Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μην παιδεύεσαι άσκοπα

Share

Μην παιδεύεσαι άσκοπα – Guest άρθρο από τον Στέλιο, αρθρογράφο του ηλεκτρονικότσιγάρο.com.

Μην παιδεύεσαι άσκοπα, θέλει τρόπο για να βγάλεις χρήμα απ’ το blogging, θα μοιραστώ ορισμένα πράγματα μαζί σας, μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της αρθρογραφίας των ιστοσελίδων και του blogger.

Τα πρώτα μου βήματα τα είχα κάνει το 2006, δεν είχα ιδέα τι πήγαινα να κάνω, δεν είχα καν τις στοιχειώδεις γνώσεις, όμως με έχει συναρπάσει ιδέα να έχω το δικό μου website, το πρώτο πράγμα που είχα κάνει ήταν να αγοράσω ένα domain name και έπειτα να μισθώσω ένα πακέτο φιλοξενίας. Για μην μακρηγορώ, το εγχείρημα μου στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, αλλά με βοήθησε να μάθω πάρα πολλά πράγματα, κάτι που με βοήθησε στη συνέχεια να πετύχω το ανέφικτο.

Κάθισα και μελέτησα όλες τις παραμέτρους, δημιούργησα ένα πλάνο με όλους τους κοντινούς στόχους για να επανέλθω δυναμικά, το 2010 ξεκίνησα το εγχείρημα με κυρίαρχο μέλημα να πετύχω αυτό που δεν κατάφερα τα προηγούμενα χρόνια, και έτσι έγινε, έφτιαξα ένα web directory, όχι όμως για να γεμίσω την ιστοσελίδα μου με links, αλλά το ακριβώς αντίθετο, τα κριτήρια για να καταχωρηθεί στο κατάλογο μου ένα website ήταν σχεδόν αδύνατο να τα πληροί η μεγαλύτερη μάζα, άλλωστε το απαγορευμένο είναι και πιο ελκυστικό.

Τεχνικές λεπτομέρειες

Μετά από πολύ κόπο και αρκετή δουλειά είδα οι κόποι μου να αμείβονται, είχα καταφέρει να φτάσει η ιστοσελίδα μου 5 Page rank και στο ζενίθ της επισκεψιμότητας είχα φτάσει 42.000 στο Alexa ranking, ωστόσο, το επίτευγμα μόνο εύκολο δεν ήταν, είχα επενδύσει πάρα πολλά χρήματα, όχι για να τα πάρω πίσω, απλά ήθελα να κάνω την τρέλα μου. Πριν ενάμιση χρόνο που τα παράτησα, επειδή ήταν πάρα πολλά τα έξοδα, αναγκαστικά να μην ανανεώσω ούτε το domain, με αποτέλεσμα να το χάσω. Αυτήν τη στιγμή που είναι τόσο καιρό ανενεργό έχει 3 Page rank, αλλά δεν βαριέσαι, το πήρε μία άλλη εταιρεία η οποία το έχει προς πώληση.

Τι έμαθα

Μερικές φορές τα αυτονόητα, δεν τα θεωρούμε δεδομένα, αν θέλεις να ξεχωρίσεις θέλοντας να βγάλεις ένα σοβαρό εισόδημα που θα σε συντηρεί, οι κανόνες είναι οι εξής: κάνοντας blogging στην Ελληνική γλώσσα βάζεις αμέσως περιορισμούς και απευθύνεσαι σε ένα πληθυσμό της τάξεως των 11 εκατομμυρίων, στην Αγγλική γλώσσα δεν υπάρχουν φραγμούς, μετέπειτα πρέπει να ρίξεις χρήμα, δες το σαν επένδυση, είναι το περιουσιακό στοιχείο το οποίο αν κάνεις καλές επιλογές και σωστή διαχείριση αυξάνονται οι πιθανότητες για να φτάσεις εκεί που δεν φαντάζεσαι. Επιβάλλεται τα γραπτά σου να ξεχωρίζουν και να είναι μοναδικά έχοντας το δικό σου στυλ, θα μπορούσα να σας αναφέρω ακόμη περισσότερα, αλλά για να μη σας κουράσω το σταματώ εδώ για να περάσω στην επόμενη θεματολογία.

Τι κάνω σήμερα

Έχτισα μία καινούργια ιστοσελίδα με ατμιστικά νέα που αφορούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο την οποία την δουλεύω εδώ και ένα χρόνο, από επισκεψιμότητα θεωρώ πως πηγαίνει καλά, αλλά θα μπορούσε να πήγαινε και καλύτερα. Έχω γράψει με τα χέρια μου επτακόσια άρθρα περίπου και συνεχίζω, σκοπός δεν είναι να κερδίσω χρήματα, όχι ότι δεν με ενδιαφέρει, αλλά μελετώντας την πραγματικότητα καταλαβαίνεις πως δύσκολα θα έρθει, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως και οι κορυφαίοι στον τομέα τους πλέον αμείβονται με χαρτζιλίκια.

Guest Blogger
Guest Bloggerhttps://inkstory.gr
Αν ο guest blogger δεν έχει δικό του προφίλ στο Inkstory, τα άρθρα του προστίθενται αυτόματα στο Guest Author προφίλ.

7 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
7 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;