Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

20 ερωτήσεις με τον Γιώργο από το Hellas-Now.com

Share

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω τον Γιώργο από το Hellas-Now.com, ένας blogger που ασχολείται κυρίως με πολιτικά και γνωρίζει πως να διαχειρίζεται εκατομμύρια αναγνώστες σε μηνιαία βάση.

Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Η πρώτη σελίδα ξεκίνησε το 2001 για να εκφράσω την γνώμη μου για όσα συνέβαιναν τότε αλλά ουσιαστικά το πρώτο blog το δημιούργησα το 2005. Ήταν η περιέργεια του νέου… που μας έδινε την δυνατότητα να πούμε αυτά που σκεφτόμασταν σε χιλιάδες ανθρώπους. Ήταν μια επανάσταση της τεχνολογίας και την εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο.”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Αν έπρεπε να δώσω ένα τίτλο στην σελίδα, θα την ονόμαζα εναλλακτική ενημέρωση. Στόχος είναι να αναδεικνύουμε αυτά που περνάνε στα “ψιλά” της ενημέρωσης αλλά έχουν τεράστια σημασία για την ζωή μας. Η θεματολογία ποικίλει, αλλά οτιδήποτε μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια.. είναι θεματολογία μας. Η νέα τάξη πραγμάτων που κινεί τα νήματα στις ζωές των ανθρώπων πίσω από σκοτεινές κουρτίνες και η αποκάλυψη της είναι η βάση νομίζω.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Η πιο γνωστή εταιρία είναι η adsense της Google. Μια εταιρία με τεράστια δύναμη πλέον, ένας γίγαντας της διαφήμισης. Θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια που την γνωρίζω είναι αξιόπιστη για αυτό και την χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι όσοι ασχολούνται με το ίντερνετ. Ακόμα μια εταιρία που θα πρότεινα για όσους ξεκινάνε η έχουν ιστοσελίδες είναι η mgid. Πολύ καλή και αυτή από το μικρό διάστημα που την γνωρίζω αλλά σίγουρα λίγο δύσκολο να ανταγωνιστούν την adsense.”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Θα ευχόμουν να ήξερα ότι θα έπρεπε από πολύ νωρίς να χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα πολύ περισσότερο. Είναι το κλειδί της επιτυχίας.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Δεν είναι τρία μόνο.. είναι πολλές δεκάδες και συνήθως είναι μικρά blogs γιατί έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις την αλήθεια όπως την σκέφτονται καθημερινοί άνθρωποι και θέλουν να την εκφράσουν μέσα από τα κείμενα τους. Εκεί ανακαλύπτεις ειδήσεις που συνήθως μεγάλα blogs κρύβουν η δεν αναπαράγουν.”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Το Google Analytics είναι ένα καλό εργαλείο για κάθε ιστοσελίδα, έτσι ώστε να μπορέσεις να αναλύσεις τι αρέσει στους αναγνώστες σου. Το MailPoet είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για έχεις subscribers στην σελίδα σου και να παίρνουν αυτόματα τις δημοσιεύσεις σου. Το Social Warfare είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για να ενώνει τους αναγνώστες σου με τα κοινωνικά δίκτυα, που κακά τα ψέμματα είναι πλέον η δύναμη της εποχής μας.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Αν έχει επιμονή και υπομονή θα πετύχει. Είναι σίγουρο. Να διαβάζει αρκετά φόρουμ και νέες τεχνολογίες που αφορούν τις σελίδες, να μην το βάζει κάτω όταν βρίσκει μια δυσκολία.. Λύνοντας ένα ένα τα προβλήματα στο τέλος θα βρει άκρη όσο και αν του φαίνονται βουνό στην αρχή.”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Να ρωτάει να μαθαίνει από παλαιότερους blogges, να ζητάει συμβουλές, να ενημερώνει την σελίδα του σε καθημερινή βάση, να μην αναπαράγει οτιδήποτε είδηση βρίσκει μπροστά του διότι πολλές φορές κυκλοφορούν ανυπόστατα δημοσιεύματα, πρέπει να ψάχνει πάντα την αρχική πηγή που ξεκίνησε μια είδηση να δει αν στέκει. Η εγκυρότητα είναι ταυτότητα που αποκτάς με τον καιρό και οι αναγνώστες σου σε εμπιστεύονται.”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Σε ένα γρήγορο server και ένα όμορφο theme.”

