Ο 19χρονος blogger που έχασε $46,000 επειδή δεν ακολούθησε τους κανόνες της Google

11
757
Image credits: Business Insider

Την προηγούμενη φορά είχα γράψει πως μια εικόνα από τη Google κόστισε $7,500 σε μια blogger, τώρα έρχομαι με μια πιο εντυπωσιακή ιστορία για έναν 19χρονο blogger που έχασε 46,000 δολάρια επειδή δεν ακολούθησε τους κανόνες της Google Adsense.

Ο Idris Sami είναι ένας 19χρονος Γάλλος blogger ο οποίος δημιούργησε μια ιστοσελίδα από την οποία επέτρεπε στους χρήστες του να στέλνουν δωρεάν SMS μηνύματα στους φίλους τους. Δεν έχεις κινητό ή δεν θέλεις να χρεωθείς για SMS μηνύματα; Κανένα πρόβλημα, το MesTextos θα σε καλύψει απόλυτα.

Αν και δεν θα μπορούσε να φτάσει το WhatsApp, στην Ευρώπη το MesTextos ήταν η καλύτερη εναλλακτική πλατφόρμα δωρεάν μηνυμάτων. Και η αλήθεια είναι πως μέχρι και το 2013 τα πήγαινε πάρα πολύ καλά.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, το MesTextos μάζεψε 46,000 δολάρια από τις διαφημίσεις της Google Adsense που πρόβαλλε στην ιστοσελίδα του. Ο Sami δεν θα μπορούσε να ήταν πιο χαρούμενος, αφού ο λογαριασμός του δεν ήταν ποτέ πιο γεμάτος!

Αλλά μια μέρα έμαθε πως αν είσαι χρήστης της Google Adsense και δεν ακολουθείς τους κανόνες της εταιρείας κατά γράμμα, ο μεγάλος γίγαντας θα σε τιμωρήσει.

Πέναλτι από την Google Adsense

Google Adsense
Screenshot φωτογραφία από τον λογαριασμό του Sami…

Η Google ακύρωσε τον λογαριασμό του Sami και επέστρεψε όλα τα χρήματα του στους διαφημιστές. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από την εταιρεία, η οποία φαίνεται πως μέσα σε λίγα λεπτά του άδειασε τον λογαριασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κάνει κάτι τέτοιο, αφού στο παρελθόν έτρεχε στα δικαστήρια επειδή ξαφνικά ακύρωνε λογαριασμούς και έστελνε όλα τα χρήματα πίσω στους διαφημιστές, με τους bloggers να μένουν με άδειους λογαριασμούς. Μια θεωρία αναφέρει μέχρι και σήμερα πως μεγάλοι λογαριασμοί που βγάζουν πάνω από 5,000 δολάρια μηνιαίως ακυρώνονται από το σύστημα προτού λάβουν τις πληρωμές τους (περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη θεωρία θα βρεις εδώ).

Σύμφωνα με την Google, έστειλε αρκετά προειδοποιητικά μηνύματα στον Sami αναφέροντας πως το MesTextos “ανάγκαζε/μπέρδευε” τους χρήστες του να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις, κάτι το οποίο είναι ενάντια των κανόνων της εταιρείας. Αλλά ο Sami φαίνεται πως διαφωνούσε με την εταιρεία, αναφέροντας πως προσπάθησε αρκετές φορές να βελτιστοποιήσει τις διαφημίσεις του και να αυξήσει την ταχύτητα της ιστοσελίδας του, χωρίς όμως αποτελέσματα. Ανέφερε επίσης πως δεν έλαβε κανένα e-mail από την Google έως ότου τα χρήματα του έφυγαν από τον λογαριασμό του.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει για όλα όσα είπε ο Sami, αλλά μια εκπρόσωπος της Google είπε στο Business Insider τα παρακάτω:

“Πάντα στέλνουμε ειδοποίηση στους publishers μας εξηγώντας ποια πολιτική μας δεν ακολουθείται και, αρκετές φορές, τους δίνουμε και παραδείγματα για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στις σελίδες τους.”

Μετά από αρκετά e-mails που αντάλλαξε ο Sami με την Google, η εταιρεία όχι μόνο του ακύρωσε τον λογαριασμό, αλλά του μπλόκαρε παντοτινά τη δυνατότητα να ξανά δημιουργήσει λογαριασμό σε αυτήν. Όσο κι αν παρακάλεσε ο Sami την εταιρεία να του επιστρέψει τα χρήματα και να βρουν μια λύση, η τελική απόφαση ήταν η ακύρωση του λογαριασμού του.

Το πρόβλημα με την Google Adsense είναι πως οι βασικοί κανόνες της αγγίζουν τις 2,500 λέξεις. Επίσης δύσκολα θα σου επιτρέπει να ξανά δημιουργήσεις λογαριασμό σε αυτήν αν σε μπανάρει.

Μέχρι και σήμερα, ο Sami μιλάει με δικηγόρους και προσπαθεί να βρει το δίκαιο του έναντι της Google, αλλά τόσο μεγάλες εταιρείες δύσκολα νικιούνται.

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
11 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια