13888 - Τι είναι και πως να δώσεις τέλος στις ενοχλητικές κλήσεις

13888 – Τι είναι και πως να δώσεις τέλος στις ενοχλητικές κλήσεις

Από τον:

Κάθε μέρα έχω περίπου 3 με 5 κλήσεις από το 13888. Οι κλήσεις αυτές έχουν γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικές και είναι από την Εξυπηρέτηση Οικιακών Πελατών της Cosmote. Δυστυχώς, όσες φορές και αν τους ζήτησα να σταματήσουν να με ενοχλούν, αυτοί συνέχισαν ανεξάρτητα απ’ το τι θέλω, με κάθε φορά να έχω να ασχοληθώ με έναν διαφορετικό εργαζόμενο/νη.

Μιας και το 13888 δεν εκνευρίζει μόνο εμένα, αλλά και ένα σωρό ανθρώπους που γνωρίζω, καθώς επίσης και πολύ πιθανόν εσένα που διαβάζεις το άρθρο (αλλιώς δεν θα ήσουν εδώ), πήρα την απόφαση να σου δείξω έναν πολύ εύκολο, απλό και πρακτικό τρόπο για να ηρεμήσεις επιτέλους από τις ασταμάτητες κλήσεις του 13888.

1. Μπόκαρε τις κλήσεις του 13888 μέσα από τις ρυθμίσεις του κινητού σου

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι κινητό έχεις και τι λειτουργικό σύστημα έχει. Σημασία έχει πως μπορείς να τους μπλοκάρεις και να ξεμπερδεύεις μια και καλή. Στα στα περισσότερα κινητά, αν πας στις κλήσεις σου και πατήσεις παρατεταμένα πάνω σε μια κλήση, θα σου εμφανίσει την επιλογή για να προσθέσεις αυτόν τον αριθμό στη blacklist, ή αλλιώς, τη μαύρη λίστα. Όταν προσθέτεις έναν αριθμό στην blacklist, αυτός ο αριθμός μπορεί να συνεχίσει να σε καλεί, αλλά είτε δεν θα χτυπάει σε εσένα, είτε θα του λέει πως ο αριθμός δεν είναι διαθέσιμος.

Σε πολλά κινητά θα δεις πως θα λαμβάνεις μια στο τόσο μια ειδοποίηση με όλες τις κλήσεις που έγιναν από τον συγκεκριμένο αριθμό. Στο κινητό μου, είδα συνολικά 13 κλήσεις από το 13888 τις οποίες δεν άκουσα ποτέ γιατί τους έχω μπλοκάρει. Όταν τις διέγραψα, είδα μετά άλλες 5. Η κατάσταση είναι ελεεινή, αλλά τουλάχιστον δεν με ενοχλούν άλλο, και πόσο μάλλον σε ώρες κοινής ησυχίας.

2. Δεν μπορώ να μπλοκάρω το νούμερο τους, τι άλλο μπορώ να κάνω;

Επειδή έπεσα πάνω σε ορισμένες περιπτώσεις όπου ήταν αδύνατο για κάποιο λόγο να μπλοκάρεις το 13888, υπάρχει και ένας εναλλακτικός τρόπος ο οποίος λειτουργεί άψογα σε όσες συσκευές και αν το δοκίμασα.

Πως να μπλοκάρεις το 13888:

Εγκατέστησε την εφαρμογή Call Blocker

Η εφαρμογή παρέχεται εντελώς δωρεάν για Android συσκευές και μπορείς να την βρεις διαθέσιμη στο Play Store.Πως να μπλοκάρεις το 13888

Πρόσθεσε το νούμερο στην blacklist

Κάνε κλικ πάνω στον αριθμό που θέλεις μέσα από την εφαρμογή και επέλεξε την επιλογή “Add to blacklist” για να την μπλοκάρεις μια και καλή.Πως να μπλοκάρεις το 13888

Σιγουρέψου πως πραγματοποιήθηκε το μπλοκάρισμα

Πάνε στην καρτέλα “Blacklist” της εφαρμογής και σιγουρέψου πως έχει προστεθεί εκεί μέσα το νούμερο που έχεις επιλέξει να μπλοκαριστεί.Πως να μπλοκάρεις το 13888

Έτοιμος! Ο αριθμός έχει προστεθεί στην blacklist της εφαρμογής και δεν θα έχουν τη χαρά του να σε ξανά ενοχλήσουν μελλοντικά. Άσχετα με το “γιατί” δεν μπορείς να μπλοκάρεις απευθείας τον αριθμό μέσα από την συσκευή σου, τουλάχιστον υπάρχουν και εφαρμογές τρίτων που και είναι δωρεάν, και ελαφριές, και γρήγορες αλλά και πρακτικές.


Με μια γρήγορη αναζήτηση στις παρατηρήσεις που έγιναν μέσω του white-pages.gr μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως το 13888 είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο εκνευριστικούς αριθμούς που σε τηλεφωνούν σε καθημερινή βάση.

Εσύ κατάφερες να τους μπλοκάρεις; Και πόσες φορές σε έπαιρναν τηλέφωνο την ημέρα;

Photo of author
Αρθρογράφος

Guest Blogger

Οι guest bloggers είναι ανώνυμοι αρθρογράφοι που μας στέλνουν τα άρθρα τους και τα ανεβάζουμε στην ιστοσελίδα μας. Αν ένας guest blogger επιλέξει να αναφέρει το όνομα του και σύνδεσμο προς το blog του, θα το βρεις σε κάποιο σημείο του άρθρου.
Social Media:

2 σκέψεις στο “13888 – Τι είναι και πως να δώσεις τέλος στις ενοχλητικές κλήσεις”

Σχολιάστε