και την δική τους υπηρεσία για να αγοράζουμε domain names. Αν προσθέσει στις υπηρεσίες και CDN, τότε θα μπορούσε κάλλιστα να ανταγωνιστεί την CloudFlare ή το Gumlet CDN – κάτι το οποίο μου φαίνεται αμφίβολο, ωστόσο.

Παρόλο που είμαι λίγο ενθουσιασμένος, καθώς αφορά το κομμάτι των ιστοσελίδων, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα εμπιστευόμουν τα αρχεία του blog μου στο Facebook. Άλλωστε, αναφερόμαστε για μια εταιρεία που διαρκώς αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο, πουλώντας παράνομα τα στοιχεία των χρηστών του, διαμελίζοντας εντελώς την ιδιωτικότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων και με συνεχές υποσχέσεις που δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα.

Εσύ τι άποψη έχεις για τις hosting υπηρεσίες του Facebook; Θα εμπιστευόσουν ποτέ τα αρχεία της ιστοσελίδα σου στα χέρια της εταιρείας; Επίσης, χρησιμοποιείς το WhatsApp for Business για το blog ή το ηλεκτρονικό σου κατάστημα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Featured Image Credits: Tobias Dziuba στο Pexels

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;