Υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, αλλά ποια είναι τα καλύτερα και ποια φέρνουν τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα; Είτε χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα για επαγγελματικό σκοπό, είτε για ερασιτεχνικό, είτε απλά θέλεις να ανεβάζεις βίντεο στα κοινωνικά σου δίκτυα, τα παρακάτω προγράμματα θα σε καλύψουν πλήρως.
Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο πως καθένα από τα παρακάτω δωρεάν και premium προγράμματα για επεξεργασία βίντεο τα έχω πρώτα χρησιμοποιήσει ή τα χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση για τις δουλειές μου. Ως εκ τούτου, δημιούργησα τη παρακάτω λίστα με βάση της δικής μου εμπειρίας την τελευταία δεκαετία, καθώς επίσης και βάση της δημοτικότητας που έχει το κάθε πρόγραμμα (πόσος κόσμος το χρησιμοποιεί παγκοσμίως δηλαδή).
Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα τα τελευταία χρόνια με αυτά τα προγράμματα είναι πως καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες και απευθύνεται σε διαφορετικούς ανθρώπους. Ίσως η μοναδική εταιρεία που κατάφερε να το καταλάβει αυτό γρήγορα να είναι η Adobe, και γι ‘αυτό παρέχει διαφορετικές εκδόσεις προγραμμάτων που πολλές φορές αφορούν το ίδιο πράγμα: την επεξεργασία βίντεο.
Για παράδειγμα, η εταιρεία παρέχει το Premiere Pro, το After Effects, το Premiere Rush, το Character Animator και το Animate. Το Premiere Pro είναι ιδανικό για τη κλασική και παραδοσιακή επεξεργασία των βίντεο, το After Effects για τη δημιουργία γραφικών και εφέ, το Premiere Rush για απλή επεξεργασία, το Character Animator για τη δημιουργία 2D χαρακτήρων σε πραγματικό χρόνο και το Animate για τη δημιουργία animation.
Με πιο απλά λόγια, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ορισμένα προγράμματα έως ότου καταλήξεις σε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, για να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες και σκοπούς.
Πως να επιλέξεις το καλύτερο πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις όταν δοκιμάζεις κάτι καινούργιο, είναι πως πρώτα πρέπει να σου δοθεί η επιλογή να το δοκιμάσεις δωρεάν και στη συνέχεια αν σου αρέσει να το αγοράσεις. Ως εκ τούτου, ακόμα και όταν ψάχνεις για επί πληρωμής προγράμματα, πρώτα έλεγχε αν παρέχουν free trial (δοκιμαστική έκδοση) για μερικές ημέρες.
Τα λεφτά δεν κάνουν όμως ένα πρόγραμμα απαραίτητα καλό, οπότε ορισμένες φορές, ακόμα και όταν πιστεύεις πως ένα δωρεάν πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει την δουλειά για την οποία το θέλεις, πρώτα δοκίμασε το. Άλλωστε, πολλές φορές εκπλησσόμαστε από πράγματα που δεν γνωρίζαμε.
Το να επενδύσεις σε ένα καλό πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο απαιτεί να έχεις γεμάτες τσέπες και μπόλικο χρόνο για να μάθεις να το χρησιμοποιείς. Αν αυτή είναι η δουλειά σου και θεωρείς πως θα την εξελίξεις, τότε προχώρα στην αγορά του αγαπημένου σου προγράμματος. Αλλά αν θέλεις να κάνεις απλά βασική επεξεργασία, κόβοντας και ράβοντας, προσθέτοντας μερικά εφέ και κάνοντας τα βίντεο σου να φαίνονται πιο επαγγελματικά, τότε δεν αξίζει να επενδύσεις σε προγράμματα όπως το Final Cut Pro ή το Adobe Premiere ή After Effects. Ακόμα και αν σκοπεύεις να το πας όσο πιο επαγγελματικά γίνεται, το να ξεκινήσεις με ένα από τα παρακάτω δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, μόνο καλό θα σου κάνει και θα σου γλιτώσει μπόλικο χρήμα.
Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες όταν θέλεις να επιλέξεις ένα καλό δωρεάν πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο. Το περιβάλλον χρήσης είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα της λίστας, κυρίως αν είσαι αρχάριος, όπου θα σου είναι δύσκολο να καταλάβεις πως λειτουργούν όλα και τι κάνει η κάθε επιλογή. Ένα καλό και φιλικό προς τον αρχάριο χρήστη περιβάλλον εργασίας προτιμάται πάντα.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες σου, ένα δωρεάν πρόγραμμα θα πρέπει να σου παρέχει τουλάχιστον τα πιο βασικά πράγματα που χρειάζονται στην επεξεργασία των βίντεο σου, όπως crossfading, fade to black, dissolving και ,φυσικά, βασικές λειτουργίες για να κόβεις διάφορα σημεία και να τα ενώνεις. Φυσικά, ένα καλό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να μην παρέχει special effects, αλλά συνήθως τα προγράμματα που παρέχουν πολλά έτοιμα special effects συχνά δεν δείχνουν έτσι όπως θα περίμενες στα δικά σου βίντεο. Μην ξεχνάς επίσης να ελέγχεις πάντα τις επιλογές του ήχου, καθώς το να επεξεργάζεσαι τον ήχο των βίντεο σου είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να μπορείς να κάνεις βασική επεξεργασία του ήχου, καθώς επίσης και να περνάς έξτρα κομμάτια και να τα επεξεργάζεσαι και αυτά.
Ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες να είναι και η σταθερότητα. Η σταθερότητα βασίζεται τόσο στο hardware του υπολογιστή σου, όσο και στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Ο πιο σημαντικός κανόνας εδώ είναι να μην αγοράζεις τίποτα αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πρώτα στον υπολογιστή σου.
Τέλος, όταν προσπαθείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο, προσπάθησε να ελέγξεις για την κοινότητα του αλλά και την τεχνική υποστήριξη που παρέχει. Τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα προγράμματα στον κόσμο παρέχουν τις δικές τους κοινότητες με χρήστες αλλά και με τεχνική υποστήριξη, έτσι ώστε να βρίσκεις πάντα βοήθεια σε οτιδήποτε χρειαστείς.
Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο σε Windows, macOS και Linux
Πρόγραμμα | Διαθεσιμότητα |
---|---|
Davinci Resolve | Windows, macOS & Linux |
Lightworks | Windows, macOS & Linux |
Blender | Windows, macOS & Linux |
iMovie | macOS & iOS |
Shotcut | Windows, macOS & Linux |
VideoPad Video Editor | Windows & macOS |
VSDC Video Editor | Windows |
Hitfilm Express | Windows & macOS |
OpenShot | Windows, macOS & Linux |
Εφόσον γνωρίζεις πλέον τα βασικά για το πως να επιλέξεις ένα καλό πρόγραμμα, από την παρακάτω λίστα θα βρεις τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο. Αυτά τα πρόγραμμα δεν είναι απλά τα δημοφιλέστερα στην αγορά, αλλά και τα πιο πολύ-χρησιμοποιημένα σε ολόκληρο τον κόσμο.
1. Davinci Resolve
Ένα από τα πιο επαγγελματικά και εξελιγμένα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο σε αυτή την λίστα είναι το Davinci Resolve. Το πρόγραμμα είναι άκρως βελτιστοποιημένο για επαγγελματική επεξεργασία των βίντεο, για graphics manipulation και για διόρθωση χρωμάτων. Παρόλα αυτά, οι χρήστες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους και έναν καλό υπολογιστή με δυνατή κάρτα γραφικών.
Επιπλέον, το Davinci Resolve έχει πολλά χαρακτηριστικά για επεξεργασία ήχου και audio mixing, μια μεγάλη γκάμα από special effects και motion graphics. Εκτός και αν θέλεις να φτιάχνεις μικρά βίντεο ή stories για το Instagram, το Davinci Resolve απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου και είναι αναμφισβήτητα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο – αν όχι το καλύτερο. Τέλος, το πρόγραμμα έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι και από παραγωγούς στο Χόλιγουντ, στο χώρο της διαφήμισης και αλλά και της τηλεόρασης.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS και Linux
- Υποστηρίζει: ARI, MTS, MXF, AVI, CIN, DNG, DPX, CDX, MP4, MXF, EXR, MOV
- Εξάγει σε: ARI, MTS, MXF, AVI, CIN, DNG, DPX, CDX, MP4, MXF, EXR, MOV
Θετικά:
- Εντελώς δωρεάν.
- Διαθέσιμο για macOS, Windows και Linux.
- Ευέλικτο με μια τεράστια ποικιλία εργαλείων επεξεργασίας βίντεο.
Αρνητικά:
- Δεν είναι εύκολο να το μάθεις.
- Δεν μπορεί να τρέξει σε υπολογιστές με χαμηλό hardware.
2. Kdenlive
Αν και μια παλαιότερη έκδοση μπορεί να βρεθεί για τους κατόχους macOS και μια δοκιμαστική έκδοση υπάρχει διαθέσιμη για τους χρήστες των Windows, όπως και κάθε άλλο ανοιχτού-κώδικα λογισμικό, το Kdenlive δημιουργήθηκε για να τρέχει στο Linux. Δημιουργημένο πάνω στο MLT media framework, είναι ένα απ’ τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο στο Linux, αλλά και σε γενικές γραμμές.
Το πρόγραμμα έρχεται με ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης το οποίο αντί να σου υπενθυμίζει πως είναι ένα ακόμα δωρεάν και ανοιχτού-κώδικα πρόγραμμα, σου φέρνει την αίσθηση πως χρησιμοποιείς ένα premium εργαλείο – και για όλους τους καλούς λόγους. Αν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το iMovie, τότε θα βρεις εύκολη τη διαχείριση και την επεξεργασία των βίντεο σου μέσω του Kdenlive.
Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα FFmpeg libraries και έτσι σχεδόν κάθε μορφή βίντεο ή ήχου υποστηρίζεται από το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα ή έλλειψη υποστήριξης. Επιπλέον, παρέχει audio waveforms, προεπισκόπηση του rendering, εφέ και φίλτρα, transitions και ένα εξαιρετικό timeline το οποίο λειτουργεί “out-of-the-box”.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS, Linux
- Υποστηρίζει: ProRes, H.264, AVCHD, DNxHD, DIVX, HDV και QuickTIme
- Εξάγει σε: Κάθε μορφή
Θετικά:
- Εύκολο στη χρήση
- Τρέχει άψογα σε Linux συστήματα
- Υποστηρίζει κάθε μορφή βίντεο
- Έρχεται με διαφορετικά themes
- Παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης addons
Αρνητικά:
- Στα Windows το πρόγραμμα καταναλώνει αρκετούς πόρους για να τρέξει.
- Δεν υπάρχουν αρκετές μορφές για την εξαγωγή ήχου.
3. Lightworks
Το Lightworks είναι μια καταπληκτική λύση για τους χρήστες που θέλουν να επεξεργάζονται τα βίντεο τους προς επαγγελματική χρήση. Το πρόγραμμα έρχεται με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από εξαιρετικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων και την κοπή βίντεο υψηλής ακρίβειας, καθώς επίσης και με την υποστήριξη για εξαγωγή αρχείων μέχρι και σε 4K ποιότητα.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να σε βοηθάει να αλλάξεις το μέγεθος σε ένα βίντεο ή να συνδυάζεις πολλαπλά βίντεο ή μέρη ενός βίντεο μαζί, παρέχοντας σου επίσης την επιλογή για να διορθώνεις τα χρώματα και να έχεις στην διάθεση σου σε πραγματικό χρόνο GPU-accelerated effects. Τα καλά νέα είναι πως όταν κάνεις περίπλοκες εξαγωγές (rendering), το Lightworks σου επιτρέπει να τις κάνεις στο παρασκήνιο ενώ συνεχίζεις να δουλεύεις πάνω σε ένα άλλο βίντεο.
Το Lightworks παρέχεται δωρεάν. Παρόλα αυτά, αν θέλεις να αποκτήσεις πρόσβαση στα πιο ειδικευμένα χαρακτηριστικά του, θα χρειαστεί να αγοράσεις την επί πληρωμής έκδοση του.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS και Linux.
- Υποστηρίζει: Όλες τις μορφές βίντεο και ήχου τελευταίας τεχνολογίας.
- Εξάγει σε: MP4, MXF, Quicktime, AVI, mts, mpg, m2t.
Θετικά:
- Είναι ανοικτού-κώδικα (open-source).
- Σχεδόν κάθε μορφή εισάγεται natively.
- Εξάγει απευθείας στο YouTube και Vimeo.
- Υπάρχουν αρκετά βοηθητικά βίντεο tutorials.
- Παρέχεται Project Sharing χαρακτηριστικό για γκρουπ.
Αρνητικά:
- Υποστηρίζει 4K βίντεο μόνο στην επί πληρωμής έκδοση.
- Το περιβάλλον χρήσης του είναι λίγο δύσκολο για αρχάριους.
4. Blender
Διαθέσιμο για τα μεγαλύτερα λειτουργικά συστήματα, το Blender είναι ένα ανοικτού-κώδικα πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο και 3D animation το οποίο παρέχεται εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα παρέχει μια περίπλοκη σουίτα από animation και εργαλεία για επεξεργασία βίντεο. Το Blender είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο και έχει αφήσει άφωνους εκατομμύρια επαγγελματίες του χώρου χάρη στα ειδικευμένα χαρακτηριστικά που παρέχει εντελώς δωρεάν.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το Blender μπορεί να σε σοκάρει αν είσαι αρχάριος χρήστης. Αν και παρέχει μια εξαιρετική γκάμα από οδηγούς για να μάθεις να το χρησιμοποιείς, έχει τόσες πολλές επιλογές, εργαλεία και χαρακτηριστικά, που με την πρώτη ματιά θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ. Έχε επίσης κατά νου πως το Blender σχεδιάστηκε αρχικά για 3D animation, και ενώ παρέχει εντελώς ειδικευμένα εργαλεία για επεξεργασία βίντεο, αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις απλά πράγματα, τότε καλό είναι να βρεις ένα εναλλακτικό πρόγραμμα καθώς το συγκεκριμένο εστιάζει στους επαγγελματίες του χώρου.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS, and Linux
- Υποστηρίζει: Όλες τις μορφές βίντεο και ήχου τελευταίας τεχνολογίας
- Εξάγει σε: MOV, MPEG4, MP4, AVI, WMV, MPEGPS, FLV, 3GPP, WebM
Θετικά:
- Είναι εντελώς δωρεάν.
- Ειδικευμένα εργαλεία για επεξεργασία βίντεο.
- 3D Animation.
Αρνητικά:
- Δύσκολο για αρχάριους χρήστες.
- Πολύπλοκο περιβάλλον χρήσης.
5. iMovie
Το iMovie είναι ένα από τα πιο πολύ-χρησιμοποιημένα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο στο macOS. Το πρόγραμμα το έχει δημιουργήσει η Apple και έρχεται προ-εγκατεστημένο σε όλα τα νέα Macs και οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να μάθουν να κάνουν βασική επεξεργασία βίντεο.
Τα χαρακτηριστικά του iMovie περιλαμβάνουν φυσικά ένα drag-and-drop περιβάλλον χρήσης και σου επιτρέπουν να εξάγεις τα βίντεο σου σε 4K ποιότητα, ακόμα και αν είναι τραβηγμένα από κάποιο smartphone ή GoPro κάμερα. Σου επιτρέπει επίσης να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου από το iPhone ή το iPad και στη συνέχεια να τα μεταφέρεις στο macOS σύστημα σου.
Αφήνοντας στην άκρη τα βίντεο, μπορείς επίσης να εισάγεις φωτογραφίες και μουσική απλά σέρνοντας τα αρχεία της επιλογής σου μέσα στο project που δημιουργείς. Μπορείς επίσης να τα προσθέτεις σε συγκεκριμένα μέρη και να κάνεις βασικές αλλαγές. Οτιδήποτε επεξεργάζεσαι μπορείς να το δεις από την μικρή οθόνη που παρέχει σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και όταν περνάς effects, themes, γράμματα, μουσική, voice-overs και πάει λέγοντας. Τέλος, μπορείς να εξάγεις τα βίντεο σου απευθείας στο YouTube, στο Facebook ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: macOS και iOS
- Υποστηρίζει: DV, HDV, AVCHD, AIC, AAC, Motion JPEG/A, iFrame, h.264, MP4, MOV
- Εξάγει σε: DV, HDV, AIC, AAC, MP4, MOV
Θετικά:
- Υποστηρίζει 4K ποιότητα
- Εύκολο στην χρήση
- Υπάρχει ήδη στο Mac σου
- Σου επιτρέπει να ξεκινάς την επεξεργασία από το iPhone ή το iPad και να την ολοκληρώνεις μέσω του Mac
- Κομψό και μοντέρνο περιβάλλον χρήσης
- Εύκολο να βρεις όλες τις επιλογές και τα χαρακτηριστικά
Αρνητικά:
- Διαθέσιμο μόνο για macOS και iOS
6. Shotcut
Αν ήσουν λάτρης του Windows Movie Maker και ψάχνεις ένα παρόμοιο εναλλακτικό πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο, αλλά δεν θέλεις τίποτα περίπλοκο και δύσκολο, τότε το Shotcut είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες τόσο καιρό. Παρέχει περισσότερες επιλογές από το Movie Maker, αλλά χωρίς να σε μπερδεύει.
