Πως να βεβαιωθείς ότι δεν θα ξανά δημοσιεύσεις ένα ατελείωτο άρθρο

Φαντάσου το εξής: Γράφεις ένα πάρα πολύ μεγάλο άρθρο που πιστεύεις ότι θα αρέσει στους αναγνώστες σου. Το άρθρο, ωστόσο, θέλει πάρα πολύ δουλειά για να τελειώσει, οπότε αποφασίζεις να το σπάσεις σε μικρά μέρη, με αποτέλεσμα να δημοσιεύεις ένα μέρος κάθε μέρα.

Μια μέρα γράφεις ένα μέρος από αυτό το άρθρο, αλλά είναι αργά το βράδυ και είσαι κουρασμένος. Χωρίς να δώσεις πολύ σημασία, αντί να πατήσεις το «Αποθήκευση προσχεδίου», πατάς να δημοσιευθεί.

Μπαμ!

Το άρθρο σου δεν είναι έτοιμο, δεν έχει όλες τις εικόνες, δεν έχεις διορθώσει όλα τα λάθη, αλλά έχει δημοσιευθεί. Εκτός κι αν είσαι αρκετά γρήγορος για να σκεφτείς να το διαγράψεις απευθείας, το άρθρο αυτό όχι μόνο θα δημοσιευθεί στο blog σου, αλλά θα σταλθεί απευθείας σε όλους τους αναγνώστες σου οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή με το e-mail τους στο newsletter σου.

Με λίγα λόγια, καταστροφή! Αλλά έχω έρθει σε αυτή την θέση και ξέρω πόσο άσχημο συναίσθημα είναι. Αισθάνεσαι εντελώς αντι-επαγγελματίας και αναρωτιέσαι πως κατάφερες να κάνεις κάτι τέτοιο.

Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση με την οποία μπορείς να βεβαιωθείς ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανά συμβεί στο μέλλον. Αρκεί να χρησιμοποιείς το WordPress. Κάθε φορά λοιπόν που θα δημιουργείς ένα πολύ μεγάλο άρθρο, προγραμμάτισε το να δημοσιευθεί μετά από ένα χρόνο. Έτσι, αν πατήσεις να δημοσιευθεί κατά λάθος, δεν θα δημοσιευθεί αν δεν περάσει ένας χρόνος. Οπότε, όταν με το καλό το τελειώσεις, το αναπρογραμματίζεις να δημοσιευθεί εκείνη τη στιγμή.

Cheers!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

Σχολιάστε