Πως να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα

Αν θέλεις να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα, τότε αυτός ο ανανεωμένος οδηγός θα σου παρέχει όλα τα κατάλληλα βήματα για να το κάνεις γρήγορα, εύκολα και με τον σωστό τρόπο.

Τα Χριστούγεννα είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ευχάριστες εποχές του χρόνου και όπως συμβαίνει με τα σπίτια μας, έτσι και με τα blogs μας, ο στολισμός είναι μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία (εκτός αν έχεις μικρά τερατάκια να τρέχουν δεξιά και αριστερά και να μην σε αφήνουν σε ησυχία, σε αυτή την περίπτωση, καλή τύχη).

Προσωπικά θεωρώ το blog μου είναι το “δεύτερο μου σπίτι,” οπότε το να το στολίσω για τα Χριστούγεννα είναι μια must-do διαδικασία. Αν και φέτος αμφιβάλλω για το αν θα στολίσω το Inkstory, καθώς ο σχεδιασμός του με περιορίζει αρκετά (εκτός από το λογότυπο που “φοράει” ένα σκουφάκι του Άι Βασίλη) μπορώ να σε βοηθήσω να στολίσεις το δικό σου blog, έτσι ώστε να πάρω τουλάχιστον αυτή την ευχαρίστηση.

Να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα ή να μην το στολίσεις;

Πως να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα
Φωτογραφία: Workingmama.gr

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τον στολισμό του blog σου, και όχι στην περίπτωση που δεν το κάνεις καλό, αλλά για προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο στολισμός στο SEO σου.

Το λέω αυτό γιατί όταν βάζεις ένα σωρό widgets, φωτογραφίες και γενικότερα στολίζεις το blog σου μέχρι τα όρια του, τα πράγματα ξεκινάνε και αργούν λιγάκι. Και όλοι γνωρίζουμε πως όσο πιο μικρή είναι η ταχύτητα του blog μας, τόσο πιο μικρό είναι και το SEO σκορ μας. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε πας να κάνεις από τα παρακάτω, έλεγξε προσεκτικά αυτά που αναφέρω για να στολίζεις το blog σου και να κρατάς παράλληλα την ταχύτητα του υψηλή.

Ξεκίνα με μια background φωτογραφία

Κάθε στολισμός σε ένα blog ξεκινάει πρώτα με την background φωτογραφία. Μπορείς να βρεις εκατοντάδες δωρεάν Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στο Unsplash, στο Pixabay και στο Pexels και έχεις την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις καθώς δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα γι ‘αυτές. Αν θέλεις να βρεις περισσότερες ιστοσελίδες με δωρεάν φωτογραφίες, ρίξε μια ματιά στον Κατάλογο του Inkstory ή σε αυτό το άρθρο.

Όποια ιστοσελίδα και αν επιλέξεις από τις παραπάνω, οι φωτογραφίες παρέχονται σε υψηλές αναλύσεις, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να τις συμπιέσεις για να μην σου τρώνε ταχύτητα (αλλιώς είναι πολύ μεγάλες για το blog) και να τις προσθέσεις στο σωστό σημείο του blog.

Για να συμπιέσεις μια φωτογραφία, χωρίς να χάσει πολύ την ανάλυση της και χωρίς να δυσκολευτείς, απλά κατέβασε την, κάνε δεξί κλικ, επέλεξε “Επεξεργασία” και άνοιξε την εικόνα με την Ζωγραφική των Windows. Στη συνέχεια, ακολούθησε τα βήματα που περιγράφονται στην παρακάτω φωτογραφία για να την μικρύνεις ώστε να γίνει πιο ελαφριά και να ανοίγει πιο γρήγορα στους αναγνώστες σου όταν επισκέπτονται το blog σου.

Συμπίεση φωτογραφιών μέσω της Ζωγραφικής των Windows e1544584092609

Αν είσαι χρήστης στο WordPress, τότε μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερη συμπίεση χωρίς καν να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα. Απλά πάνε στα Πολυμέσα, βρες την φωτογραφία που θέλεις να μικρύνεις, κάνε κλικ πάνω της και στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, επέλεξε την επιλογή “Επεξεργασία” από το δεξιό πλαϊνό μενού. Στη συνέχεια, ακολούθησε τα βήματα που περιγράφονται στην παρακάτω εικόνα.

Συμπίεση φωτογραφιών μέσω του WordPress

Όταν τοποθετήσεις την background φωτογραφία στο blog σου, δοκίμασε να την βάλεις σε διάφορα σημεία ώστε να δεις πως ταιριάζει καλύτερα με τον σχεδιασμό σου. Για παράδειγμα, αρχικά βάλε την στο κέντρο, μετά στα αριστερά, μετά στα δεξιά, μετά λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω και επέλεξε εν τέλη το καλύτερο σημείο.

