10 AntiVirus Εφαρμογές για Android Κινητά και Tablets

10 AntiVirus Εφαρμογές για Android Κινητά και Tablets

Εκτός από λειτουργικά συστήματα υπολογιστών όπως τα Windows, έτσι και στα Android κινητά και tablets θα πρέπει να υπάρχει ένα AntiVirus. Ειδικότερα για το λειτουργικό σύστημα της Google, για το οποίο έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες διαφορετικά malware.

Το Android δεν είναι ασφαλές, και αυτό δεν είναι μυστικό. Εξαιτίας της τεράστιας δημοτικότητας του, το Android τείνει να είναι ο νούμερο ένας στόχος κάθε hacker. Επιπλέον, η έλλειψη ύψιστης επιτήρησης νέων εφαρμογών στο Play Store έχει αποτελέσει αιτία πολλές φορές στο παρελθόν για χακαρισμένες συσκευές.

Χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη AntiVirus εφαρμογή στην Android συσκευή σου, όχι μόνο αυξάνεις απευθείας την ασφάλεια της, αλλά παράλληλα είσαι ήσυχος/η με τις εφαρμογές που κατεβάζεις από App Stores όπως το Google Play Store και το Aptoide.

Οι καλύτερες AntiVirus εφαρμογές για Android

Διάβασε επίσης: Τα 12 Καλύτερα AntiVirus Προγράμματα για Windows

Η παρακάτω λίστα θα συνεχίζει να ανανεώνεται με νέες AntiVirus εφαρμογές ανά τακτικά διαστήματα και όποτε χρειάζεται. Αν γνωρίζεις κάποια αξιόπιστη AntiVirus εφαρμογή για Android που δεν έχω προσθέσει στην παρακάτω λίστα, θα χαρώ να δω τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

1. Bitdefender Mobile Security

Bitdefender Mobile Security

Το Bitdefender όχι μόνο είναι ένα από τα γνωστότερα, καλύτερα και πιο αξιόπιστα AntiVirus προγράμματα για Windows, αλλά η mobile έκδοση του το κάνει εξίσου άξιο χρήσης και στις Android συσκευές. Αρχικά, η εφαρμογή παρέχει ύψιστη προστασία ενάντια σε γνωστά malware, αυξάνει ελάχιστα την ταχύτητα των Android συσκευών, είναι συμβατό με το Android Wear και μπλοκάρει όλες τις μολυσμένες και κακόβουλες ιστοσελίδες.

Όταν έχεις ενεργοποιημένο το Bitdefender στην Android συσκευή σου, τότε κάθε φορά που θα λαμβάνεις σε μήνυμα ένα σύνδεσμο ο οποίος προέρχεται από μια spam ή κακόβουλη ιστοσελίδα, τότε το AntiVirus θα σε προειδοποιεί ώστε να μην τον ανοίξεις. Επιπλέον, το anti-phishing σύστημα που παρέχει είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα παγκοσμίως. Η λειτουργία WearON θα αυξήσει επίσης την ασφάλεια του Smart Watch σου, ενώ μέσα από την ίδια λειτουργία θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις το κινητό σου να παίζει ήχους σε περίπτωση που δεν το βρίσκεις.

Για να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών του, το Bitdefender παρέχει επίσης και τη δική του VPN υπηρεσία η οποία θα κρυπτογραφεί κάθε σου κίνηση καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο. Αν και όπως έχω ξανά αναφέρει στο παρελθόν, για εμένα η καλύτερη VPN υπηρεσία παραμένει το NordVPN. Το Bitdefender παρέχει επίσης την λειτουργία “App Lock”, η οποία θα προστατεύει τις πιο ευαίσθητες εφαρμογές ώστε κανένας να μην έχει πρόσβαση σε αυτές.

2. Malwarebytes

Malwarebytes

Το Malwarebytes είναι ένα από τα πιο γνωστά AntiVirus προγράμματα στα Windows. Η mobile έκδοση του είναι επίσης εξαιρετική, καθώς έρχεται με μια τεράστια βάση δεδομένων που παρέχει ασφάλεια έναντι σε ένα μεγάλο ποσοστό από διαφορετικά malware και ransomware. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να σαρώσει όλα τα μηνύματα σου σε εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger, μέχρι και τα SMS, έτσι ώστε να ελέγξει για κακόβουλους συνδέσμους.

