Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

9 βασικές απαιτήσεις που πρέπει να έχεις για να επιτύχει το blog σου

Share

Αν θέλεις να γίνεις ένας κορυφαίος blogger με ένα επιτυχημένο blog, πρέπει να κάνεις πολλά περισσότερα απ’ το να δημοσιεύεις απλά άρθρα. Όσο εύκολο κι αν ακούγεται, στη πραγματικότητα το blogging είναι ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή – αν θες να κάνεις καριέρα από αυτό – οπότε το να γράφεις σε καθημερινή βάση ποιοτικό περιεχόμενο και στη συνέχεια να το δημοσιεύεις στα κοινωνικά δίκτυα, είναι μόλις ένα από τα λίγα που πρέπει να κάνεις.

Έχε στο νου σου πως…

Το κλειδί για την επιτυχία δεν είναι να μην εγκαταλείψεις ποτέ αυτό που κάνεις, αλλά να το αγαπάς πραγματικά!

Παρακάτω έχω προσθέσει εννιά βασικές απαιτήσεις που πρέπει να έχεις για να επιτύχει το blog σου, αλλά κι εσύ ως blogger.

1. Ενδιαφέρον άρθρα και ποιοτικό περιεχόμενο

Τα πιο επιτυχημένα blogs γράφουν όσο το δυνατόν πιο ενδιαφέρον θέματα γίνεται. Κάθε άρθρο τους είναι μοναδικό, καλογραμμένο και προετοιμασμένο να χτυπήσει τις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Συχνά, προτού δημοσιεύσουν ένα άρθρο, κάνουν πρώτα μια αναλυτική αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα και πράττουν ανάλογα με το τι ενδιαφέρει τους περισσότερους ανθρώπους. Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να κάνεις κι εσύ για τη θεματολογία που γράφεις.

2. Το πάθος είναι το παν

Ως blogger, πρέπει να γράφεις άρθρα για τη θεματολογία του blog σου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Το γράψιμο είναι ασταμάτητο και διαρκεί για χρόνια ολόκληρα – αν όχι για μια ζωή. Αν, ωστόσο, δεν αγαπάς αυτά που γράφεις και δεν είναι το πάθος σου, αργά ή γρήγορα θα φανεί από τον τρόπο γραφής σου. Οι αναγνώστες μπορούν να καταλάβουν πότε ένας blogger γράφει κάτι μέσα απ’ την καρδιά του και πότε όχι.

3. Αφοσίωση

Οι επιτυχημένοι bloggers είναι αφοσιωμένοι με τα blog τους. Χτίζοντας ένα επιτυχημένο blog απαιτεί κάτι περισσότερο από μερικά άρθρα την εβδομάδα, απαιτεί αφοσίωση, που σημαίνει ότι πρέπει να το κρατάς πάντα ενημερωμένο σαν να είναι μια δουλειά η οποία σου παρέχει αρκετά χρήματα. Αν το κάνεις αυτό, δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που όντως θα είναι η πραγματική σου δουλειά.

4. Χρόνος

Χτίζοντας ένα επιτυχημένο blog απαιτεί μια τεράστια «επένδυση» χρόνου. Δεν φτάνουν μόνο τα άρθρα για να γίνει επιτυχημένο το blog σου, όλοι οι επιτυχημένοι bloggers περνάνε πολλές ώρες προωθώντας τα blog τους, αναζητώντας για νέες ιδέες και αναλύοντας τους επισκέπτες και τα κέρδη τους.

5. Πόσο κοινωνικός είσαι;

Η κοινωνικοποίηση είναι ένα κρίσιμο «συστατικό» για την επιτυχία ενός blog. Το blogging από τη φύση του είναι ένα κοινωνικό μέσο και οι επιτυχημένοι bloggers αποκτάν μια ισχυρή αίσθηση της κοινωνικοποίησης με τον καιρό που τους επιτρέπει όχι μόνο να γράφουν καλύτερα, αλλά και να συζητάνε με τους επισκέπτες τους. Μην ξεχνάς ποτέ να είσαι ευγενικός και να απαντάς πάντα στα σχόλια των αναγνωστών σου. Αν δείξεις ενδιαφέρον, θα δείξουν και αυτοί.

6. Η επιθυμία της μάθησης

Η μπλογκόσφαιρα ανανεώνεται συνεχώς χωρίς σταματημό, νέες ιδέες, νέα εργαλεία, νέα blogs και νέος κόσμος δημιουργούνται καθημερινά. Θα πρέπει να αναζητάς συνεχώς για νέα πράγματα, να κάνεις τις δικές σου έρευνες και να αναλύεις ότι σε ενδιαφέρει.

7. Έρευνα και ατελείωτο διάβασμα

Οι επιτυχημένοι bloggers διαβάζουν πάρα πολλά άρθρα σε καθημερινή βάση προκειμένου να μείνουν ενημερωμένοι πάνω στην θεματολογία για την οποία γράφουν. Ωστόσο, λίγο διάβασμα δεν φτάνει για να επιτύχεις, θα χρειαστεί να κάνεις έρευνες πάνω στα θέματα που σε ενδιαφέρουν ώστε να ξέρεις πότε κάτι ισχύει και πότε όχι. Μην γράφεις ποτέ για κάτι το οποίο δεν είσαι σίγουρος.

8. Δημιουργικότητα

Ένα επιτυχημένο blog ενημερώνεται πολύ συχνά, αυτό σημαίνει ότι τα επιτυχημένα blogs παρέχουν πάντα φρέσκο και μοναδικό περιεχόμενο στους αναγνώστες τους. Γράφοντας ένα νέο άρθρο απαιτεί μεγάλη δημιουργικότητα για να κρατήσει τους επισκέπτες και να μην τους κάνει να βαριούνται ή να αισθάνονται πως αυτό το blog δεν τους προσφέρει τίποτα.

9. Υπομονή

Η επιτυχία ενός blog δεν γίνεται μέσα σε μια βραδιά. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό και την προώθηση του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Εν τέλη, η σκληρή δουλειά θα αποδώσει, και όχι απλά θα σου προσφέρει πολλά χρήματα αλλά θα σε κάνει και πιο έξυπνο. Το κλειδί είναι να μην το εγκαταλείψεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;