Βάλε κινούμενα χιόνια στο blog σου

Πως να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα
Φωτογραφία: Workingmama.gr

Εφόσον έχεις επιλέξει την κατάλληλη background φωτογραφία, ήρθε η στιγμή να κάνεις το blog σου να χιονίζει. Με άλλα λόγια, να πέφτουν χιόνια από πάνω προς τα κάτω. Θα σου δείξω πως μπορείς να το κάνεις αυτό και στο WordPress αλλά και στο Blogger.

Πως να βάλεις κινούμενα χιόνια στο Blogger

Θα ξεκινήσω με την πλατφόρμα της Google καθώς είναι ο πιο εύκολος τρόπος και δεν έχουμε και πολλές επιλογές έτσι και αλλιώς για τα χιόνια, οπότε είναι υπόθεση αντιγραφής-επικόλλησης.

Αρχικά, κάνε σύνδεση στο blog σου και πάνε στον κώδικα του θέματος σου 
(Πρότυπο —> Επεξεργασία HTML) και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κάνε αναζήτηση στον κώδικα πατώντας Ctrl + F και στη συνέχεια βρες το </head>.
 2. Αφού βρεις το </head>, ακριβώς από πάνω κάνε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα:
<script src='http://yourjavascript.com/61532113121/new-snofall.js'/>
<script>
$(document).ready( function(){
$.fn.snow({ minSize: 10, maxSize: 50, newOn: 400, flakeColor: '#ffffff' });
});
</script>
 • minSize: 10, – Ορίζει το ελάχιστο μέγεθος των νιφάδων χιονιού.
 • maxSize: 50, – Ορίζει το μέγιστο μέγεθος των νιφάδων χιονιού.
 • newOn: 400, – Ρυθμίζει τη συχνότητα της πτώσης χιονιού.
 • flakeColor: ‘#ffffff’ – Ορίζει το χρώμα των νιφάδων χιονιού (για παράδειγμα, ‘red’ για κόκκινο – βρες τα χρώματα εδώ).

Πως να βάλεις κινούμενα χιόνια στο WordPress

Πως να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα
Φωτογραφία: Workingmama.gr

Στο WordPress μπορείς να βρεις πάρα πολλά plugins για να βάλεις κινούμενα χιόνια στο blog σου. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις πόσα χιόνια θέλεις να πέφτουν, αν θέλεις να μένουν στο τέλος της σελίδας σου, να αλλάξεις το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, την ταχύτητα και πολλά ακόμα.

Προσωπικά, σε κάθε WordPress blog που στολίζω, θεωρώ πως το καλύτερο plugin είναι το Snow Storm. Παρέχεται δωρεάν και σου παρέχει τις παρακάτω επιλογές:

 • Να επιλέξεις σε ποιες σελίδες/άρθρα θέλεις να χιονίζει (ή σε όλο το blog)
 • Να αλλάξεις το χρώμα των χιονιών
 • Να επιλέξεις τον αριθμό των χιονιών που θα εμφανίζονται συνολικά
 • Να επιλέξεις τον αριθμό των χιονιών που θα πέφτουν
 • Να επιλέξεις πόσο γρήγορα ή αργά θέλεις να χιονίζει στο blog
 • Να επιλέξεις αν θέλεις να εμφανίζονται τα χιόνια και σε όσους μπαίνουν από το κινητό/tablet
 • Να επιλέξεις αν θέλεις τα χιόνια να ακολουθούν το ποντίκι του αναγνώστη
 • Να επιλέξεις αν θέλεις τα χιόνια να μένουν στο τέλος της σελίδας
 • Να επιλέξεις αν θέλεις να λιώνουν τα χιόνια στο τέλος της σελίδας
 • Να κάνεις τα χιόνια να “αναβοσβήνουν” καθώς πέφτουν

Το συγκεκριμένο plugin παρέχεται εντελώς δωρεάν και είναι πολύ ελαφρύ, οπότε ακόμα και αν δεν είσαι σε καλό και γρήγορο server, δεν θα έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα.

Αν θέλεις να δεις πως λειτουργεί το Snow Storm σε ένα WordPress blog, επισκέψου το WorkingMama.gr της Άννας και το MamasStories.gr της Βαρβάρας, όπου τις έχω στολίσει το blog και έχω βάλει το Snow Storm να λειτουργεί σε όλες τις σελίδες και τα άρθρα και των δύο blogs. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο μετά τα Χριστούγεννα, τα blogs δεν θα είναι άλλο στολισμένα.

