Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

Η Google κλείνει το Google+ και κανένας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται

Share

Πολλά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Το MailChimp μόλις παρουσίασε το νέο του σχεδιασμό, το WordPress ανακοίνωσε επίσημα πως το Gutenberg θα κάνει την εμφάνιση του με τη νέα έκδοση WordPress 5.0 στις 19 Νοεμβρίου 2018 και η Google κλείνει το Google Plus. Αλλά απ’ ότι φαίνεται, κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τελευταίο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο επίσημο blog της πως μετά από μια τεράστια ευπάθεια ασφαλείας που επέτρεπε σε εκατοντάδες εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών του Google Plus, η Google θα παύσει την λειτουργία της υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2019.

“Αυτή η κριτική έφερε ως αποτέλεσμα αυτό που γνωρίζαμε ήδη: ότι ενώ οι ομάδες προγραμματιστών μας έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση στην οικοδόμηση του Google+ με την πάροδο των χρόνων, δεν έχει επιτύχει η υπηρεσία.”

Αυτά ανέφερε ο Ben Smith, ο Αντιπρόεδρος της Google, δίνοντας την τελική απάντηση σε εκατομμύρια χρήστες. Και αν ακόμα αναρωτιέσαι για τον τίτλο του άρθρου, ο Smith υπογράμμισε επίσης το πόσο μικρή σημασία έχει το Google+, αναφέροντας στο blog post του πως το 90% όλων των χρηστών που μπαίνουν στο Google+ δεν καθόντουσαν για πάνω από δύο δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του Google+ μπορεί να έμπαιναν και κατά λάθος στην υπηρεσία.

Για όσους ενδιαφέρονται, το Google+ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2015 με κύριο σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται οι άνθρωποι τις προσωπικές τους στιγμές στον online κόσμο. Το Google+ παρουσίασε για πρώτη φορά τους Κύκλους (Circles), ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος που αντικατέστησε τους followers και τους φίλους όπως τους ξέραμε. Δυστυχώς, ωστόσο, η Google δεν κατάφερε να νικήσει στον πόλεμο των κοινωνικών δικτύων, και έτσι, κλείνει την υπηρεσία της.

Προσωπικά, ρίχνω ως υπεύθυνη για την καταστροφή του Google+ την ίδια την Google. Όταν το κοινωνικό δίκτυο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τότε όταν μπορούσαν να μπουν μόνο ορισμένοι χρήστες με invite, το Google+ ήταν ένα πανέμορφο, μινιμαλιστικό και το ιδανικό social media εργαλείο που έλειπε. Λίγους μήνες αργότερα, η εταιρεία το ανανέωσε με εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό και εκατοντάδες νέα χαρακτηριστικά και εργαλεία. Μερικά χρόνια αργότερα το ξανά ανασχεδίασε, με λιγότερα χαρακτηριστικά και εργαλεία. Λίγο καιρό αργότερα, το ξανά ανασχεδίασε με ακόμα λιγότερες επιλογές.

Η Google μπορεί να φαίνεται ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, αλλά τα λάθη που κάνει είναι πολλές φορές τεράστια. Πρώτα σκότωσε το Google Buzz, μετά το Picnik, μετά το Picasa, μετά το Google Wave, μετά το Google Reader και τώρα το Google+. Υπάρχουν πολλές ακόμα υπηρεσίες που έκλεισε η Google επειδή οι χρήστες δεν τις χρησιμοποιούσαν αρκετά, αλλά κατά την γνώμη μου, η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να παρέχει στους χρήστες αυτό που ζητούσαν από κάθε υπηρεσία ή εργαλείο της.

Εσύ τι άποψη έχεις που κλείνει το Google Plus; Το χρησιμοποιούσες καθόλου τα τελευταία χρόνια και πιστεύεις πως θα σου λείψει όταν κλείσει; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

10 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
10 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;