Αν και το περιβάλλον χρήσης που παρέχει μπορεί να σου φανεί λίγο υπερβολικό στην αρχή, στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα εύκολο στην χρήση, ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη. Το Shotcut έχει επίσης άλλο ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό: αντί να απαιτεί να εισάγεις τα βίντεο σου μέσα στο πρόγραμμα, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα, το συγκεκριμένο δεν απαιτεί να κάνεις κάτι τέτοιο. Αυτό σημαίνει πως αν έχεις πολλά και μεγάλα σε μέγεθος αρχεία, δεν θα χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα έως ότου εισαχθούν, καθώς τα τραβάει απευθείας μέσα από τον σκληρό σου δίσκο.
Το Shotcut υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικές μορφές βίντεο και σου επιτρέπει να τα εξάγεις σε 4K ποιότητα, ενώ παράλληλα παρέχει και ένα εξαιρετικό timeline για να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου. Θα βρεις επίσης μέσα three-point editing, keyframes για φίλτρα και παραμέτρους και video compositing για tracks.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS και Linux.
- Υποστηρίζει: Όλες τις μορφές βίντεο και ήχου τελευταίας τεχνολογίας.
- Εξάγει σε: Όλες τις μορφές βίντεο και ήχου τελευταίας τεχνολογίας.
Θετικά:
- Υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα από αρχεία βίντεο και ήχου.
- Παρέχει εξαιρετικό timeline για επεξεργασία.
- Υποστηρίζει 4K ποιότητα.
- Παρέχει εξαιρετικά εργαλεία για βασική επεξεργασία.
- Είναι εύκολο στη χρήση για αρχάριους.
- Είναι ανοικτού-κώδικα και δωρεάν.
- Παρέχει πολλά φίλτρα και effects.
Αρνητικά:
- Δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση.
7. VideoPad Video Editor
Το VideoPad Video Editor είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο το οποίο λειτουργεί άψογα τόσο στα Windows, όσο και στο macOS. Το VideoPad είναι επίσης ένα από τα ευκολότερα στην χρήση προγράμματα καθώς παρέχει λίγα αλλά βασικά χαρακτηριστικά και εργαλεία τα οποία μπορεί εύκολα να μάθει ένας αρχάριους χρήστης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προγράμματα στην λίστα, το VideoPad παρέχει ένα μίνιμαλ περιβάλλον χρήσης το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μέχρι και βίντεο τα οποία θα φαίνονται εκπληκτικά.
Η δωρεάν έκδοση του VideoPad είναι εξαιρετική για τους αρχάριους χρήστες που θέλουν να κάνουν βασική επεξεργασία στα βίντεο τους. Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα και πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά, τότε μπορούν να αγοράσουν την επί πληρωμής έκδοση. Τέλος, το VideoPad είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργούν βίντεο για τα κοινωνικά τους δίκτυα και τους επιτρέπει να τα εξάγουν απευθείας στις μεγαλύτερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS.
- Υποστηρίζει: WMV, AVI, MPV, DIVX και πολλά ακόμα.
- Εξάγει σε: WMV, AVI.
Θετικά:
- Παρέχει δωρεάν έκδοση.
- Έχει φιλικό περιβάλλον χρήσης.
- Είναι εύκολο να το μάθεις.
- Είναι βελτιστοποιημένο για τα κοινωνικά δίκτυα.
Αρνητικά:
- Περιορισμένος αριθμός με χαρακτηριστικά και effects.
- Δεν είναι διαθέσιμο για Linux.
8. VSDC Video Editor
Αν θέλεις να δημιουργείς παρουσιάσεις και θέλεις να προσθέτεις κείμενα, γραμμές, διαγράμματα και διάφορα special effects στα βίντεο σου, τότε το VSDC ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή σου. Παρέχει ένα εύκολο περιβάλλον χρήσης και ένα εξαιρετικό timeline το οποίο σου επιτρέπει να προσθέτεις κάθε σκηνή σε όποιο σημείο θέλεις.
Το VSDC παρέχει πολλαπλά effects για ήχου και βίντεο τα οποία μπορούν να εισαχθούν σε διάφορες κατηγορίες χαρακτηριστικών του. Παρέχει επίσης χαρακτηριστικά όπως αντικατάσταση αντικειμένων, διόρθωση χρωμάτων, εφέ μετάβασης, φίλτρα και special fx. Περιλαμβάνει επίσης διάφορα φίλτρα σαν αυτά του Instagram, special effects που παρέχουν αυτόματη διόρθωση χρωμάτων και θόλωμα και mask εργαλεία για να προσθέτεις effects σε συγκεκριμένα μέρη των βίντεο σου (όπως για να διορθώνεις το πρόσωπο ενός ανθρώπου, για παράδειγμα).
