Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκατομμύρια WordPress και Blogspot blogs αναβαθμίστηκαν σε HTTPS

Share

Το WordPress ανακοίνωσε πως όλα τα blogs που φιλοξενούνται στο WordPress.com (άσχετα με το πακέτο) θα χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένο HTTPS, για να συμβάλουν κι αυτά με την σειρά τους στην προσπάθεια για να γίνει ασφαλέστερο το διαδίκτυο.

Το HTTPS είναι ήδη διαθέσιμο αν έχεις ένα blog σε .wordpress.com, αλλά τώρα ξεκίνησε να γίνεται η αλλαγή και σε όσους έχουν δικά τους domains. Η αλλαγή θα πραγματοποιείτε κατευθείαν για τα νέα blogs, ενώ τα υπάρχων θα ξεκινήσουν να αναβαθμίζονται με τον καιρό. Πάνω-κάτω, το WordPress θα κάνει redirect όλα τα requests που χρησιμοποιούν HTTP στη νέα έκδοση του HTTPS.

Εσύ χρησιμοποιείς το πρωτόκολλο SSL στο blog σου;

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλής CMS σύστημα στο διαδίκτυο και πάνω από ένα τέταρτο του συνολικού αριθμού των ιστοσελίδων τρέχουν πάνω σε αυτό. Ως εκ τούτου, αυτή η αλλαγή θα φέρει τεράστια αποτελέσματα στην ασφάλεια των blogs και αναμένεται να δούμε και μεγάλες αλλαγές στα αποτελέσματα της Google.

Σύμφωνα με το TNW, η Google ξεκίνησε ήδη να προτιμάει τα ασφαλές domains που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο SSL, αλλά η εταιρεία ανέφερε επίσης πως μεγάλες ιστοσελίδες δεν πραγματοποίησαν ακόμα την αλλαγή. Και ναι, όλες αυτές οι ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων της CNN, του eBay και του The New York Times, έχουν επισημανθεί από την Google και έχουν προειδοποιηθεί για την έλλειψη SSL.

Το WordPress εργάζεται με το Let’s Encrypt project για να βοηθήσει κάθε blog να αλλάξει σε HTTPS αλλά και να κάνει την διαδικασία πιστοποίησης πιο εύκολη.

Η Google κάνει κι αυτή την αλλαγή από μεριά της, αλλάζοντας όλα τα Blogspot blogs από HTTP σε HTTPS. Οι χρήστες του Blogger μπορούν να πραγματοποιήσουν την αλλαγή με τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Κάνε σύνδεση στο Blogger.com
  2. Επέλεξε το blog στο οποίο θέλεις να κάνεις την αλλαγή.
  3. Στο μενού στα αριστέρα, κάνε κλικ στις Ρυθμίσεις -> Βασικό -> Διαθεσιμότητα HTTPS.
  4. Στη ‘Διαθεσιμότητα HTTPS‘ κάνε κλικ στο ‘Ναι‘ και τέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή των Blogspot blogs από HTTP μπορείς να μπεις στην σελίδα της Google.

Εσύ έκανες την αλλαγή σε SSL; Και σε ποια πλατφόρμα βρίσκεται το blog σου;

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;