Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

20 ερωτήσεις με την Έλενα από το TravelShare.gr

Share

Η Έλενα και ο Κώστας από το TravelShare.gr ήταν σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη στην ζωή μου όταν τους πρώτο γνώρισα, σε μια μικρή αλλά ευχάριστη καφετέρια στην μικρή πόλη του Κιλκίς. Τότε, η Έλενα ήταν ακόμα έγκυος και ο Κώστας έτοιμος να επενδύσει χρόνο, σκέψη και χρήμα πάνω στο blog τους.

Είχα την χαρά να τους ξανά δω πριν από λίγο καιρό ξανά, αλλά επειδή θα δημοσιεύσω σε λίγο καιρό και την συνέντευξη του Κώστα ξεχωριστά, θα αφήσω τις λεπτομέρειες της δεύτερης συνάντησης για την επόμενη φορά. Αυτό που θα αναφέρω, ωστόσο, είναι πως από τους περισσότερους travel bloggers που θα βρεις online ή θα συναντήσεις από κοντά, ο Κώστας και η Έλενα είναι αναμφισβήτητα το πιο true και αυθεντικό travel ζευγάρι.

Αυτή την στιγμή έχουν ένα υπέροχο μικρό αγοράκι και συνεχίζουν ακάθεκτοι τα ταξίδια τους σε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Έλενα γράφει κυρίως για τις εμπειρίες της, ενώ ο Κώστας ασχολείται περισσότερο με το πιο “ανδρικό” κομμάτι του blog, όπου γράφει άρθρα όπως “Τεχνικές για καλύτερες φωτογραφίες” και “Snowboard: Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις;

Είμαι αυτή που συνήθως οργανώνει τα ταξίδια μας. Θέλω μέσα από το TravelShare να μοιραστώ τις στιγμές μας, που εμείς ξεχωρίσαμε, όχι σαν κάποιος ταξιδιωτικός οδηγός, αλλά αυθόρμητα όπως ακριβώς τις βιώσαμε.

ΕΛΕΝΑ

Επίτρεψε μου λοιπόν να σου γνωρίσω αρχικά την Έλενα, μέσα από τις 20 πιο συχνές ερωτήσεις που κάνω σε bloggers που μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και με έχουν “κερδίσει” μέσα από τα άρθρα τους.

https://www.instagram.com/p/BkpfUZ2FAul/

Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

Είμαι η Έλενα και το μισό ταίρι του άλλου TravelShare, του Κώστα και φρέσκια μαμά ενός μπέμπη. Μηχανολόγος στο επάγγελμα (προς το παρόν σε αδράνεια). Η καταγωγή μου είναι από το αγαπημένο Κιλκίς και εδώ και 4 χρόνια περίπου μένω Αθήνα. Αρχικά η ιδέα του blogging ήταν του Κώστα. Εγώ έλιωνα κατά διαστήματα σε ταξιδιωτικά forum και έγραφα τις ιστορίες μου από τα ταξίδια. Έτσι ο Κώστας πρότεινε να κάνουμε κάτι δικό μας. Εφόσον και εκείνος αγαπάει πολύ τη φωτογραφία και τα χειμερινά σπορ. Και έτσι κάπως γεννήθηκε το TravelShare.gr.

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

Στόχος της δημιουργίας ενός blog πιστεύω πως είναι να μοιράζεσαι αυτό που πιστεύεις (εξού και η ονομασία), να βάζεις το είναι σου σε αυτό που θέλεις να δώσεις. Επέλεξα να γράφω κυρίως για ταξιδιωτικές μου εμπειρίες, γιατί νιώθω ευτυχία όταν το κάνω. Είναι κάτι σαν ημερολόγιο. Ξαναβλέπω φωτογραφίες, θυμάμαι πολλά αστεία σκηνικά που μας έχουν συμβεί σε ταξίδια (και είναι πολλά) και όλα αυτά μου φτιάχνουν την μέρα. Βέβαια τώρα δειλά δειλά έχω ξεκινήσει να γράφω και για την εμπειρία μου ως μητέρα μέσα από τα ταξίδια που ξεκινάμε με το νέο μας μέλος.

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

Μην παίζεις με το πόνο μας… Δύσκολα να βγάλεις χρήματα με την σωστή έννοια. Κυρίως με Google AdSense και Linkwise.

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

Πως θέλει πολύ δουλειά και προσπάθεια. Δεν το γνώριζα και στεναχωριέμαι που δεν το διαχειρίστηκα σωστά, όταν ήταν κατάλληλο το timing. Θυμήθηκα να πάρω μπρος όταν έμεινα έγκυος, που τότε ήταν αδύνατο να αφιερωθώ στο γράψιμο, γιατί προείχε ο ερχομός του παιδιού μας…. Σίγουρα θα είχαμε κάνει μεγαλύτερη πρόοδο, εάν το παίρναμε πιο σοβαρά το 2016 που πρώτο ξεκίνησε.

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

Κυρίως επισκέπτομαι ταξιδιωτικά blogs, είναι το ναρκωτικό μου πως να το κάνουμε. Και πλέον ξεκίνησα να διαβάζω μαμαδιστικα blogs, γιατί συμπάσχω.

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

Κυρίως χρησιμοποιώ εργαλεία πριν ‘μπω’ στο blog όπως είναι o το Lightroom για Photo editing και το o Unsplash για να βρω θεματικές φωτογραφίες, και από τα κυριότερα εργαλεία που χρησιμοποιώ αφού ‘μπω’ στο blog είναι αυτό του Yoast SEO, γιατί ένα άρθρο θέλει μια αρκετά καλή τεχνικά δομή..!!

https://www.instagram.com/p/BvlolOAlrwA/

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

Βλέπω πως κάθε χρόνο το blogging γίνεται πιο απαιτητικό, είμαστε πλέον τόσοι πολλοί οι bloggers, οπότε θα συμβούλευα κάποιον να ξεκινήσει καλά διαβασμένος και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτό που κάνει. Και φυσικά να το αγαπήσει πολύ.

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις ένα καλοστημένο και με ενδιαφέρον περιεχόμενο blog. Έπειτα έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος και η διαχείριση προβολής του blog. Να αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο. Και φυσικά να σέβεσαι το κοινό που απευθύνεσαι.

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

Νομίζω στη διαφήμιση θα έδινα περισσότερο βάση. Έχει αποδειχθεί άλλωστε πως το περιτύλιγμα ελκύει. Αλλά μην ξεχνάμε πως πρέπει να αξίζει και το περιεχόμενο.

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

Χρησιμοποιούμε το WordPress από την αρχή. Είναι πολύ εύχρηστο και με πολλές δυνατότητες.

20 ερωτήσεις με την Έλενα από το TravelShare.gr
Image Credits: TravelShare.gr

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

Ότι θα έπρεπε να έχω διαβάσει και να έχω γνωρίσει περισσότερους bloggers, να κατανοήσω νωρίτερα τις απαιτήσεις που έχει αυτό. Με στεναχωρεί, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος όσο καλή θέληση και να έχω. Ίσως όμως αυτό να μη θέλει χρόνο, αλλά να θέλει τρόπο. Ποιος ξέρει.

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

Σίγουρα με ευχαριστεί όταν μου λένε πόσο χρήσιμο τους ήταν κάποιο μου άρθρο και πόσο ευχάριστα το διαβάζουν. Μου δίνει θάρρος για να κάνω παραπάνω βήματα. Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφια και μας έχουν συμβουλευσει. Και ανυπομονώ συντομα να γνωρίσω και άλλους πολλούς ρομαντικούς σαν και εμάς.

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

Όσο χρόνο ελεύθερο μου επιτρέπουν να έχω οι δουλειές και το παιδί μου. Αν βρω βέβαια χρονο του δίνω και καταλαβαίνει, αλλά με μέτρο γιατί προτεραιότητα έχει η οικογένεια μου. Μην μας γινει και εμμονή ιδέα το blogging.

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

Αν έχουν πολύ υπομονή και επιμονή, ναι θα τους ενθάρρυνα. Είναι μια ευχάριστη εμπειρία.

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

Αυτό ούτε εγώ το γνωρίζω ακόμη…. Πάντως εάν μπορούσα να έχω ως επάγγελμα το χόμπι μου, ε τότε θα το έβλεπα ως την πιο ευχάριστη εργασία του κόσμου.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

Σίγουρα δεν ισχύει. Είναι πολλοί οι παράγοντες που ούτε εγώ τους γνωρίζω ακόμη. Πάντως δεν είναι εύκολο όπως πολλά ξένα blogs μας παρουσιάζουν.

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

Αυτό που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό είναι πως τώρα που ασχολούμαστε με το travelblogging, έχουμε χάσει τη χαλαρότητα στα ταξίδια μας. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να βγάλουμε αξιόλογες φωτογραφίες για το άρθρο, να τρέξουμε, να προλάβουμε να δούμε τα πάντα, μην τυχόν μας ξεφύγει κάτι και δεν το αναφέρουμε. Προ blogging εποχής απλά αν περνούσαμε κάπου καλα δεν μας ένοιαζε, εάν δεν προλάβουμε να δούμε και κάποια πραγματα. Δεν μας ένοιαζε να φωτογραφιζουμε τα πάντα. Μπορούσαμε να ξαπλωσουμε σε ένα πάρκο και να χαζολογουμε ώρες ή να διασκεδάζουμε όσο αντέχουμε και να μην μας νοιάζει εάν δεν σηκωθούμε πολύ νωρίς την άλλη ημέρα για να πάρουμε τους δρόμους. Μου λείπει κάπως εκείνη η πιο ξέγνοιαστη εποχή.

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

Σίγουρα η επαφή με άλλους bloggers και η ανταλλαγή ιδεών είναι κάτι που μερικές φορές σε βοηθάει να βάλεις ένα ακόμη λιθαράκι. Ιδέες και ωραίες συμβουλές μπορούν να σου δώσουν αρκετοί και ότι είναι εφικτό στη παρούσα φάση είναι και καλοδεχουμενο.

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

Το Inkstory είναι στην Ελλάδα μια όαση για τους Έλληνες bloggers καθώς μας έχει λύσει και συνεχίζει να λύνει απορίες μας, πάνω σε θέματα τεχνικά και μη.

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

https://www.instagram.com/p/BkpfUZ2FAul/

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Έλενα για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το TravelShare είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Περιεχόμενο

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;