Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ValueMyCV: Πόσο αξίζει το βιογραφικό σου;

Share

Το 2015 χιλιάδες νεαροί έχουν φέρει στη ζωή εκπληκτικές υπηρεσίες και εφαρμογές οι οποίες τραβάνε την προσοχή μας, και αυτή τη φορά στη must-see λίστα μου μπήκε και το ValueMyCV.

Τι ακριβώς είναι το ValueMyCV; Είναι μια εφαρμογή στο διαδίκτυο η οποία προσπαθεί να υπολογίσει το μισθό που θα πρέπει να παίρνεις σε μια εργασία με βάση τα στοιχεία που έχεις προσθέσει στο βιογραφικό σου. Πιο συγκεκριμένα, το ValueMyCV σκανάρει τις πληροφορίες του βιογραφικού σου όπως τα προσόντα σου, την προϋπηρεσία και τις ικανότητες σου. Στη συνέχεια πραγματοποιεί μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σε χιλιάδες καταλόγους εργασίας και βάση αυτού εκτιμά το ποσό που θα πρέπει να παίρνεις.

Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα να στείλεις τα αποτελέσματα του βιογραφικού σου και στο αφεντικό σου μέσω e-mail. Μπορεί να σε βοηθήσει επίσης να μάθεις για το αν το ποσό που παίρνεις είναι αυτό που σου αξίζει ή μεγαλύτερο απ’ ότι πρέπει ή να σε ενημερώσει για το πως να “πουλήσεις” τον εαυτό σου καλύτερα σε συνεντεύξεις.

Η αξία του βιογραφικού μου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ValueMyCV. Εν τω μεταξύ, στις ετικέτες που έχει προσθέσει η υπηρεσία έχει και την ετικέτα 'Games,' κάτι το οποίο δεν έχω προσθέσει στο βιογραφικό μου.
Η αξία του βιογραφικού μου σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ValueMyCV. Εν τω μεταξύ, στις ετικέτες που έχει προσθέσει η υπηρεσία έχει και την ετικέτα ‘Games,’ κάτι το οποίο δεν έχω προσθέσει στο βιογραφικό μου.

Η εφαρμογή φυσικά δεν είναι αλάνθαστη. Αρκετές φορές μπορεί να αναζητήσει σε διαφορετικούς καταλόγους εργασιών από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρουν τον χρήστη και τα αποτελέσματα να μην ανταποκρίνονται με το δικό σου βιογραφικό. Επίσης, δεν γνωρίζω αν οι τιμές που βγάζει στα βιογραφικά είναι για το κατώτερο μισθό της Ελλάδας ή των Η.Π.Α. (λογικά των Η.Π.Α. γιατί βγάζει το αποτέλεσμα της τιμής σε δολάρια). Όπως και να ‘χει, αξίζει μια προσπάθεια.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;