Android iOS

Σεισμοί στην Ελλάδα: Δωρεάν εφαρμογές σεισμών

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 6 μήνες από Παναγιώτης Σακαλάκης

Μπορεί να μην έχουμε τους σεισμούς που έχουν στην Ιαπωνία, αλλά οι σεισμοί στην Ελλάδα συμβαίνουν και με αυτές τις δωρεάν εφαρμογές σεισμών θα ενημερώνεσαι σε πραγματικό χρόνο ώστε να είσαι προετοιμασμένος/νη για κάθε ενδεχόμενο.

Θυμάμαι ακόμα, μέσα στο 2021, με τους ασταμάτητους σεισμούς που γινόντουσαν στην Λάρισα. Εκείνες τις μέρες, έχοντας τον αδερφό μου φοιτητή εκεί, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να κατεβάσω μερικές εφαρμογές για να δω κάθε ποτέ αναμένεται για να γίνει σεισμός, κάθε φορά που γινόταν, καθώς επίσης και σε τι επίπεδο ρίχτερ έπιανε ο καθένας. Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα βοηθητικές, καθώς σε ενημερώνουν την κατάλληλη στιγμή και σε ενημερώνουν για το ακριβώς συμβαίνει – ή τουλάχιστον, για το τι θεωρούν πως συμβαίνει βάση των τελευταίων εξελίξεων κάθε περιοχής και χώρας.

Διάβασε επίσης: 10 δωρεάν εφαρμογές σημειώσεων για κινητά και PC

Σεισμοί στην Ελλάδα: Οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές σεισμών

  1. Earthquakes
  2. Σεισμοί στην Ελλάδα
  3. MyShake
  4. Volcanos & Earthquakes
  5. Google Search

Σε περίπτωση όπου κάποια από τις παρακάτω εφαρμογές πάψει τη λειτουργία της, θα αντικαθίσταται με διαφορετική. Αν παρόλα αυτά γνωρίζεις κάποια εφαρμογή για σεισμούς που δεν έχω προσθέσει στη λίστα, θα χαρώ να την δω στα σχόλια.

1. Earthquakes

Διαθέσιμο για: Android & iOS

Earthquakes

Το Earthquakes είναι μια από τις γνωστότερες δωρεάν εφαρμογές σεισμών σε ολόκληρο τον κόσμο, και όχι αδίκως. Η εφαρμογή παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και συνδέεται απευθείας με τα μεγαλύτερα Κέντρα Σεισμών κάθε χώρας, ενώ παρέχει πληροφορίες για σεισμούς σε παγκόσμια κλίμακα. Με το Earthquakes, θα ειδοποιείσαι κάθε φορά που θα γίνεται ένας σεισμός (οι σεισμοί στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται), θα μπορείς να δεις ποιες περιοχές καλύπτει μέσω του Google Maps, ενώ θα έχεις επίσης την δυνατότητα να βλέπεις σεισμούς που έγιναν στο παρελθόν.

Κατέβασε την εφαρμογή για Android και iOS.

2. Σεισμοί στην Ελλάδα

Σεισμοί στην Ελλάδα

Το “Σεισμοί στην Ελλάδα” είναι μια εφαρμογή που εστιάζει συνεχώς σε οποιονδήποτε σεισμό συμβαίνει στην χώρα μας. Παρέχονται ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για σεισμούς μεγαλύτερους από 3R, χάρτης αποτύπωσης και παροχή δεδομένων από το “Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εργαστήριο Σεισμολογίας”, από το “Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών”, από το “European Mediterranean Seismological Center” και από το “United States Geological Surve”.

Κατέβασε την εφαρμογή για Android.

3. MyShake

MyShake

Η εφαρμογή MyShake – που αναπτύχθηκε από το UC Berkeley Seismology Lab, που χρηματοδοτήθηκε από το Γραφείο Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτείας της Καλιφόρνια – ήταν η πρώτη εφαρμογή που τροφοδοτήθηκε από το ShakeAlert® για την παροχή ειδοποιήσεων έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς στην Καλιφόρνια. Το MyShake παρέχει γρήγορες ειδοποιήσεις και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για ολόκληρο τον κόσμο, ενώ όλοι οι σεισμοί στην Ελλάδα που καταγράφτηκαν μέχρι και σήμερα από την υπηρεσία ήταν άμεσες.

Κατέβασε την εφαρμογή για Android και iOS.

4. Volcanos & Earthquakes

Volcanos & Earthquakes

Η εφαρμογή Volcanos & Earthquakes εμφανίζει όλους τους τελευταίους σεισμούς παγκοσμίως, ή όλους τους τοπικούς σεισμούς, σε πραγματικό χρόνο και με μέτρηση για το πόσα ρίχτερ είναι ο κάθε σεισμός και πως τον “αισθάνεσαι”. Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης όλα τα ενεργά ηφαίστεια μέσω ενός χάρτη ή μιας λίστας, μαζί με ειδήσεις που αφορούν τα ηφαίστεια και τους σεισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατέβασε την εφαρμογή για Android.

5. Πρόσφατοι σεισμοί στην Ελλάδα από την Google

Πρόσφατοι σεισμοί στην Ελλάδα από την Google

Και δεν θέλεις να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή και θέλεις να παρακολουθείς για τους πιο πρόσφατους σεισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο ή ανά χώρα, τότε στα αποτελέσματα της Google θα βρεις απευθείας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Απλά επισκέψου την μηχανή αναζήτησης και αναζήτησε “Σεισμοί στην Ελλάδα” ή “Σεισμοί στην Αθήνα” ή “Σεισμοί στην Θεσσαλονίκη” – και ούτω καθεξής – και θα σου εμφανίσει όλες τις νέες ενημερώσεις στην πρώτη σελίδα, τις οποίες παράγει από το U.S. Geological Survey.

Επισκέψου την ιστοσελίδα της Google.


Εσύ ποιες δωρεάν εφαρμογές σεισμών χρησιμοποιείς και ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη και γρηγορότερη στις ενημερώσεις; Γνωρίζεις μήπως κάποια που δεν πρόσθεσα στη λίστα; Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις και τις απόψεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Avatar of Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It