Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Πως να βεβαιωθείς ότι δεν θα ξανά δημοσιεύσεις ένα ατελείωτο άρθρο

Share

Φαντάσου το εξής: Γράφεις ένα πάρα πολύ μεγάλο άρθρο που πιστεύεις ότι θα αρέσει στους αναγνώστες σου. Το άρθρο, ωστόσο, θέλει πάρα πολύ δουλειά για να τελειώσει, οπότε αποφασίζεις να το σπάσεις σε μικρά μέρη, με αποτέλεσμα να δημοσιεύεις ένα μέρος κάθε μέρα.

Μια μέρα γράφεις ένα μέρος από αυτό το άρθρο, αλλά είναι αργά το βράδυ και είσαι κουρασμένος. Χωρίς να δώσεις πολύ σημασία, αντί να πατήσεις το «Αποθήκευση προσχεδίου», πατάς να δημοσιευθεί.

Μπαμ!

Το άρθρο σου δεν είναι έτοιμο, δεν έχει όλες τις εικόνες, δεν έχεις διορθώσει όλα τα λάθη, αλλά έχει δημοσιευθεί. Εκτός κι αν είσαι αρκετά γρήγορος για να σκεφτείς να το διαγράψεις απευθείας, το άρθρο αυτό όχι μόνο θα δημοσιευθεί στο blog σου, αλλά θα σταλθεί απευθείας σε όλους τους αναγνώστες σου οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή με το e-mail τους στο newsletter σου.

Με λίγα λόγια, καταστροφή! Αλλά έχω έρθει σε αυτή την θέση και ξέρω πόσο άσχημο συναίσθημα είναι. Αισθάνεσαι εντελώς αντι-επαγγελματίας και αναρωτιέσαι πως κατάφερες να κάνεις κάτι τέτοιο.

Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση με την οποία μπορείς να βεβαιωθείς ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανά συμβεί στο μέλλον. Αρκεί να χρησιμοποιείς το WordPress. Κάθε φορά λοιπόν που θα δημιουργείς ένα πολύ μεγάλο άρθρο, προγραμμάτισε το να δημοσιευθεί μετά από ένα χρόνο. Έτσι, αν πατήσεις να δημοσιευθεί κατά λάθος, δεν θα δημοσιευθεί αν δεν περάσει ένας χρόνος. Οπότε, όταν με το καλό το τελειώσεις, το αναπρογραμματίζεις να δημοσιευθεί εκείνη τη στιγμή.

Cheers!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;