Συμβουλές & Tricks

Πως να βεβαιωθείς ότι δεν θα ξανά δημοσιεύσεις ένα ατελείωτο άρθρο

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 4 έτη από Παναγιώτης Σακαλάκης

Φαντάσου το εξής: Γράφεις ένα πάρα πολύ μεγάλο άρθρο που πιστεύεις ότι θα αρέσει στους αναγνώστες σου. Το άρθρο, ωστόσο, θέλει πάρα πολύ δουλειά για να τελειώσει, οπότε αποφασίζεις να το σπάσεις σε μικρά μέρη, με αποτέλεσμα να δημοσιεύεις ένα μέρος κάθε μέρα.

Μια μέρα γράφεις ένα μέρος από αυτό το άρθρο, αλλά είναι αργά το βράδυ και είσαι κουρασμένος. Χωρίς να δώσεις πολύ σημασία, αντί να πατήσεις το «Αποθήκευση προσχεδίου», πατάς να δημοσιευθεί.

Μπαμ!

Το άρθρο σου δεν είναι έτοιμο, δεν έχει όλες τις εικόνες, δεν έχεις διορθώσει όλα τα λάθη, αλλά έχει δημοσιευθεί. Εκτός κι αν είσαι αρκετά γρήγορος για να σκεφτείς να το διαγράψεις απευθείας, το άρθρο αυτό όχι μόνο θα δημοσιευθεί στο blog σου, αλλά θα σταλθεί απευθείας σε όλους τους αναγνώστες σου οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή με το e-mail τους στο newsletter σου.

Με λίγα λόγια, καταστροφή! Αλλά έχω έρθει σε αυτή την θέση και ξέρω πόσο άσχημο συναίσθημα είναι. Αισθάνεσαι εντελώς αντι-επαγγελματίας και αναρωτιέσαι πως κατάφερες να κάνεις κάτι τέτοιο.

Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση με την οποία μπορείς να βεβαιωθείς ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανά συμβεί στο μέλλον. Αρκεί να χρησιμοποιείς το WordPress. Κάθε φορά λοιπόν που θα δημιουργείς ένα πολύ μεγάλο άρθρο, προγραμμάτισε το να δημοσιευθεί μετά από ένα χρόνο. Έτσι, αν πατήσεις να δημοσιευθεί κατά λάθος, δεν θα δημοσιευθεί αν δεν περάσει ένας χρόνος. Οπότε, όταν με το καλό το τελειώσεις, το αναπρογραμματίζεις να δημοσιευθεί εκείνη τη στιγμή.

Cheers!

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It