Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

6 τύποι blogger – Εσύ ποιος είσαι;

Share

Το blogging είναι μια συνεχής δοκιμασία, γεμάτη από λάθη και νέες περιπέτειες. Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη για το blogging, όπως δεν υπάρχει και για τα social media. Είναι ασφαλές, ωστόσο, να πω ότι κάθε blogger έχει ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο γράφει τα άρθρα του, αλλά αν προσπαθούσα να ξεχωρίσω κάποιον θα τον ρωτούσα ποιος από τους έξη παρακάτω τύπους blogger είναι.

1. Ο Daydreamer (δεν είμαι σίγουρος πως θα μπορούσα να το πω αυτό στα Ελληνικά)

Γράφεις μόνο και μόνο για να αδειάζεις το μυαλό σου; Βρίσκεις τον εαυτό σου να ζει πάνω στα σύννεφα σε καθημερινή βάση; (Θα μπορούσες κάλλιστα να είσαι και ονειροπόλος). Αγαπάς να γράφεις για ότι δημιουργεί η φαντασία σου αλλά μερικές φορές σου είναι δύσκολο να τελειώσεις ένα άρθρο ή μια ιστορία σου; Τότε είσαι σίγουρα ένας (ή μια) daydreamer.

2. Ο Hulk

Έχεις συνεχώς αυτό το άγριο και θυμωμένο συναίσθημα που σε οδηγεί και σε αλλάζει σε έναν απίστευτο δημοσιογράφο, αυτόν που πάντα ονειρευόσουν να γίνεις. Ότι γράφεις είναι τόσο καλό, δίκαιο και ανάξιο, που το πάθος που έχουν οι αναγνώστες για τα άρθρα σου τους κάνει να διαβάζουν οτιδήποτε δημοσιεύεις.

3. Το κρυφό ταλέντο

Ίσως και να είσαι μια λογοτεχνική ιδιοφυΐα, αλλά είσαι τόσο απασχολημένος με το να κρύβεσαι στο υπόγειό / δωμάτιο σου με ένα μολύβι, με ένα χαρτί και με ένα κερί για να φωτίζει το χώρο ίσα-ίσα για να γράφεις, που έχεις ξεχάσει ότι οι καταπληκτικές ιστορίες που γράφεις θα μπορούσαν να δημοσιευθούν και στο διαδίκτυο.

4. Ο αισιόδοξος

Δεν είσαι μόνο ένας καταπληκτικός αρθρογράφος, αλλά έχεις και μια εκθαμβωτική και πνευματώδη προσωπικότητα που ο καθένας αγαπά. Το γράψιμο είναι μόλις το μισό του μεγάλου σου ταξιδιού γιατί είσαι τόσο γόης που τα βιβλία σου απλά πετάγονται από τα ράφια μόνα τους.

5. Ο απαισιόδοξος

Έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψεις την όλη προσπάθεια σου να γράφεις για τα πικρά συναισθήματα που σου βγαίνουν σταδιακά και θεωρείς πως η μόνη σου επιλογή είναι να κάνεις ένα μεγάλο διάλυμα έως ότου σου έρθουν οι – τόσο – τέλειες ιστορίες στο μυαλό και ξεκινήσεις να τις δημοσιεύσεις “θάβοντας” ακόμη και τους καλύτερους αρθρογράφους του πλανήτη.

6. Ο Επιχειρηματίας

Η γραφή είναι μόνο η προθέρμανση σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει πραγματικά είναι η διαφήμιση, οι επιχειρηματικές συμφωνίες και η ανταμοιβή σου για τη σκληρή δουλειά που κάνεις. Ίσως είσαι ακόμη καλύτερος ως πωλητής παρά ως blogger, δε νομίζεις;

Devine Blogger (από αναγνώστη)

Γράφεις για τα πάντα και έχεις άποψη για όλα, ακόμη κι όταν αυτή είναι λάθος. Είσαι από τους bloggers που θα μπορούσαν άνετα να ανοίξουν ένα πολυblog χωρίς κατηγορίες.


Οπότε, η κρίσιμη ερώτηση σου χτυπά την πόρτα, τι είδους blogger είσαι; Είσαι μήπως ο απαισιόδοξος ή ο αισιόδοξος; Θα μπορούσες επίσης να συνδυάσεις και πολλούς τύπους μαζί, κάτι το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ καλό.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;