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Το WordPress πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα εκπληκτικό εργαλείο για κάθε blogger. Παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε το blogger αλλά γνωρίζοντας το WordPress είδαμε πολλές νέες δυνατότητες. Για όσους blogger αποφασίσουν να κάνουν την αλλαγή θα εκπλαγούν και θα μπορέσουν να δουλέψουν πολύ επαγγελματικά μαζί του. Έχει άπειρα πρόσθετα και πολύ φανταστικά themes. Το κόστος δεν είναι μεγάλο για να επενδύσουν σε αυτό. Μπορείς να βρεις ένα μικρό server για αρχή με 10-15 ευρώ το μήνα και να επενδύσεις σε ένα theme από 30 έως 60 ευρώ.”

20 ερωτήσεις με τον Γιώργο από το Hellas-Now.com
Μπορείς να διαβάζεις τις καθημερινές ειδήσεις του Hellas-Now από οποιαδήποτε συσκευή κι αν είσαι.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Οι συχνές αλλαγές στην αρχή του ξεκινήματος. Μια σελίδα χρειάζεται σταθερότητα!”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Γνώρισα νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα, αλλά όχι κάποια ιδιαίτερη πόρτα, διότι ουσιαστικά το blogging είναι ένα μοναχικό “άθλημα”.”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“6 με 8 ώρες καθημερινά αναλόγως την ημέρα. Η προετοιμασία των θεμάτων σίγουρα παίρνει αρκετό χρόνο, η προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα, οι απαντήσεις σε αναγνώστες, σε σχόλια και απαντήσεις στο email. Επίσης υπάρχει ανταλλαγή απόψεων στο skype με άλλους blogger σχετικά με το τι νέο υπάρχει και τι μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω. Παράλληλα με το blogging όμως όπως και οι περισσότεροι πρέπει να ασχοληθείς και με άλλα πράγματα για να βελτιώσεις το εισόδημα σου, οπότε ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει για να τα κάνεις όλα.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Βεβαίως αν έχουν κάτι να πουν στους άλλους ανθρώπους είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για προβάλεις τις απόψεις η ακόμα και να ασχοληθείς επαγγελματικά.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Ξεκίνησε ως χόμπι αλλά πλέον ασχολούμαστε πολλές ώρες την ημέρα οπότε έγινε επαγγελματικό από μόνο του.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Ναι αν καθίσουν να διαβάσουν και να κατανοήσουν πως λειτουργεί μια σελίδα, τότε έχουν διανύσει την μισή απόσταση. Χρειάζεται πολύ δουλειά και ατελείωτες ώρες για να μπορέσεις να βγάλεις χρήματα από το blog.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Το ότι χρειάζεται να θυσιάσεις πολλές ώρες από τον προσωπικό σου χρόνο και ως γνωστόν ο χρόνος και οι στιγμές είναι πολύτιμες..”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Ναι αρκετούς ανθρώπους, πολλοί ζήτησαν την βοήθεια μου, γνώσεις, όπως ζήτησα και εγώ. Η αλληλοβοήθεια με τους άλλους bloggers είναι πολύ σημαντική για μαθαίνεις και να συνεχίζεις.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες πλέον.. το Inkstory με την θεματολογία συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό. Συνεχίστε έτσι δυναμικά!”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Το Hellas-Now διαφέρει από τις γνωστές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες επειδή παράγει περιεχόμενο που αναφέρεται πάντα σε αληθινά γεγονότα. Εσύ επισκέφτηκες το Hellas-Now.com; Και αν, πως σου φάνηκε; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω. 🙂

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;