Η συγκεκριμένη AntiVirus εφαρμογή έχει λάβει επίσης βραβεία για την αξιόπιστη ασφάλεια που παρέχει έναντι σε malware και ιούς, ενώ η προστασία σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με τις ειδοποιήσεις ασφάλειας θα σε βοηθήσουν να παραμένεις ακόμα πιο ασφαλής καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο. Επιπλέον, αν θελήσεις να αποκτήσεις πρόσβαση και στις συνδρομητικές λειτουργίες, τότε μπορείς να ενεργοποιήσεις το Malwarebytes Premium εντελώς δωρεάν για 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Malwarebytes, η εφαρμογή ανιχνεύει ή μπλοκάρει περίπου 4 εκατομμύρια απειλές κάθε μέρα. Και εκτός από τους κλασικούς ιούς και malware, θα έχεις επίσης έξτρα προστασία για spam φίλτρα και spam blockers, spyware, ransomware, cybersecurity απειλές, phishing scams και Android hacks.

3. McAfee Mobile Security

McAfee Mobile Security

Το McAfee Mobile Security είναι ένα από τα γνωστότερα ονόματα στον χώρο των AntiVirus εφαρμογών – και για όλους τους καλούς λόγους. Η AntiVirus εφαρμογή όχι απλά σου επιτρέπει να σαρώσεις ολόκληρο το σύστημα σου για ιούς και malware, αλλά η δωρεάν έκδοση σε προστατεύει από αντικλεπτικές ενέργειες σου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείς, να κλειδώνεις και να διαγράφεις όλα τα δεδομένα της συσκευής σου απομακρυσμένα.

Φυσικά, όπως και κάθε άλλη AntiVirus εφαρμογή για κινητά και tablets με Android, έτσι και το McAfee σου επιτρέπει να σαρώσεις όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τα αρχεία που έχεις αποθηκευμένα στην συσκευή σου ώστε να ελέγξει για ιούς και malware. Παράλληλα, το McAfee ελέγχει επίσης και την ασφάλεια που παρέχει κάθε Wi-Fi δίκτυο, έτσι ώστε να ταξιδεύεις και να συνδέεσαι μόνο σε ασφαλή δημόσια δίκτυα.

Εκτός όμως από την ασφάλεια και την προστασία που παρέχει στους χρήστες του, το McAfee μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αυξήσεις τις επιδόσεις της συσκευής σου, καθώς επίσης και να ελέγχεις και να καθαρίζεις όλα τα άχρηστα αρχεία ή δεδομένα από τη μνήμη, αυξάνοντας παράλληλα και τη διάρκεια της μπαταρίας. Η συνδρομητική έκδοση παρέχει επιπλέον λειτουργίες και έξτρα προστασία καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο.

4. Panda Dome AntiVirus

Panda Dome AntiVirus

Το Panda Dome είναι αναμφισβήτητα και αυτό με τη σειρά του μια απ’ τις καλύτερες AntiVirus εφαρμογές για Android. Η εφαρμογή παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο, σαρώνει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στην συσκευή για ιούς και malware και ελέγχει για νέες ενημερώσεις εφαρμογών προτού χρησιμοποιηθούν. Όπως και οι υπόλοιπες AntiVirus εφαρμογές στη λίστα, έτσι και το Panda Security δεν επηρεάζει τις επιδόσεις της συσκευής, οπότε δεν θα σε επηρεάσει η συνεχής χρήσης της.

Με το Panda θα έχεις επίσης την δυνατότητα να ελέγξεις τα δικαιώματα που δίνεις σε κάθε εφαρμογή που έχεις εγκατεστημένη. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να απενεργοποιήσεις συγκεκριμένα δικαιώματα από μεμονωμένες εφαρμογές σχεδόν στιγμιαία, αυξάνοντας την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της συσκευής σου. Η εφαρμογή σου επιτρέπει επίσης να βελτιστοποιήσεις τις ρυθμίσεις του Android ώστε να αυξηθεί η διάρκεια της μπαταρίας, καθώς επίσης και να ελέγξεις τη χρήση της μνήμης από τις εφαρμογές.

Η προστασία σε πραγματικό χρόνο, η άμεση σάρωση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών και των ενημερώσεων, η διαχείριση των δικαιωμάτων σε μεμονωμένες εφαρμογές, η αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας και η χαμηλή απαίτηση για πόρους από το σύστημα κάνουν το Panda Security μια εξαιρετική επιλογή για κάθε κάτοχο Android συσκευών.

5. AVG AntiVirus

AVG Antivirus Mobile Android

Αν χρησιμοποιούσες ποτέ τα Windows, τότε πιθανότατα να γνωρίζεις ήδη το AVG, καθώς είναι ένα απ’ τα γνωστότερα AntiVirus προγράμματα παγκοσμίως. Εκτός όμως από τους σταθερούς υπολογιστές και τα laptops με Windows, το AVG είναι επίσης διαθέσιμο για Android συσκευές, παρέχοντας εξίσου ισχυρές λειτουργίες και χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των συσκευών, προστατεύοντας παράλληλα τον χρήστη.

Το AVG χρησιμοποιεί το ίδιο AntiVirus σύστημα με το Avast (για το οποίο αναφέρομαι στην επόμενη ενότητα) και μπορεί να σαρώσει για ιούς και malware όλα τα αρχεία του συστήματος σου, καθώς επίσης και όλα τα δεδομένα των εφαρμογών που έχεις εγκατεστημένες. Επιπλέον, τα αντικλεπτικά χαρακτηριστικά του θα σου επιτρέπουν να εντοπίζεις, να κλειδώνεις και να διαγράφεις οριστικά όλα τα αρχεία και τα δεδομένα της συσκευής σου σε περίπτωση κλοπής.

Παρόλα αυτά, η premium έκδοση είναι αυτή που περιλαμβάνει τις καλύτερες λειτουργίες της εφαρμογής, όπως για παράδειγμα την δυνατότητα να κλειδώσει αυτόματα η συσκευή σε περίπτωση που αλλαχτεί η SIM κάρτα. Η λειτουργία “Photo Vault” θα διατηρεί επίσης τις φωτογραφίες σου ασφαλείς, ενώ θα μπορείς να κλειδώνεις όποια εφαρμογή επιθυμείς, να σαρώνεις Wi-Fi δίκτυα για τον έλεγχο της ασφάλειας τους και να αλλάζεις περισσότερα στις ρυθμίσεις περί ιδιωτικότητας.

6. Avast Mobile Security

Avast Mobile Security

Το Avast είναι και αυτό με τη σειρά του ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο των Windows, ενώ η εταιρεία έχει κατασκευάσει και μια Android εφαρμογή για όσους ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ασφάλεια και στα κινητά και τα tablets τους. Το Avast Mobile Security παρέχει ορισμένες πολύ σημαντικές λειτουργίες και έρχεται και αυτό με ένα αντικλεπτικό σύστημα το οποίο σου επιτρέπει να εντοπίζεις, να κλειδώνεις και να διαγράφεις τα αρχεία και τα δεδομένα της συσκευή σου σε περίπτωση κλοπής.

Η AntiVirus εφαρμογή σου δίνει επίσης την δυνατότητα να εκτελέσεις μια σάρωση σε πραγματικό χρόνο η οποία θα ελέγξει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τις ενημερώσεις του συστήματος για τυχόν ιούς ή malware. Επιπλέον, αν εντοπίσει κάποια κακόβουλη εφαρμογή που προσπαθείς να εγκαταστήσεις από το Play Store ή κάποιο άλλο App Store, τότε θα μπλοκάρει την πρόσβαση της στο σύστημα της συσκευής σου για να σε προστατεύσει. Παρόλα αυτά θα έχεις την δυνατότητα να παρακάμψεις το μπλοκάρισμα κακόβουλων εφαρμογών εφόσον έχει γίνει κάποιο λάθος.

