Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Telegraph – Η ανώνυμη blogging πλατφόρμα του Telegram

Share

Η ομάδα προγραμματιστών πίσω από το Telegram, μιας messaging πλατφόρμας, δημιούργησαν μια νέα ανώνυμη blogging πλατφόρμα: το Telegraph.

Το Telegraph είναι η πιο απλή και μινιμαλιστική blogging πλατφόρμα που υπάρχει. Δεν χρειάζεται ούτε καν να δημιουργήσεις λογαριασμό, απλά μπαίνεις, γράφεις τον τίτλο του άρθρου σου, ένα όνομα και στη συνέχεια το κείμενο. Ο κειμενογράφος (text editor) του Telegraph θυμίζει αρκετά αυτόν που έχει το Medium και σου επιτρέπει να τροποποιείς το στυλ των άρθρων σου, να ανεβάζεις εικόνες και βίντεο από τον υπολογιστή σου και να προσθέτεις συνδέσμους. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις tweets και βίντεο από το YouTube και το Vimeo.

Η δημοσίευση των άρθρων σου είναι υπόθεση ενός κλικ, απλά πατάς ‘Publish’ και είσαι έτοιμος να το μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο. Μπορείς να γυρίσεις και να επεξεργαστής αυτό το άρθρο, όσο ο browser σου συνεχίζει να έχει ενεργοποιημένο το session από το άρθρο (που σημαίνει ότι αν διαγράψεις το ιστορικό και τα cookies δεν θα σου δίνεται άλλο η επιλογή της επεξεργασίας).

Telegraph - Η ανώνυμη blogging πλατφόρμα του Telegram

Επειδή δεν υπάρχει επιλογή για να εγγραφείς στην πλατφόρμα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου προφίλ ώστε να διαχειρίζεσαι τα άρθρα σου. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καν τρόπος για να σχολιάζουν οι χρήστες στα άρθρα σου. Με αυτόν το τρόπο το Telegraph είναι μια πολύ καλή επιλογή για να δημοσιεύεις γρήγορα και εύκολα άρθρα, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και νέες πιθανότητες για ανθρώπους που γράφουν παραπληροφορήσεις ή με ψεύτικα ονόματα.

Το Telegraph χρησιμοποιεί επίσης και το Instant View, ένα νέο χαρακτηριστικό μέσα από το Telegram για να διαβάζουν οι χρήστες γρήγορα και εύκολα τα άρθρα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από την εφαρμογή. Κάτι σαν τα Facebook Instant Articles που είδαμε παλαιότερα και το Google AMP.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε κατά πόσο θα πιάσει τόπο μια τέτοια πλατφόρμα, κυρίως όταν οι χρήστες της δεν έχουν διαχείριση στα ίδια τους τα άρθρα. Από την άλλη πλευρά, θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε τι επρόκειτο να ακολουθήσει με όλη την ανωνυμία που έρχεται με το Telegraph.

Για να μπεις στο Telegraph, πάνε στη διεύθυνση: Telegra.ph

Εσύ χρησιμοποίησες το Telegraph; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω. 🙂

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;