Ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή

Ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή

Μιας και αναφερόμαστε για ένα από τα μεγαλύτερα mobile κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο, το ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή θα έπρεπε να ήταν παιχνιδάκι δευτερόλεπτων – και είναι – εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε διαθέσιμο για όλους.

Σε ένα προηγούμενο άρθρο που είχα δημοσιεύσει το οποίο περιλαμβάνει και βίντεο με αναλυτικές βήμα προς βήμα πληροφορίες για το πως να ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή σου μέσω του Vivaldi browser. Στον σημερινό οδηγό, θα εστιάσω στο πως γίνεται το ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή ή το laptop, χωρίς καν να χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή.

Μιας και το Instagram κατατάσσεται στα “mobile” κοινωνικά δίκτυα που έγιναν γνωστά και μεγάλωσαν μέσα από την άνοδο των mobile και tablet συσκευών, είναι λογικό η εταιρεία να μην εστίασε εξ ‘αρχής και στους υπολογιστές / laptops. Παρόλα αυτά, μετά την εξαγορά του Instagram από το Facebook, αν και με αργούς ρυθμούς, το κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε να κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες τους για τους χρήστες που το χρησιμοποιούν από τους σταθερούς υπολογιστές τους, ή από τα laptops, μιας και αναφέρομαι για το ίδιο πράγμα ουσιαστικά.

Ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή (ο επίσημος τρόπος)

Αν και όλοι οι ανεπίσημοι τρόποι καθιστώνται πλέον ανούσιοι, δεν υπάρχει ποτέ πιο προτεινόμενος τρόπος απ’ το να χρησιμοποιείς απευθείας τις δυνατότητες μιας υπηρεσίας απ’ το να χρησιμοποιείς υπηρεσίες τρίτων για να κάνεις κάτι απλό.

Είτε έχεις Windows, είτε macOS, είτε Linux, μπορείς εύκολα να ανεβάζεις IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή απευθείας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του κοινωνικού δικτύου.

Ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή μέσω του browser:

Άνοιξε τον αγαπημένο σου web browser

Είτε είναι ο Microsoft Edge, είτε ο Vivaldi, είτε ο Opera, είτε ο Firefox, είτε ο Chrome ή ο Safari, δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

Επισκέψου το Instagram.com

Μόλις επισκεφτείς την επίσημη ιστοσελίδα του Instagram, απλά κάνε σύνδεση με τον λογαριασμό σου.

Πάνε στο προφίλ σου

Κάνε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σου για να μπεις σε αυτό.

Πάτα στο IGTV και κάνε κλικ στο Upload

Κάνε κλικ για να μπεις στην καρτέλα του IGTV και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Upload” για να ανεβάσεις το βίντεο που επιθυμείς.

Ένα βίντεο θα πρέπει να διαρκεί από 1 έως 60 λεπτά. Οτιδήποτε μικρότερο ή μεγαλύτερο δεν θα προστεθεί, ενώ αν θέλεις να ανεβάσεις ένα βίντεο το οποίο διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, τότε θα χρειαστεί να το ανεβάσεις είτε ως κανονικό post είτε ως story.

Ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή

Δεν μου εμφανίζει την επιλογή να ανεβάσω βίντεο

Στην περίπτωση που ακολούθησες τα παραπάνω βήματα αλλά δεν εμφανίζεται η επιλογή για να ολοκληρώσεις το ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή ή το laptop σου, τότε δοκίμασε αρχικά να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις έναν διαφορετικό browser και όχι αυτόν που χρησιμοποιείς ήδη.

Με τον Vivaldi έχεις σίγουρα αυτή την δυνατότητα καθώς χρησιμοποιούμε εδώ στο Inkstory καθημερινά τον συγκεκριμένο browser για να ανεβάζουμε φωτογραφίες, βίντεο και IGTV στο Instagram, αλλά σε και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μια εξίσου καλή επιλογή είναι και ο νέος Microsoft Edge, ο οποίος βασίζεται στο Chromium.

Αν εμφανίζεται η επιλογή για ανέβασμα IGTV βίντεο στο Instagram από τον υπολογιστή, αλλά δεν εμφανίζεται για έναν συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram, τότε μπορείτε είτε η δυνατότητα να μην έγινε ακόμα διαθέσιμη για τον συγκεκριμένο λογαριασμό, είτε να τον έχει περιορίσει το κοινωνικό δίκτυο (για το δεύτερο θα το καταλάβεις αν δεν μπορείς να κάνεις likes και σχόλια σε δημοσιεύσεις άλλων χρηστών).

Featured Image Credits: Cloudlynx στο Pixabay

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε