Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Το Google+ πέθανε (λένε όσοι δεν το χρησιμοποιούν)

Share

Το Google+ είναι για ακόμη μια φορά πίσω στα top trending των τεχνολογικών ιστοσελίδων και ξανά για λάθους λόγους. “Το Google+ έχει πεθάνει.” “Είναι νεκρό.” “Τρόποι με τους οποίους μπορεί η Google να σώσει το κοινωνικό της δίκτυο.” Όλοι οι μεγάλοι bloggers στις δημοφιλής τεχνολογικές ιστοσελίδες εκφράζουν τις απόψεις τους για ακόμη μια φορά. Ως συχνός επισκέπτης του Google+, δεν μπορώ παρά μόνο να σκεφτώ πως όποιος χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο της Google σε καθημερινή βάση, γνωρίζει πολύ καλά πως όσο περνάει ο καιρός τόσο αυτό ανεβαίνει. Όσο για τους υπόλοιπους, απλά εκφράζουν τις γνώμες τους.

Μέσα στο Google+ υπάρχουν τεράστιες κοινότητες, συγγραφείς, celebrities, φωτογράφοι και εκατομμύρια άλλοι χρήστες οι οποίοι δημοσιεύουν καθημερινά τις δουλειές και τα ενδιαφέρονται τους. Δεν είμαι εδώ για να υποστηρίξω προϊόντα που δεν πιστεύω πως αξίζουν, γιατί σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει η Google για να κάνει καλύτερο το κοινωνικό της δίκτυο. Αλλά είμαι αρκετά τυχερός που έχω εμπλακεί σε αυτό, σχεδόν απ” την αρχή. Κατάφερα να πάρω πρόσκληση στις πρώτες τότε ημέρες, όταν οι πόρτες του κοινωνικού δικτύου ήταν ακόμα κλειστές, και έχω παρακολουθήσει το Google+ καθώς μεγάλωνε και ωρίμαζε. Θεωρώ πως είναι το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει.

Να γιατί θεωρώ πως το Google+ δεν πεθαίνει: Λόγο των χρηστών του. Σίγουρα, το Google+ δεν έχει τους ενεργούς χρήστες που έχει το Facebook, αλλά οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Το Facebook έχει πλέον ένα γελοίο αριθμό ενεργών επισκεπτών ημερησίως, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι καλύτερο από το Google+.

Δεν μου αρέσει το Facebook έτσι όπως έχει γίνει. Δεν μου αρέσει να βλέπω στην αρχική μου σελίδα ένα σωρό ανούσιες δημοσιεύσεις. Είναι στην κυριολεξία ένα χάος. Και όλα αυτά χωρίς να λάβω υπόψιν τον τεράστιο όγκο διαφημίσεων που προβάλει το Facebook καθημερινά – κάτι το οποίο για να είμαι ειλικρινής περίμενα να δω περισσότερο από την Google. Δυστυχώς, φοβάμαι πως το Twitter παίρνει τον ίδιο δρόμο με το Facebook. Πλέον, τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα εστιάζουν περισσότερο στα έσοδα παρά στους χρήστες τους.

googleplus2

Από την άλλη πλευρά, το Google+ έχει γίνει το «forum» αρκετών χρηστών με τις καλύτερες συζητήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, οι χρήστες του Google+ – οι οποίοι έχουν και Facebook & Twitter – προσελκύονται περισσότερο να ανοίξουν σοβαρές συζητήσεις αντί απλά να δημοσιεύουν status και να κάνουν check-in. Επίσης, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν είναι όλες υψηλής ανάλυσης και άξιες για τα +1 που παίρνουν. Στο Facebook το μόνο που βλέπω είναι φανταστικές εικόνες από φίλους, οικογένεια, συναδέλφους και εντελώς άσχετους ανθρώπους. Δημοσιεύσεις παντελώς ανούσιες τις οποίες είμαι «αναγκασμένος» να βλέπω συνεχώς στην αρχική μου σελίδα άσχετα με τις αλλαγές που πραγματοποίησα μέσω των ρυθμίσεων.  Από την άλλη, το Google+ φαίνεται να είναι ένα μέρος για πιο δημιουργικούς τύπους.

Και κλείνω λέγοντας πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί να σου προσφέρει ένα κοινωνικό δίκτυο, τόσο αρνητικά όσο και θετικά, και είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που έχει την ίδια γνώμη για το Google+. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας χρήστης είναι να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο μέσα στο Google+ και να εξερευνήσει τις επιλογές που του παρέχει το κοινωνικό δίκτυο.

https://www.youtube.com/watch?v=hC_M6PzXS9g

Δες επίσης το παραπάνω βίντεο το οποίο εξηγεί πάνω-κάτω τι είναι το Google+.

Και μιας και είσαι εδώ, βεβαιώσου πως πέρασες μια βόλτα από τη σελίδα μου στο Google+ ή το προφίλ μου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;