Στόλισε το λογότυπο σου

Προσωπικά, θεωρώ πως αν δεν στολίσεις λίγο το λογότυπο του blog σου, δεν έχεις ολοκληρώσει και τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Τα λογότυπα, ωστόσο, δεν χρειάζονται πολύ “γέμισμα”, αντίθετα πρέπει να τα στολίσεις με “ελαφρύ” τρόπο ή να τα αλλάξεις εντελώς, αλλά με “έξυπνο” τρόπο.

Επίτρεψε μου να σου δείξω όμως δύο παραδείγματα.

1. Στο λογότυπο του Inkstory έβαλα δύο ίδια σκουφάκια του Άι Βασίλη. Το ένα το έβαλα πάνω στον “τόνο” του i και το άλλο πάνω στο g. Γενικότερα ήθελα να πετύχω κάτι απλό, μινιμαλιστικό, που να μην αλλάζει το ήδη υπάρχον πρότυπο του blog. Θεωρώ πως το πέτυχα και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μιας και μου πήρε μόλις πέντε λεπτά για να το κάνω (τα 3 λεπτά τα χρησιμοποίησα για να ψάξω το εικονίδιο χοχο).

Inkstory Χριστουγεννιάτικο Λογότυπο 2018

2. Το λογότυπο της Άννας από την άλλη πλευρά, θεωρούσα πως ήθελε μερικές “πινελιές” ακόμα. Επίσης, κάθε φορά που έβαζα σκουφάκι σε ένα από τα γράμματα του λογοτύπου της, κάτι με χαλούσε. Οπότε, έκανα κάτι διαφορετικό, της άλλαξα την πρώτη γραμματοσειρά από το “Working” με μια χριστουγεννιάτικη. Το τελικό αποτέλεσμα, όσο απλό και αν είναι, είναι πανέμορφο.

WorkingMama.gr - Λογότυπο

Πως μπορείς λοιπόν να κάνεις και εσύ το ίδιο για το δικό σου λογότυπο; Αρχικά, θα βρεις μπόλικα σκουφάκια του Άι Βασίλη στο Flat Icon, στο Icon Finder και στο Freepik. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα με όποιον τρόπο επιθυμείς και τα περισσότερα έρχονται στο κατάλληλο μέγεθος για κάθε λογότυπο.

Για τις γραμματοσειρές, μπορείς να βρεις εκατοντάδες δωρεάν στο 1001fonts, στο DaFont και στο Font Space. Για να εγκαταστήσεις μια γραμματοσειρά στον υπολογιστή σου ώστε να την χρησιμοποιήσεις, απλά κατέβασε την, αποσυμπίεσε την από το ZIP αρχείο και στη συνέχεια κάνε δεξί κλικ πάνω στην γραμματοσειρά και “Εγκατάσταση.” Έτσι, θα υπάρχει στα Windows και θα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα φτιάχνεις τα λογότυπα ή τις φωτογραφίες σου.

Βάλε μια Χριστουγεννιάτικη λίστα τραγουδιών

Πρώτα απ’ όλα, μην βάλεις μια αυτόματη λίστα που παίζει αυτόματα τα κομμάτια όταν επισκέπτεται κάποιος το blog σου. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει απότομα ένα κομμάτι, και πόσο μάλλον όταν έχει δυνατά την ένταση από τα ηχεία ή τα ακουστικά του. Αν κάποιος θέλει να ακούσει την χριστουγεννιάτικη λίστα σου, θα το κάνει από μόνος του και επειδή ενδιαφέρεται.

Εφόσον το έχεις αυτό κατά νου, μπορείς να προσθέσεις μια λίστα κομματιών σε οποιοδήποτε σημείο του blog σου επιθυμείς. Συχνά, το καλύτερο μέρος είναι η sidebar ή το footer του blog σου. Αν είσαι στο Blogger, θα αντιγράψεις τον embed κώδικα της λίστας στο widget με τίτλο “HTML/JavaScript”. Αν είσαι στο WordPress, θα βάλεις τον κώδικα στο widget “Προσαρμοσμένη HTML”.

Σου παραθέτω παρακάτω μερικές λίστες που βρήκα, αλλά αν θέλεις μια δική σου, μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα μέσω του Spotify ή του YouTube.

Μια λίστα με τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα hits από την ομάδα του Spotify.

Ο κώδικας κάτω από κάθε λίστα είναι αυτός που μπορείς να αντιγράψεις και να περάσεις στο blog σου.

