Τεχνολογικά Νέα

Newspack – Τα νέα εργαλεία της Google για το WordPress

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 3 έτη από τον/ην Παναγιώτης Σακαλάκης

Η Google ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog της τη νέα συνεργασία της με την Automattic, την εταιρεία πίσω από το WordPress, για την κυκλοφορία του Newspack, μια σουίτα εργαλείων που υπόσχονται να κάνουν την διαχείριση περιεχομένου ακόμα πιο εύκολη.

Η Google επένδυσε 1.2 εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει τη νέα πλατφόρμα, αλλά υπήρξαν επίσης και άλλες εταιρείες οι οποίες επένδυσαν και αυτές, προσθέτοντας μερικά ακόμα εκατομμύρια για το WordPress. Το Newspack αναφέρεται πως θα στοχεύει αρχικά στα τοπικά news publications που τρέχουν τις ιστοσελίδες τους πάνω στο WordPress, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν πιο έξυπνα νέα και ειδήσεις.

Διάβασε επίσης: Νέα AMP Stories για το WordPress από την Google

Το Newspack στοχεύει κυρίως στις μικρές τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες που θέλουν να παρέχουν γρήγορη και αξιόπιστη ενημέρωση σε μια εύκολη-στην-χρήση πλατφόρμα. Μιας και οι μικρές τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες δεν έχουν αρκετούς πόρους, το Newspack προορίζεται για να χειριστεί τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, την ρύθμιση του CMS και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, επιτρέποντας στους bloggers και τους δημοσιογράφους να εστιάζουν αποκλειστικά στην αρθρογραφία.

Η συνεισφορά της Automattic σημαίνει πως οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τα plugins της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και του Jetpack, καθώς το Newspack θα παρέχει μια πιο εύχρηστη και εύκολη διαχείριση. Ουσιαστικά, η Google εστιάζει στο να παρέχει μια CMS πλατφόρμα για τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, η οποία δεν θα αποσυντονίζει τους συντάκτες απ’ το να παρέχουν όλα τα κατάλληλα κείμενα.

Η πλατφόρμα θα βελτιώνεται συνεχώς χάρη στην συνεργασία της Google και της Automattic με το Spirited Media και το News Revenue Hub. Αυτές οι εταιρείες θα παρακολουθούν στενά την πλατφόρμα βλέποντας ποια χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά και πως μπορούν να κάνουν την πλατφόρμα ακόμα καλύτερη, ενσωματώνοντας μέσα το Newspack.

Η δημιουργία του Newspack θα ξεκινήσει μέσα στις επερχόμενες βδομάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Avatar of Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It