Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταμάτα να λες “είναι δύσκολο,” γιατί δεν είναι

Share

Συνεχώς ακούω από ανθρώπους να λένε “είναι δύσκολο.” Φυσικά, αναφέρονται στο γράψιμο και γενικότερα στο blogging. Αναφέρονται στις επιχειρήσεις (γιατί έτσι το βλέπω το blogging για όποιον θέλει να βγάλει χρήματα), στο μάρκετινγκ και στην προώθηση των άρθρων τους. Το ακούω για την τέχνη και τη δημιουργία, για τα μεγάλα άρθρα και τον μηδαμινό ελεύθερο χρόνο.

Σιχάθηκα να το ακούω. Δεν είναι δύσκολο, σταμάτα να παραπονιέσαι.

Θέλεις να μάθεις τι είναι αρκετά δύσκολο; Επίτρεψε με να σου εξηγήσω, ορίστε μια λίστα:

  • Η γέννα είναι δύσκολη (μου ‘χουν πει).
  • Το να είσαι γονέας είναι δύσκολο.
  • Το να χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο είναι πολύ δύσκολο.
  • Το να γεννιέσαι σε μια διαφορετική χώρα όπου δεν έχεις πρόσβαση σε καταπληκτικές δυνατότητες, ή δεν έχεις να φας ή γεννιέσαι με μια σοβαρή αρρώστια. Αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Αλλά το γράψιμο; Το να δημιουργείς νέα πράγματα; Το να κάνεις μια δουλειά η οποία βοηθάει τον κόσμο; Όχι. Αυτό δεν είναι δύσκολο. Όλα σου έχουν στρωθεί σε ένα κόκκινο χαλί. Τα εγχειρίδια για το πως να το κάνεις έχουν ήδη γραφτεί. Οι τρόποι έχουν ήδη τελειοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκινήσεις.

Να μια λίστα με μερικά πράγματα τα οποία δεν είναι δύσκολα:

  • Δεν είναι δύσκολο να γράφεις 500 λέξεις κάθε μέρα.
  • Δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσεις ένα blog.
  • Δεν είναι δύσκολο να Googlάρεις προβλήματα που αντιμετωπίζεις για να βρεις τις λύσεις.
  • Δεν είναι δύσκολο να δημιουργείς κάτι καινούργιο κάθε μέρα και να το μοιράζεσαι με τον κόσμο.
  • Δεν είναι δύσκολο να “αγκαλιάσεις” τις απεριόριστες δυνατότητες που σου παρέχει η ζωή αυτή την στιγμή.

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Είναι τρομακτικό; Σίγουρα. Θα υπάρξουν αποτυχίες; Εκατό τοις εκατό. Είναι δύσκολο; Λυπάμαι, αλλά όχι. Δεν μπορείς να το λες άλλο αυτό. Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είναι αρκετά εξελιγμένη για να σου παρέχει τα πιο βασικά πράγματα στη ζωή. Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή την στιγμή, αυτό σημαίνει πως έχεις τη δυνατότητα να κάνεις εκατοντάδες πράγματα. Μην σπαταλάς τη ζωή σου λέγοντας ανούσια πράγματα όπως “αυτό είναι πολύ δύσκολο.”

Έχεις την επιλογή να κάνεις αυτά που αγαπάς. Έχεις την επιλογή να ζήσεις τη ζωή σου ακριβώς έτσι όπως την θέλεις. Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν. Σταμάτα να λες λοιπόν πως είναι δύσκολο να γράφεις και να δημιουργείς, γιατί δεν είναι, εσύ το κάνεις να είναι.

Τα πράγματα είναι απλά κι όμως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την απίστευτη ικανότητα να τα μετατρέπουν σε περίπλοκα.

Με το να λες συνεχώς στον εαυτό σου πως κάτι είναι πολύ δύσκολο, δεν τον βοηθάς, κάνεις το ακριβώς αντίθετο, τον καθυστερείς. Του δίνεις άλλον έναν λόγο για να μην κάνει κάτι καινούργιο ή δημιουργικό.

Με πολύ αγάπη, σεβασμό και καλή θέληση,
Inkstory

Image Credits: Flickr | Phil and Pam Gradwell

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

5 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
5 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;