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/spotify/playlist/37i9dQZF1DXbPHTEEyQ6Hv" width="720" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>
<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/spotify/playlist/37i9dQZF1DX6R7QUWePReA" width="720" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>
<iframe src="https://open.spotify.com/embed/user/spotify/playlist/37i9dQZF1DX0A8zVl7p82B" width="720" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Οι δημοφιλέστερες λίστες στο YouTube με χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Ο κώδικας κάτω από κάθε λίστα είναι αυτός που μπορείς να αντιγράψεις και να περάσεις στο blog σου.

https://www.youtube.com/watch?v=BC9MWY5uE0E
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/BC9MWY5uE0E" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
https://www.youtube.com/watch?v=gaObISjSiBM
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gaObISjSiBM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
https://www.youtube.com/watch?v=0iQ3NXKDacE
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0iQ3NXKDacE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
https://www.youtube.com/watch?v=tEqcxmSMNfE
Απεριόριστο 24/7 ραδιόφωνο μέσω του YouTube με χριστουγεννιάτικα κομμάτια.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/tEqcxmSMNfE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Αν πάλι δεν είσαι φαν του Spotify και του YouTube και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό, τότε το «Christmas Music» πρόσθετο για WordPress είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πρόσθετο τόσο μοναδικό είναι το γεγονός πως σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις μια λίστα στο blog σου η οποία παίζει αυτόματα τα «Jingle Bells.» Μπορείς να κάνεις παύση στη μουσική κάνοντας κλικ στο εικονίδιο παύσης κάτω δεξιά (αφότου το ενεργοποιήσεις). Αλλά όπως είπα, κανένας δεν αγάπησε ποτέ τις αυτόματες λίστες.

Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα

Αν είσαι από τους ανυπόμονους ανθρώπους που περιμένουν με τρέλα και χαρά τα Χριστούγεννα, και θέλεις να παρέχεις έναν εύκολο τρόπο στους αναγνώστες σου για να μετράνε αντίστροφα τις ημέρες, τότε μπορείς να βάλεις έναν αυτόματο μετρητή που δείχνει πόσες ημέρες έμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα.

<iframe width="700" height="360" src="https://w2.countingdownto.com/2777730" frameborder="0"></iframe>

Για όλες τις blogging πλατφόρμες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το countingdownto.com ή το days-until-christmas.co.uk. Αν έχεις κάποια άλλη υπηρεσία κατά νου, άφησε την στα σχόλια παρακάτω ώστε να την δουν και οι υπόλοιποι bloggers.

Για το WordPress: Είτε χρησιμοποιώντας το «Christmas Countdown Widget» πρόσθετο είτε το «Christmas Countdown Clock,» μπορείς να εμφανίζεις στη πλευρική στήλη (sidebar) του blog σου την αντίστροφη μέτρηση έως την ημέρα των Χριστουγέννων. Και τα δύο πρόσθετα είναι εντελώς δωρεάν και παρέχουν διαφορετικά σχέδια, επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.


Εξίσου σημαντική είναι και η προετοιμασία

Εκτός από τον στολισμό του blog σου, σημαντική είναι και η προετοιμασία που θα κάνεις. Αν προετοιμαστείς κατάλληλα, τότε θα έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, χωρίς να έχεις το μυαλό σου στο blog.

Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις

Αν έχεις ως σκοπό να «γονατίσεις» τον server σου από τις χιλιάδες επισκέψεις, τότε ένας Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Δεν χρειάζεται να κληρώσεις κανένα κινητό, ούτε κανένα αυτοκίνητο, πάρε κάτι φθηνό, όμορφο και μοναδικό. Δημιούργησε μια «εντυπωσιακή» φωτογραφία του διαγωνισμού σου χρησιμοποιώντας το Canva και στη συνέχεια επικοινώνησε με ιστοσελίδες όπως το diagonismos.grediagonismoi.gr και kerdiseto.gr για να το προωθήσουν στο κατάλληλο κοινό.

Ανάλογα με την προώθηση που θα κάνεις, οι subscribers σου μπορούν να φτάσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων όπου όλοι περιμένουν να τους τύχει κάτι καλό. Με έναν διαγωνισμό λοιπόν, όχι μόνο θα κερδίσεις εκατοντάδες subscribers και επισκέψεις, αλλά θα κάνεις στο τέλος και κάποιον τυχερό νικητή χαρούμενο.

Τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα άρθρα

Το ότι κάποιοι – όπως και εγώ πέρυσι – επιλέγουν να περάσουν τα Χριστούγεννα τους πίσω από μια οθόνη γράφοντας ασταμάτητα, παρακολουθώντας ταινίες ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει πως έχεις και εσύ τα ίδια σχέδια με αυτούς. Ο καλύτερος τρόπος για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου κατά τη διάρκεια των εορτών και να μην σκέφτεσαι το blog σου ούτε λεπτό, είναι να έχεις μερικά έτοιμα άρθρα τα οποία θα προγραμματίσεις να δημοσιεύονται αυτόματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Επειδή όμως θα είναι Χριστούγεννα, έχεις έναν παραπάνω λόγο να γράψεις κάτι το οποίο θα σχετίζεται με τις εορτές. Για όποια θεματολογία και αν γράφεις, μπορείς να την ταιριάξεις με κάτι Χριστουγεννιάτικο το οποίο θα βάλει τους αναγνώστες σου κατευθείαν στο κλήμα των εορτών. Αν γράψεις ένα Χριστουγεννιάτικο άρθρο στο οποίο προσθέσεις τα κατάλληλα keywords (λέξεις κλειδιά), οι επισκέψεις σου θα γίνουν οι διπλάσιες, αν όχι τριπλάσιες, σε σύγκριση με αυτές που ήδη έχεις. Στο Homeboy για παράδειγμα, ξεκινήσαμε ήδη να παίρνουμε τις πρώτες επισκέψεις από άτομα που ψάχνουν τρόπους για να στολίσουν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα τους.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και τα περσινά σου άρθρα για όσους δεν τα διάβασαν. Έχω 15  Χριστουγεννιάτικα άρθρα από πέρυσι και πρόπερσι τα οποία δεν πρόκειται να αφήσω να πάνε χαμένα. Τα παλιά άρθρα θα προστεθούν στην αρχική σελίδα κατά τη διάρκεια των εορτών ώστε να τα δουν και καινούργιοι αλλά και παλιοί αναγνώστες.


Εσύ θα στολίσεις το blog σου για τα φετινά Χριστούγεννα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου, καθώς επίσης και να δω το στολισμένο blog σου (οπότε μην ξεχάσεις να βάλεις τον σύνδεσμο του blog σου στα σχόλια παρακάτω).

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

6 σκέψεις στο “Πως να στολίσεις το blog σου για τα Χριστούγεννα”

 1. Ωωωω! Ευχαριστούμε πολύ πολύ! Μία λίστα με Χριστουγεννιάτικα την τίμησα δεόντως προσθέτοντάς την στο footer του blog μου, να κάνει παρέα στο countdown που ήδη είχα 😉
  Καλές γιορτές Πάνο μου! Να είσαι γερός και δημιουργικός και να περάσεις υπέροχα!

  Απάντηση
  • Το στόλισες πολύ όμορφα το blog σου Λία, ειδικά στο footer είναι το κάτι άλλο! Σε ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές με αγάπη, υγεία και μπόλικη δημιουργικότητα σε εσένα και τους αγαπημένους σου! 🙂

   Απάντηση
 2. Κύριε Σακαλάκη, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας!… Είμαι αναγνώστρια του Inkstory και θα ήθελα να σας πω ότι πραγματικά εμείς οι “ερασιτέχνες” bloggers μαθαίνουμε πολλά από εσάς!… Έντυσα και εγώ τον δικό μου ιστοχώρο( https://kallitexnikesdimiourgies.gr) με τα γιορτινά του λόγω των ημερών!… Καλά Χριστούγεννα και καλή δημιουργική χρονιά να έχουμε!!

  Απάντηση
  • Σε ευχαριστώ πολύ Άντζελα! Μίλα στον ενικό, 24 χρονών παλικάρι είμαι χαχα.. Το blog σου είναι πολύ όμορφο, αλλά έχει ένα πρόβλημα με το SSL/HTTPS και δεν εμφανίζεται ως ασφαλές ιστότοπος και δεν εμφανίζεται φυσικά και το πράσινο λουκετάκι πάνω στο URL.

   Το πρόβλημα αυτό το προκαλεί το plugin που έχεις με τίτλο “gtranslate”. Για να φτιάξεις το πρόβλημα, είτε θα απεγκαταστήσεις αυτό το plugin, είτε κάνε εγκατάσταση το SSL Insecure Content Fixer, πάνε στις ρυθμίσεις του και επέλεξε την επιλογή “Capture All” και αποθήκευσε τις αλλαγές και δεν θα έχεις άλλο πρόβλημα. Το plugin παρέχεται εντελώς δωρεάν: https://wordpress.org/plugins/ssl-insecure-content-fixer/

   Απάντηση

Σχολιάστε