Το VSDC σου παρέχει επίσης την δυνατότητα να εξάγεις τα βίντεο σου σε HD ή 4K ποιότητα, ενώ σου επιτρέπει να τα εξάγεις απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα της επιλογής σου, όπως στο Facebook, στο Twitter και στο YouTube.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows
- Υποστηρίζει: AVI, QuickTime (MP4/M4V, 3GP/2G2, MOV, QT), HDVideo/AVCHD (MTS, M2TS, TS, MOD, TOD), WindowsMedia (WMV, ASF, DVR-MS), DVD/VOB, VCD/SVCD και πάει λέγοντας..
- Εξάγει σε: AVI, DVD, VCD/SVCD, MPEG, MP4, M4V, MOV, 3GP/3G2, WMV, MKV, RM/RMVB, FLV, SWF, AMV, MTV.
Θετικά:
- Υποστηρίζει μεγάλη γκάμα αρχείων.
- Εύκολο για αρχάριους χρήστες.
- Πολλαπλά έτοιμα special effects.
Αρνητικά:
- Η τεχνική υποστήριξη δεν παρέχεται δωρεάν.
- Δεν είναι διαθέσιμο για Linux και macOS.
9. Hitfilm Express
Το Hitfilm Express είναι και αυτό με την σειρά του ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, καθώς παρέχει χαρακτηριστικά και εργαλεία τα οποία είναι για επαγγελματική χρήση και καταπληκτικά αποτελέσματα, ενώ παρέχει επίσης και ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης το οποίο είναι ιδανικό για τους περισσότερους αρχάριους χρήστες.
Ενώ το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν, θα χρειαστεί πρώτα να κάνεις εγγραφή στην ιστοσελίδα τους για να μπορέσεις να το κατεβάσεις, ενώ παρέχει επίσης και επί πληρωμής σουίτες προγραμμάτων οι οποίες εστιάζουν σε επαγγελματίες του χώρου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βασικά εργαλεία για να κόβεις και να ράβεις, για να επεξεργάζεσαι τον ήχο των βίντεο σου και για να προσθέτεις έτοιμα δωρεάν special effects. Αν και το Hitfilm Express είναι ιδανικό για αρχάριους χρήστες, αν αναζητάς για πιο επαγγελματικά εργαλεία και χαρακτηριστικά τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις τα packs που παρέχει, τα οποία όμως ξεκινάνε από μόλις $9.99.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows and macOS.
- Υποστηρίζει: AVCHD, AVI, DV, MP4, MPEG, MOV, MMV.
- Εξάγει σε: AVI, MP4.
Θετικά:
- Παρέχει δωρεάν έκδοση.
- Εύκολο στην χρήση.
- Μπορείς να βγάλεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Αρνητικά:
- Κάποια ειδικευμένα χαρακτηριστικά πρέπει να τα αγοράσεις.
- Δεν είναι διαθέσιμο για Linux.
10. OpenShot
Το OpenShot έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές ως ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο στο Linux, αλλά είναι επίσης διαθέσιμο και για Windows αλλά και για macOS.
Το πρόγραμμα είναι ανοικτού-κώδικα και παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία και χαρακτηριστικά που θα χρειαστείς για να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου. Αν χρησιμοποιείς macOS, τότε σε πολλά σημεία θα σου θυμίσει αρκετά το iMovie, καθώς παρέχει απεριόριστα layers, audio mixing και video tracks στο timeline του και έχεις πρόσβαση σε όλα τα χαρακτηριστικά του εντελώς δωρεάν.
Το OpenShot είναι εύκολο στη χρήση και παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης που είναι ιδανικό ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Περιλαμβάνει επίσης tile templates και βίντεο effects για να κάνεις τα βίντεο σου ακόμα καλύτερα, αλλά η υποστήριξη του για διάφορες μορφές βίντεο και ήχου δεν είναι τόσο μεγάλη. Παρόλα αυτά, έχεις την δυνατότητα να εξάγεις τα βίντεο σου σε 4K ποιότητα και έχεις πρόσβαση σε μερικά εντυπωσιακά transitions και effects.
Χαρακτηριστικό:
- Λειτουργεί σε: Windows, macOS και Linux.
- Υποστηρίζει: QuickTime, AVI, WMV, MPEG και πάει λέγοντας.
- Εξάγει σε: MPEG, AVI, MP4, MOV και πάει λέγοντας.
Θετικά:
- Είναι δωρεάν.
- Είναι ανοικτού-κώδικα.
- Είναι εύκολο στην χρήση.
Αρνητικά:
- Έχει πολλαπλά layers που μπορεί να σε μπερδέψουν.
- Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αργό όταν προσθέτεις πολλά effects.
Επεξεργασία βίντεο: Τα καλύτερα premium προγράμματα
Πρόγραμμα | Διαθεσιμότητα |
---|---|
Adobe Premiere & After Effects | Windows & macOS |
Camtasia | Windows & macOS |
Filmora | macOS |
Final Cut Pro | Windows, macOS, Android & iOS |
Vegas Pro | Windows & macOS |
Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα καλύτερα και πιο επαγγελματικά προγράμματα για επεξεργασία βίντεο. Κάποια προγράμματα πληρώνονται μια φορά και αποκτάς για πάντα την έκδοση τους, ενώ άλλα απαιτούν να αποκτήσεις ένα συνδρομητικό πακέτο το οποίο θα χρεώνεται είτε μηνιαίως, είτε ετησίως.
1. Adobe Premiere & After Effects
Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την επεξεργασία βίντεο και αναζητάς για μια σουίτα προγραμμάτων, ιδανική για να δημιουργείς σχεδόν οτιδήποτε επιθυμείς, τότε η σουίτα προγραμμάτων της Adobe ίσως είναι μονόδρομος. Η εταιρεία παρέχει μια εξαιρετική γκάμα προγραμμάτων, καθένα εκ των οποίων εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό και εστιάζει στο να καλύπτει διαφορικές ανάγκες ανθρώπων.
Για παράδειγμα, το βασικό πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο είναι το Premiere Pro, με το After Effects να εστιάζει περισσότερο στα γραφικά, τα εφέ, τα περίπλοκα transitions και οτιδήποτε άλλο πρέπει να δημιουργήσεις απ’ την αρχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων συνδυάζει επίσης τη σουίτα προγραμμάτων, χρησιμοποιώντας το Premiere Pro για τη βασική επεξεργασία του βίντεο, το After Effects για τα εφέ του και το Adobe Audition για την επεξεργασία του ήχου.
Η σουίτα προγραμμάτων της Adobe απαιτεί φυσικά να αποκτήσεις μια ετήσια ή μηνιαία συνδρομή, αλλά σου δίνει πρόσβαση στα προγράμματα και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στο Adobe Cloud, καθώς επίσης και συνεχόμενες ενημερώσεις και τεχνική υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστείς. Το Premiere Pro, το οποίο φαντάζομαι πως είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο, μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι και 8K ανάλυση καθώς επίσης και 360-degree virtual reallity υλικό. Υποστηρίζει επίσης την αλλαγή χρωμάτων, της φωτεινότητας, των γραφικών, την επεξεργασία ήχου και πολλά ακόμα μέσα από το ίδιο περιβάλλον χρήσης.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS
- Υποστηρίζει: MOV, GIF, MP4, WAV, PPT και πολλά ακόμα
- Εξάγει σε: MP4, GIF, MOV και πολλά ακόμα
Θετικά:
- Επεξεργασία 8K ανάλυση βίντεο.
- Επεξεργασία 360-degree βίντεο.
- Επαγγελματικός και προσεγμένος σχεδιασμός.
- Αυτόματες ενημερώσεις μέσω του Adobe Creative Cloud.
- Τεράστια κοινότητα, εκατοντάδες μαθήματα και οδηγοί.
Αρνητικά:
- Τα συνδρομητικά πακέτα είναι ακριβά.
- Εμφανίζονται συχνά προβλήματα τα οποία πρέπει να αναζητάς στο forum της κοινότητας.
- Υπάρχουν συχνά προβλήματα με την εξαγωγή των βίντεο και την σύνδεση στο Adobe Cloud.
- Δύσκολα στη χρήση για αρχάριους χρήστες.
2. Camtasia: Screen Recorder & Video Editor
Το Camtasia έρχεται με δοκιμαστική έκδοση, αλλά ειλικρινά αξίζει να το δεις. Το Camtasia είναι ένα καταπληκτικό πολύ-εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις επαγγελματική επεξεργασία βίντεο καθώς επίσης και να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις εγγραφή την οθόνη του υπολογιστή σου (screen recording).
Για το Camtasia θα βρεις εκατοντάδες how-to οδηγούς οι οποίοι αναλύουν κάθε επιλογή και χαρακτηριστικό του προγράμματος. Είναι επίσης αυτό που χρησιμοποιώ και εγώ για να εγγράφω όλα τα βίντεο που ανεβάζω στο YouTube Κανάλι του Inkstory.
Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για Windows και macOS, ενώ υπάρχει επίσης διαθέσιμη εφαρμογή για iOS και Android η οποία σου επιτρέπει να καταγράφεις ένα βίντεο με το κινητό σου και στη συνέχεια να το στέλνεις με ευκολία από την συσκευή σου απευθείας στον υπολογιστή σου. Όταν ολοκληρώσεις την επεξεργασία ενός βίντεο, σου δίνεται η δυνατότητα να το ανεβάζεις απευθείας στο YouTube, στο Vimeo ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, απευθείας μέσα από το πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση για το Camtasia, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δοκιμαστική του έκδοση για 30 ημέρες. Όλα τα χαρακτηριστικά του είναι διαθέσιμα και μέσω της δοκιμαστικής έκδοσης, οπότε παίρνεις ό,τι βλέπεις.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS
- Υποστηρίζει: MOV, GIF, MP4, WAV, PPT και πολλά ακόμα
- Εξάγει σε: MP4, GIF, MOV
Θετικά:
- Εύκολο στην χρήση
- Καταπληκτικοί οδηγοί για να το μάθεις
- Παρέχει και mobile εφαρμογές
- Υποστηρίζει 4K βίντεο
Αρνητικά:
- Δεν υποστηρίζει το auto-record χαρακτηριστικό
- Είναι λίγο ακριβό
- Η επεξεργασία ήχου που παρέχει δεν είναι και η καλύτερη
3. Filmora
Για ένα μικρό κόστος, το Filmora παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον χρήσης ιδανικό για ενθουσιώδεις ανθρώπους και YouTubers που μόλις ξεκίνησαν το vlogging ταξίδι τους. Ο σχεδιασμός είναι επίσης προσεγμένος και το πρόγραμμα έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χάρη στα έτοιμα προ-σχεδιασμένα templates που παρέχει για τους τίτλους, τα εφέ, τα φίλτρα και διάφορες άλλες λειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί με το YouTube κατά νου.
Το Filmora σου δίνει επίσης την δυνατότητα να ηχογραφείς / καταγράφεις απευθείας μέσα από το πρόγραμμα, χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για να επιλέγει τα highlights από κάθε βίντεο και αυτόματα δημιουργεί το βίντεο για εσένα. Άλλο ένα ισχυρό χαρακτηριστικό είναι το νέο Cloud Files, το οποίο σου επιτρέπει να συγχρονίζεις πολλαπλά αρχεία και να τα χρησιμοποιείς παράλληλα σε διαφορές εφαρμογές.
Παρέχεται επίσης και μια δωρεάν έκδοση του Filmora, αλλά όταν εξάγεις τα βίντεο σου θα προστίθεται αυτόματα και ένα watermark. Για να αφαιρέσεις το watermark θα χρειαστεί να αποκτήσεις την premium έκδοση.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS.
- Υποστηρίζει: MOV, GIF, MP4, WAV, AVI, MKV και πολλά ακόμα.
- Εξάγει σε: MOV, GIF, MP4, WAV, PPT, AVI, F4V, TS, MKV, MPEG-2, 3GP, και πολλά ακόμα.
Θετικά:
- Εύκολο στη χρήση για αρχάριους χρήστες.
- Προσεγμένος και μοντέρνος σχεδιασμός.
- Πολλαπλά έτοιμα εφέ και φίλτρα.
- Χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη.
- Υποστηρίζει 4K ποιότητα.
- Ανέβασμα βίντεο στο YouTube απευθείας μέσα από το πρόγραμμα.
Αρνητικά:
- Δεν προτείνεται για επαγγελματική δουλειά.
- Δεν παρέχονται αρκετά επαγγελματικά εργαλεία.
- Η δωρεάν έκδοση προσθέτει watermark.
- Είναι βαρύ πρόγραμμα.
4. Final Cut Pro
Μπορείς να πεις πως το Final Cut Pro είναι το Windows Movie Maker της Apple για το macOS, αλλά καλύτερο. Αν και δεν χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες του χώρου, παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα προγράμματα για επεξεργασία βίντεο που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους.
Για όσους αναζητούν ένα απλό πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο, ιδανικό για να τρέχει άψογα στο macOS, τότε το Final Cut Pro είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι γρήγορο, παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστείς, τις δικές του libraries, αξιολογήσεις, αυτόματη ανάλυση προσώπων, βαθμολογία για κάθε βίντεο και υποστηρίζει πλήρως τα 360-degree βίντεο, καθώς επίσης και τη δυνατότητα HDR.
Το timeline του Final Cut Pro είναι επίσης ιδιαίτερα εύχρηστο και εύκολο στη χρήση ακόμα και από αρχάριους χρήστες. Παρέχεται υποστήριξη επίσης για πολλαπλές κάμερες, είναι συμβατό με την μπάρα αφής των MacBook αλλά και το Sidecar του iPad και έρχεται με μοντέρνο, προσεγμένο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό – ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς από την Apple. Παρόλα αυτά, δεν προτείνεται για επαγγελματική χρήση, παρά μόνο για ερασιτεχνικά βίντεο και βασική επεξεργασία όπως αλλαγή χρωμάτων, προσθήκη φίλτρων και εφέ, προσθήκη μουσικής, αλλαγές διαστάσεων, κόψιμο – ράψιμο κ.ο.κ.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS.
- Υποστηρίζει: MOV, GIF, MP4, WAV, AVI, MKV και πολλά ακόμα.
- Εξάγει σε: MOV, GIF, MP4, WAV, PPT, AVI, F4V, TS, MKV, MPEG-2, 3GP, και πολλά ακόμα.
Θετικά:
- Εύκολο στη χρήση για αρχάριους χρήστες.
- Προσεγμένος και μοντέρνος σχεδιασμός.
- Υποστήριξη για 360-degree βίντεο.
- Υποστήριξη HDR.
Αρνητικά:
- Δεν προτείνεται για επαγγελματική δουλειά.
- Δεν παρέχονται αρκετά επαγγελματικά εργαλεία.
- Δεν παρέχεται σταθεροποίηση για τα βίντεο 360-μοιρών
- Δεν παρέχεται αναζήτηση στο import.
- Το παραδοσιακό timeline που παρέχει δεν είναι για επαγγελματίες.
5. Vegas Pro
Το Vegas Pro είναι ένα από τα γνωστότερα ονόματα στο χώρο της επεξεργασίας βίντεο. Αρχικά κατασκευάστηκε από τη Sony αλλά εξαγοράστηκε από τη Magix. Για αρκετά χρόνια το Vegas Pro δεν χρησιμοποιούταν από αρκετούς αρχάριους ανθρώπους εξαιτίας του περιβάλλοντος χρήσης που παρείχε, το οποίο φαίνεται να μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο οι επαγγελματίες. Στις τελευταίες εκδόσεις του προγράμματος ο σχεδιασμός αναπτύχθηκε αρκετά και το ίδιο και η ευκολία χρήσης του, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα δύσκολο και περίπλοκη στη χρήση για αρχάριους χρήστες που μόλις ξεκίνησαν.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προορίζεται για πιο επαγγελματικές δουλειές και έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χάρη στις δυνατότητες που παρέχει για την αλλαγή και τη μορφοποίηση των χρωμάτων. Επιπλέον, η προσθήκη τίτλων, εφέ, κλιπ, φωτογραφιών αλλά και μουσικής είναι παιχνιδάκι, ενώ μπορείς να το πας και ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας τα δικά σου εφέ. Φυσικά, το Vegas Pro υποστηρίζει πλήρη επεξεργασία 4K ανάλυσης αλλά και HD και SD, ενώ η ταχύτητα και η απόδοση της εξαγωγής των βίντεο είναι αναμφισβήτητα από τις γρηγορότερες που θα συναντήσεις.
Χαρακτηριστικά:
- Λειτουργεί σε: Windows και macOS.
- Υποστηρίζει: 4K XAVC S, 4K XAVC, XDCAM EX, XDCAM Optical, DV, HDV, AVCHD, NXCAM, MOV, MP4, WMV, MPEG-1/2/4, H.264/AVC, H.265/HEVC, WAV, FLAC, AAC, MP3, OGG, WMA, Surround Sound/5.1, BMP, PNG, JPEG, TIFF, OpenEXR-, DPX- και WDP ακολουθίες εικόνας.
- Εξάγει σε: DVD, Blu-ray Disc, AVCHD Disc, (DV-)AVI, MJPEG, MXF, MOV, WMV, XAVC, XAVC S, MPEG-1/2/4, H.264/AVC, H.265/HEVC, WAV, MP3, BMP, PNG, JPEG, TIFF κ.α.
Θετικά:
- Εξαιρετικές δυνατότητες για την επεξεργασία των χρωμάτων.
- Δωρεάν stock κλιπάκια για τους συνδρομητές.
- Γρήγορη απόδοση στην εξαγωγή μεγάλων αρχείων.
- Υποστήριξη για nested timeline.
Αρνητικά:
- Τρώει διάφορα σκαλώματα που και που.
- Η υποστήριξη για multicam είναι προβληματική.
- Κοστίζει αρκετά αν το πληρώνεις μηνιαίως και όχι ετησίως.
- Δεν προτείνεται για αρχάριους χρήστες.
Συχνές Ερωτήσεις για τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο
Αν έχεις κάποια ερώτηση ή απορία που δεν έχω καλύψει, άφησε το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.
-
Ποια προγράμματα προτείνονται για επαγγελματίες;
Αν και στην πραγματικότητα κάθε επαγγελματίας χρησιμοποιεί το πρόγραμμα που τον βολεύει περισσότερο, τα πιο γνωστά και πολύ-χρησιμοποιημένα προγράμματα για επαγγελματική επεξεργασία βίντεο είναι το Adobe Premiere, το Adobe After Effects, το Davinci Resolve και το Vegas Pro.
-
Πως να επιλέξω το κατάλληλο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο;
Κάθε πρόγραμμα έρχεται με τα θετικά και τα αρνητικά του. Μάθε τι λειτουργίες και δυνατότητες παρέχει κάθε πρόγραμμα, χρησιμοποίησε όσα περισσότερα μπορείς και ωφελήσου από τις δοκιμαστικές εκδόσεις που παρέχουν τα premium προγράμματα για να ελέγξεις και τις δικές τους δυνατότητες. Αν θέλεις να κάνεις βασική ή επαγγελματική επεξεργασία χωρίς να επενδύσεις χρήματα, τότε το Davinci Resolve είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο πρόγραμμα. Αν μπορείς να επενδύσεις μερικά χρήματα, τότε όλα τα προγράμματα της Adobe, το Vegas Pro και το Final Cut Pro για τους χρήστες του macOS είναι οι ιδανικές επιλογές στις περισσότερες περιπτώσεις.
-
Να ξεκινήσω με ένα δωρεάν πρόγραμμα ή ένα premium πρόγραμμα;
Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς χομπιστικά με την επεξεργασία βίντεο, τότε όσα πιο πολλά προγράμματα μάθεις τόσο το καλύτερο. Ξεκίνα αρχικά με δωρεάν προγράμματα όπως το Davinci Resolve, το Open Shot ή το Shotcut για να μάθεις τα βασικά στην επεξεργασία βίντεο.
Αν θέλεις να κάνεις βασική επεξεργασία βίντεο, όπως για παράδειγμα για απλά βίντεο στο YouTube, τότε τα περισσότερα δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο θα σε καλύψουν πλήρως. Τέλος, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την επεξεργασία βίντεο, τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ένα επαγγελματικό πρόγραμμα για να μην χάνεις χρόνο αργότερα μαθαίνοντας κάτι καινούργιο και διαφορετικό.
Δημιουργώντας εντυπωσιακά βίντεο χωρίς να δίνεις φράγκο
Με τόσα πολλά εξαιρετικά δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο, η επιλογή του να επιλέξεις ένα συχνά γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα. Ελπίζω λοιπόν πως μέσα από αυτή την λίστα θα βοηθηθείς αρκετά ώστε να κάνεις την σωστή επιλογή ενός προγράμματος.
Το να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο σίγουρα δεν είναι ένα από τα ευκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνεις. Παρόλα αυτά, αν επενδύσεις χρόνο για να δοκιμάσεις πολλά από αυτά, τότε σίγουρα θα καταλήξεις σε ένα πρόγραμμα το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σου.
Εσύ ποιο από τα παραπάνω δωρεάν προγράμματα για επεξεργασία βίντεο χρησιμοποιείς ή θεωρείς πως είναι το καλύτερο γι ‘αυτό που κάνεις και γιατί; Έχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα που δεν πέρασα στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις, τις εντυπώσεις αλλά και τις προτάσεις σου στα σχόλια παρακάτω.
2 Σχόλια
Από τα παραπάνω προγράμματα, προτείνεις κάποιο για επεξεργασία κάθετου βίντεο, για χρήση στα σοσιαλ; Όσο πιο απλό, τόσο καλύτερο. Δεν υπάρχει ανάγκη για ιδιαίτερα εφέ.
Καλησπέρα Τζίμη και με συγχωρείς αλλά μου ξέφυγε εντελώς το σχόλιο σου. Αν ακόμα ψάχνεις για εφαρμογή ώστε να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου μέσω Android ή iOS, έλεγξε εφαρμογές όπως το FilmoraGo, το Adobe Premiere Rush, το InShot και το KineMaster.