Adebola Sowemimo: Η Βρετανίδα blogger που συνελήφθη στην Ελλάδα

Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την βρετανίδα Adebola Sowemimo και την έβγαλαν έξω από το μουσείο για “παραβίαση σεξουαλικής ευπρέπειας.”

Η σύλληψη έγινε στο γνωστό μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και από εκείνη την στιγμή έχει επικρατήσει ένας πανικός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Sowemimo, αυτό ήταν καθαρά “ο ρατσισμός στα καλύτερα του,” όπως αναφέρει η ίδια της.

Αυτό το άρθρο συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία “Τεχνολογικά Νέα” στην οποία θα βρεις όλες τις πρόσφατες ενημερώσεις που αφορούν το blogging, το vlogging και το podcasting.

Η Adebola Sowemimo είναι μια traveller blogger που γράφει στο προσωπικό της blog με τίτλο “My Breaking Views” το οποίο έχει έδρα το Λονδίνο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της blogger, της φώναξαν και την έσπρωξαν έξω από το κτήριο προτού δημιουργηθούν οι ψευδείς κατηγορίες προς αυτήν.

«Πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το μουσείο επειδή είχα ακατάλληλο ντύσιμο. Αυτά φορούσα», έγραψε αρχικά και πρόσθεσε: «Με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες. Η ελληνική αστυνομία με έχει υπό κράτηση. Ο ρατσισμός στα καλύτερά του», συνέχισε.

Adebola Sowemimo
https://twitter.com/mybreakingviews/status/1157003464163168256
https://twitter.com/mybreakingviews/status/1156987476184973312

Μιας και υπήρξαν ψευδείς κατηγορίες εναντίον της, θα μπορούσαμε εύκολα να υποθέσουμε πως κάποιος Ελληναράς ο οποίος δεν ξύπνησε καλά το πρωί και είναι ρατσιστής μέχρι εκεί που δεν πιάνει μελανί, έκανε ψευδείς κατηγορίες εναντίον της.

Διάβασε επίσης: Ο 19χρονος blogger που έχασε $46,000 επειδή δεν ακολούθησε τους κανόνες της Google

Όπως και να ‘χει, ωστόσο, η Sowemimo αφέθηκε ελεύθερη και γύρισε πίσω στο σπίτι της, δημοσιεύοντας στο Twitter: “Δεν ήμουν ποτέ πιο χαρούμενη που επιστρέφω στο σπίτι.”

https://twitter.com/mybreakingviews/status/1158462154066014208

Σύμφωνα με την ίδια της, στο αστυνομικό τμήμα δεν της πρόσφεραν κάποιον μεταφραστή και ήταν τυχερή που το αγόρι της ήταν εκεί για την βοηθήσει με την μετάφραση.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα πιο πρόσφατα tweets της, τα οποία σχετίζονται με το θέμα που έγινε καθώς βρίσκονταν διακοπές στην Ελλάδα:

https://twitter.com/mybreakingviews/status/1158463569593339905
https://twitter.com/mybreakingviews/status/1158462928993095681
https://twitter.com/mybreakingviews/status/1158375944161288192

Μπορεί να είχε μια άσχημη εμπειρία στην Ελλάδα, μπορεί να έγιναν ψευδείς κατηγορίες όπως ισχυρίζεται η ίδια της, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Έγραψαν γι ‘αυτήν τόσα πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που οι followers που κερδίζει σε καθημερινή βάση – αν όχι και πολλοί ακόμα – θα φροντίσουν στην πιο γρήγορη επιτυχία του blog της. Με άλλα λόγια, ήταν τυχερή πάνω στην ατυχία της, όχι βέβαια πως αυτό μπορεί να δικαιολογήσει τα γεγονότα που συνέβησαν.

Χάρη στο περιστατικό που σημειώθηκε στην Ελλάδα, μπήκαμε επίσης στις top λίστες του TheSun με τους χειρότερους νόμους.

Επίσης, προτού κλείσω με την είδηση, αξίζει να αναφέρω πως η Adebola Sowemimo είναι από τις σχετικά “καινούργιες γενιές των bloggers που δεν χρησιμοποιούν το Facebook για την προώθηση των blogs τους.


Εσύ πως θα αντιδρούσες αν σου συνέβαινε το ίδιο περιστατικό; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης είναι ο διαχειριστής του Inkstory και ειδικεύεται στη γραφή αναλυτικών οδηγών για το Blogging, το Vlogging, το Podcasting, το SEO και το WordPress. Το πάθος του για το blogging ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 2006, όπου άνοιξε το πρώτο του blog και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Web Designing και Development.
Social Media:

2 σκέψεις στο “Adebola Sowemimo: Η Βρετανίδα blogger που συνελήφθη στην Ελλάδα”

    • καθόλου, έβγαινε φωτογραφίες στην ακρόπολη με το φόρεμα σηκωμένο, φοράει see-through φόρεμα χωρίς εσώρουχο σε χώρο με παιδιά και φυσικά αν έχεις πάει στο μουσείο Ακρόπολης ξέρεις ότι δεν πρέπει να φοράς φούστα… Με το γυάλινο πάτωμα

      Απάντηση

Σχολιάστε