Όπως και οι υπόλοιπες AntiVirus εφαρμογές της λίστας, έτσι και το Avast σου επιτρέπει να ελέγχεις τα δικαιώματα που έχει κάθε εφαρμογή, να αυξήσεις τη διάρκεια της μπαταρίας και να παρακολουθείς σε πραγματικό χρόνο τις συσκευές των παιδιών σου (για οικογένειες), και όλα αυτά χωρίς να καταναλώνει πολλούς πόρους από το σύστημα και τη μπαταρία.

7. Avira Antivirus Security & VPN

Avira Antivirus Security & VPN

Ένα εξίσου γνωστό όνομα στο χώρο των AntiVirus εφαρμογών είναι και το Avira, το οποίο ίσως παρέχει την καλύτερη δωρεάν έκδοση στη λίστα. Πρόσφατα η εφαρμογή έλαβε επίσης μια μεγάλη ενημέρωση η οποία έφερε χαρακτηριστικά όπως τον καθαρισμό του συστήματος και την αύξηση των επιδόσεων της συσκευής. Το Avira είναι επίσης μια ιδιαίτερα ελαφριά και γρήγορη εφαρμογή, ιδανική ακόμα και για παλαιότερες συσκευές με χαμηλά χαρακτηριστικά.

Με το που εγκαταστήσεις το Avira στο Android κινητό ή tablet σου, απλά ξεκίνα μια σάρωση για να ελέγξεις αν υπάρχει κάποια κακόβουλη εφαρμογή εγκατεστημένη στην συσκευή σου. Στη συνέχεια, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη δωρεάν VPN υπηρεσία που παρέχει – η οποία περιορίζεται στα 100MB χρήσης τη μέρα – για να αυξήσεις σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της συσκευής σου, καθώς επίσης και για να έχεις πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες. Η εφαρμογή σου επιτρέπει επίσης να εντοπίσεις, να κλειδώσεις και να διαγράψεις τα αρχεία και τα δεδομένα της Android συσκευής σου σε περίπτωση κλοπής.

Μέσα από το Avira θα μπορείς επίσης να βλέπεις αν υπάρχουν εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και σε ειδοποιεί κάθε φορά που εντοπίζει πως ο email λογαριασμός σου βρίσκεται σε κίνδυνο ή τα στοιχεία του έχουν διαρρεύσει online. Τέλος, θα μπορείς επίσης να κλειδώνεις όποιες εφαρμογές θέλεις με ένα κωδικό PIN και να εκτελείς το αυτόματο σύστημα βελτίωσης της εφαρμογής για να βελτιστοποιεί την συσκευή για ύψιστη ταχύτητα.

8. Sophos Intercept X for Mobile

Sophos Intercept X for Mobile

Το Sophos Intercept X for Mobile είναι ιδιαίτερα γνωστό χάρη στην αξιοπιστία που παρέχει ενάντια σε πασίγνωστα malware που στοχεύουν mobile λειτουργικά συστήματα. Σε ορισμένες από τις δοκιμές που έγιναν μάλιστα στο AV-TEST, η εφαρμογή πέτυχε 100% επιτυχίας για τη προστασία έναντι ιών και malware. Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Sophos Intercept X for Mobile θεωρείται μια από τις πιο έμπιστες AntiVirus εφαρμογές για Android κινητά και tablets.

Ίσως ο κυριότερος που το Sophos Intercept X for Mobile έγινε τόσο γνωστό και στις Android συσκευές να είναι το γεγονός πως η εταιρεία προστατεύει εδώ και αρκετά χρόνια μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και Κυβερνητικά συστήματα παγκοσμίως. Στο Android ωστόσο, η εφαρμογή μπορεί να σαρώσει όλες τις εφαρμογές, τα αρχεία και τα δεδομένα ώστε να ελέγξει για οτιδήποτε κακόβουλο ή σε μορφή malware. Η εφαρμογή θα μπλοκάρει επίσης αυτόματα οποιαδήποτε κακόβουλη ιστοσελίδα πας να επισκεφτείς καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και οποιαδήποτε έχει παράνομο ή κακόβουλο περιεχόμενο.

Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό που θα προστατεύσει τους περισσότερους ανθρώπους είναι το “Link Checker”. Αυτή η λειτουργία ελέγχει κάθε σύνδεσμο ιστοσελίδας μέσα από εφαρμογές και καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο ώστε να ελέγξει την ασφάλεια τους προτού κλικάρεις. Επιπλέον, θα έχεις την δυνατότητα να κλειδώσεις με κωδικό PIN όποια εφαρμογή επιθυμείς, να ελέγχεις Wi-Fi δίκτυα, σου παρέχει μια λίστα με εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σου δεδομένα και σου παρέχει ένα QR Scanner για να ελέγχει συνδέσμους, επαφές και Wi-Fi δεδομένα με ασφάλεια και χωρίς να σε θέτει σε κίνδυνο.

Το καλό με το Sophos Intercept X for Mobile είναι πως παρέχει όλες αυτές τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά χωρίς να επηρεάζει την ταχύτητα και την απόδοση των συσκευών.

9. Norton Mobile Security

Norton Mobile Security

Το Norton Mobile Security είναι από τα γνωστότερα ονόματα στο χώρο με τις AntiVirus εφαρμογές για κινητά, tablets αλλά και υπολογιστές. Η mobile έκδοση του προγράμματος παρόλα αυτά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές του είδους, παρέχοντας τις πιο σημαντικές λειτουργίες που θα χρειάζεται κάθε Android συσκευή ώστε να παραμένει ασφαλής.

Αρχικά, το Norton Mobile Security σου επιτρέπει να ελέγξεις όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται εγκατεστημένες στο σύστημα σου, παρέχοντας σου πληροφορίες για το αν έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, αν είναι κακόβουλες ή έχουν παραβιαστεί. Επιπλέον, μπορεί να σαρώσει όλα τα αρχεία του συστήματος σου ώστε να ελέγξει για malware και σου δίνει την δυνατότητα να μπλοκάρεις οποιονδήποτε αριθμό τηλέφωνου επιθυμείς.

Αν συνδέεσαι συνεχώς σε διαφορετικά Wi-Fi δίκτυα, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, η εφαρμογή θα διατηρεί τη σύνδεση σου όσο πιο προστατευμένη γίνεται και θα ελέγχει για τυχόν προβλήματα ασφάλειας σε κάθε δίκτυο. Επιπλέον, θα σε προστατεύει από τις ανεπιθύμητες κλήσεις χάρη στην τεράστια δεδομένων που παρέχει, θα ελέγχει τα SMS για spam ή phising επιθέσεις και θα σου παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο.

10. Trend Micro Mobile Security

Trend Micro Mobile Security

Τέλος, έχουμε το Trend Micro Mobile Security, το οποίο παρότι βρίσκεται στο τέλος της λίστας και είναι το λιγότερο γνωστό απ’ όλες τις υπόλοιπες AntiVirus εφαρμογές για Android κινητά και tablets, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Η εφαρμογή προστατεύει τους χρήστες της από phising επιθέσεις και κακόβουλες ιστοσελίδες και εφαρμογές χάρη στην τεράστια βάση δεδομένων που διαθέτει. Επιπλέον, μπορεί να αποκρύψει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και τα SMS μηνύματα, δίνοντας σου επίσης την δυνατότητα να μπλοκάρεις και να αναφέρεις συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου.

Το Trend Micro Mobile Security μπορεί επίσης να σε προστατεύσει από ransomware και από ψεύτικες τραπεζικές εφαρμογές, αλλά και να διατηρεί ασφαλείς τις online συναλλαγές σου. Η συνεχής επιτήρηση και ενημέρωση για τους συνδέσμους που λαμβάνεις από διάφορες εφαρμογές όπως το Facebook, το WhatsApp, το Line, μεταξύ αρκετών άλλων είναι επίσης βοηθητική ώστε να αποφεύγεις κακόβουλες ιστοσελίδες. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να σαρώσει Wi-Fi δίκτυα ώστε να ελέγξει για τυχόν προβλήματα ή κενά ασφάλειας.

Εκτός όμως από την ασφάλεια και τη προστασία, το Trend Micro Mobile Security παρέχει επίσης και ένα App Manager, το οποίο θα σου επιτρέπει να καθαρίζεις το σύστημα σου και να το βελτιστοποιείς για υψηλότερες ταχύτητες και αποδόσεις. Οι γονείς θα βρουν επίσης επιλογές για να διατηρούν τις συσκευές των παιδιών τους ασφαλή από επισκέψεις σε κακόβουλες ιστοσελίδες και εφαρμογές, ενώ αν κλαπεί το κινητό σου ή δεν το βρίσκεις, θα μπορείς να το εντοπίσεις ή να διαγράψεις όλα του τα δεδομένα απομακρυσμένα.

Συχνές Ερωτήσεις για τις AntiVirus εφαρμογές για Android

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις ή προβληματισμούς σχετικά με την επιλογή μιας AntiVirus εφαρμογής, για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, ή ακόμα και αν έχεις κάποια πρόταση που δεν έχω προσθέσει στη παραπάνω λίστα, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου παρακάτω.

Χρειάζομαι AntiVirus για το Android κινητό μου;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν θα χρειαστεί μια AntiVirus εφαρμογή για την Android συσκευή τους. Αν έχεις ένα μοντέρνο και σύγχρονο κινητό ή tablet, κατεβάζεις τις εφαρμογές σου μόνο από το Google Play Store και δεν πατάς σε άσχετους συνδέσμους, τότε οι πιθανότητες του να κολλήσεις ένα malware λιγοστεύουν αρκετά.

Παρόλα αυτά, αν η συσκευή χρησιμοποιείται από παιδιά, ταξιδεύεις αρκετά συχνά, συνδέεσαι συνεχώς σε δημόσια Wi-Fi δίκτυα ή κάνεις εγκατάσταση Android εφαρμογές από .APK αρχεία που κατέβασες από τρίτες ιστοσελίδες, τότε συστήνεται να εγκαταστήσεις μια AntiVirus εφαρμογή για έξτρα ασφάλεια και προστασία. Αν η συσκευή σου έχει πάψει να λαμβάνει νέες ενημερώσεις, τότε προτείνεται επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα

Τι είναι το Google Play Protect;

Το Play Protect είναι ένα εργαλείο προστασίας της Google ενάντια σε malware για Android συσκευές. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Android 8.0 Oreo και από τότε έρχεται προ-εγκατεστημένο με κάθε Android συσκευή. Σκέψου το σαν το προ-εγκατεστημένο AntiVirus του Android, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Microsoft Defender στα Windows.

Το εργαλείο της Google χρησιμοποιεί τους δικούς του αλγόριθμους και γίνεται εξυπνότερο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει πως μαθαίνει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει ασταμάτητα από δισεκατομμύρια συσκευές σε ολόκληρο τον κόσμο και συνεχώς παρέχει αποτελέσματα σαρώσεων στην εταιρεία ώστε να εντοπίζει γρήγορα κακόβουλες εφαρμογές, malware και επιθέσεις και να τις καλύπτει με νέες ενημερώσεις.

Πως μπορώ να αυξήσω την ασφάλεια στο Android;

Μιας και το Android είναι το γνωστότερο λειτουργικό σύστημα για κινητά και tablets, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι γι ‘αυτό και συχνά είναι ο νούμερο ένας στόχος των hackers. Για να αυξήσεις την ασφάλεια της συσκευής σου, χρησιμοποίησε μόνο το Google Play Store ή το Aptdoi για να κατεβάζεις εφαρμογές και μια VPN υπηρεσία όπως τη NordVPN για να πας το επίπεδο της ασφάλειας στο επόμενο επίπεδο.

Μια AntiVirus εφαρμογή είναι ιδανική κυρίως για συσκευές που χρησιμοποιούνται από μικρά παιδιά ή αρχάριους χρήστες που δεν έχουν βασικές γνώσεις πάνω στα κινητά και τα tablets. Η βασική ασφάλεια του Android ωστόσο θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων από τυχόν malware και άλλου είδους ιών.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε