Τεχνολογικά Νέα

Το Facebook μπορεί σύντομα να σε πληρώνει από τα Instant Articles

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 4 έτη από Παναγιώτης Σακαλάκης

Με την έναρξη των Instant Articles για τους publishers – ώστε να παραδίδουν περιεχόμενο με διαφημίσεις πιο γρήγορα στις mobile συσκευές – το Facebook κατέστησε σαφές το γεγονός πως οι bloggers θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα από τα άρθρα τους.

Μια νέα έρευνα, η οποία ανακαλύφθηκε από το The Verge, αναφέρει την πιθανότητα του Facebook να επιτρέπει στους publishers να δέχονται δωρεές μέσα από τα Instant Articles, ή να κερδίζουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως το κοινωνικό δίκτυο εξετάζει και άλλους τρόπους με τους οποίους οι publishers θα μπορούν να βγάζουν έσοδα από το περιεχόμενο τους, συμπεριλαμβανομένων και των διαφημιστικών άρθρων ή την προσθήκη διαφημίσεων σε συγκεκριμένα σημεία. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε αν η εταιρεία ξεκινήσει να τα κάνει όλα αυτά πραγματικότητα.

asd
Image Credits: The Verge

Το Medium, το οποίο ανέφερε πως πέρασε τα δύο εκατομμύρια άρθρα από τους χρήστες του, έχει δει μεγάλη κίνηση από τεράστιες ιστοσελίδες όπως το Time και το Fortune χάρη στις νέες δυνατότητες πληρωμών που παρέχει. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψουμε ποιος από τους δύο γίγαντες θα βγει στο τέλος νικητής, φαίνεται πως το Facebook βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Με το νέο σχεδιασμό των σημειώσεων και τώρα με τα Instant Articles, αρκετοί bloggers θα στραφούν στο κοινωνικό δίκτυο ώστε να κερδίσουν ακόμη περισσότερους ακόλουθους.

http://www.theverge.com/2016/4/19/11455840/facebook-tip-jar-partner-program-monetization
Image credits: The Verge

Όπως ανέφερε και ο Om Malik από το The New York Times, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του GigaOM, αν ήταν να ξανά ξεκινήσει να γράφει κάπου, δεν θα άνοιγε καν blog, θα δημιουργούσε απλά μια Facebook σελίδα. Το μόνο πρόβλημα; Δεν ξέρει ακόμα πως στο καλό θα καταφέρει να βγάζει χρήματα από το Facebook.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως το Facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές ιστοσελίδες που θα μπορούσες άνετα να συγκρίνεις με την Google Adwords, έχει την ικανότητα να πειραματιστεί αρκετά και να βοηθήσει τους publishers να βγάζουν έσοδα από τις σελίδες τους και τα περιεχόμενα τους.

Εσύ έχεις προσαρμόσει τα άρθρα σου για τα Instant Articles; Και αν το Facebook ξεκινήσει να παρέχει μεθόδους πληρωμής, θα άφηνες το blog σου γι ‘αυτό;

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It