Η ιστοσελίδα που υπολογίζει πόσες ημέρες θα σου κρατήσει το χαρτί υγείας

Η ιστοσελίδα που υπολογίζει πόσες ημέρες θα σου κρατήσει το χαρτί υγείας

Το How Much Toilet Paper? είναι μια ιστοσελίδα η οποία σε βοηθάει να υπολογίσεις τις ημέρες που θα σου κρατήσει το χαρτί υγείας με τον κορονοϊό να συνεχίζει την εξάπλωση του – έτσι, γιατί δεν έχεις τίποτα καλύτερο να βρεις για να σκοτώσεις τον χρόνο σου μέσα στο σπίτι, αλλά και για να ηρεμήσεις με τα ψώνια.

Το συγκεκριμένο online εργαλείο είναι πολύ εύκολο στη χρήση: Πρόσθεσε τον αριθμό των ρολών από χαρτί υγείας που σου έχει απομείνει, επέλεξε στο περίπου πόσες φορές πας καθημερινά στη τουαλέτα και η ιστοσελίδα θα σου εμφανίσει στο περίπου για πόσο καιρό ακόμα θα έχεις διαθέσιμο χαρτί υγείας.

Διάβασε επίσης: Κορονοϊός: Οι καλύτεροι χάρτες για να βλέπεις την εξάπλωση του ιού

Η προεπιλεγμένη επιλογή της ιστοσελίδας έχει τις τρεις φορές που πηγαίνεις καθημερινά στη τουαλέτα, με αποτέλεσμα να σου απομένουν 53 ημέρες. Μια χαρά μου ακούγεται εμένα. Αλλά αν θέλεις να αλλάξεις τις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβάνοντας και κάποιο ακόμα άτομο που μπορεί να ζει μαζί σου, τότε by all means, άλλαξε τες.

Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από δύο προγραμματιστές που ζουν στο Λονδίνο, τον Ben Sassoon και τον Sam Harris. Αν και στην αρχή η ιστοσελίδα ανοίχτηκε ως ένα μικρό αστείο, πλέον “είναι ένα εργαλείο που βοηθάει τον πληθυσμό να μειώσει τις αγορές των χαρτιών υγείας,” όπως αναφέρουν και οι ίδιοι τους.

Μετά από συνέντευξη τους στο The Verge, οι προγραμματιστές ανέφεραν:

Πήγαμε από μια ιδέα στην δημιουργία [της ιστοσελίδας] σε λιγότερο από τρεις ώρες. Η ιστοσελίδα πέρασε από αρκετές αλλαγές από την πρώτη της έκδοση, αλλά αποδεικνύει την δύναμη του ίντερνετ. Μπορείς να γίνεις viral από μια ιδέα σε μερικές ώρες ή ακόμα και σε μερικά λεπτά. Αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 2 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες. Είναι πέρα από οτιδήποτε έχω βιώσει στο παρελθόν.

Ο Sassoon αναφέρει πως αυτός και ο Harris ελπίζουν πως η ιστοσελίδα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να συνηδητοποιήσουν τους κινδύνους της συσσώρευσης σε μια κρίση.

Ο μέσος χρήστης έχει 500% περισσότερο χαρτί υγείας από ό,τι θα χρειαζόταν σε μια πιθανή καραντίνα. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα και θα δουν ότι δεν χρειάζεται να βγαίνουν και να αδειάζουν τα ράφια.

Η νέα πανδημία με τον κορονοϊό μπορεί να μας έκλεισε όλους στα σπίτια, αλλά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως ξύπνησε και ορισμένα καλλιτεχνικά μυαλά. Σύμφωνα με τον Sassoon, ο οποίος περνάει και αυτός από τη καραντίνα κλεισμένος στο σπίτι του, το χαρτί υγείας θα του φτάσει για τις επόμενες 14 ημέρες, yupiii!

Τώρα με τον κορονοϊό να θερίζει κυρίως τις Ευρωπαϊκές χώρες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους για να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους. Εκατοντάδες μουσικοί και μπάντες κάνουν live streaming σε ιστοσελίδες όπως το Mixer της Microsoft και το Twitch, ενώ late-night TV Shows και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές εμφανίζονται στο YouTube.

Μεγάλη προσοχή επίσης σε όσους έχουν γάτες!

Η ιστοσελίδα που υπολογίζει πόσες ημέρες θα σου κρατήσει το χαρτί υγείας
Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε