Τα χρώματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη ψυχολογία των ανθρώπων. Υποσυνείδητα προκαλούν διάφορα συναισθήματα και σκέψεις στους ανθρώπους όταν τα βλέπουν. Ήξερες ότι τα χρώματα του blog σου παίζουν μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται και σκέφτονται οι άνθρωποι που το επισκέπτονται; Ισχύει. Πριν επιλέξεις τα χρώματα του blog σου ή έχεις σκοπό να κάνεις αλλαγές στον σχεδιασμό του, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στις κοινώς αποδεκτές έννοιες των χρωμάτων. Το τελευταίο που θέλεις είναι να χάσεις αναγνώστες εξαιτίας των χρωμάτων.

Μπλε

Το μπλε είναι ένα πολύ κοινό χρώμα που χρησιμοποιείται τόσο στα blogs όσο και στο web design. Πολλές κορυφαίες εμπορικές εταιρείες τα προτιμάνε, κυρίως στα λογότυπα τους. Για παράδειγμα, ρίξε μια ματιά στα λογότυπα (και τις ιστοσελίδες) του Twitter, του Facebook και του LinkedIn.

Το μπλε προτιμάτε επειδή είναι πολύ δημοφιλές, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Το μπλε είναι το χρώμα όπου προκαλεί αισθήματα ηρεμίας, ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Κόκκινο

Το κόκκινο από καιρό τώρα έχει «συνδεθεί» με το θυμό. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το κόκκινο στην πραγματικότητα προκαλεί μια φυσική αντίδραση όταν οι άνθρωποι το βλέπουν, όχι μόνο μια υποσυνείδητη αντίδραση. Για παράδειγμα, αν θέλεις να τραβήξεις το ενδιαφέρον ή την προσοχή κάποιου, ο οποίος θα ήθελες να πάρει και μέρος στο blog σου, τότε το κόκκινο είναι η καλύτερη επιλογή σου. Θεωρείται πως είναι επιθετικό και δυναμικό χρώμα.

Πράσινο

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν το πράσινο, συνήθως σκέφτονται το χόρτο ή την φύση. Θεωρείται ότι είναι φρέσκο και υγιές χρώμα. Ωστόσο, τα σκούρα πράσινα χρώματα συνδέονται με τα χρήματα, οπότε πρόσεχε.

Κίτρινο

Αν χρειάζεσαι ένα χρώμα για θετική επικοινωνία και ζεστασιά, το κίτρινο είναι η τέλεια επιλογή. Μελέτες, επίσης, έχουν δείξει ότι είναι το πρώτο χρώμα που οι άνθρωποι βλέπουν. Προτίμησε το κίτρινο χρώμα όταν θέλεις να δείξεις κάτι στους επισκέπτες σου (μια νέα ενημέρωση, να κάνουν εγγραφή με το e-mail τους κ.τ.λ.).

Πορτοκαλί

Το πορτοκαλί δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο τα υπόλοιπα χρώματα σε αυτή τη λίστα, αλλά είναι το χρώμα που προκαλεί συναισθήματα ενθουσιασμού και αντιπροσωπεύει τη διασκέδαση. Αν το blog σου είναι διασκεδαστικό και περιέχει συναρπαστικά θέματα, τότε είναι το χρώμα που έψαχνες.

Καφέ

Το καφέ συνδέεται συχνά με τη γη και προκαλεί συναισθήματα αντοχής. Ωστόσο, μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως «βρώμικο.» Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός με τη χρήση του καφέ χρώματος στο blog σου. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που χρησιμοποιούν το καφέ και είχαν μεγάλη επιτυχία με αυτό, όπως για παράδειγμα η UPS. Μην φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις αν πιστεύεις πως ταιριάζει με αυτό που δημιουργείς ή έχεις.

Ροζ

Το ροζ θεωρείται γυναικείο χρώμα. Το κλειστό ροζ φέρνει ως αίσθηση τον ρομαντισμό ενώ το φωτεινό ροζ αντιλαμβάνεται ως συναρπαστικό, για τους νέους και τη διασκέδαση. Η Victoria Secret χρησιμοποίησε το ροζ σε εκατοντάδες προϊόντα της και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις κι εσύ αν το blog σου αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις γυναίκες. Ωστόσο, αρκετά άλλα blogs μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ροζ, όπως αυτά που αναφέρονται στη μουσική.

Μωβ

Το μωβ είναι ιδιαίτερα μισητό προς το ανδρικό κοινό, αλλά σημαίνει αρκετά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, το μωβ συχνά θεωρείται ως ένα δημιουργικό χρώμα, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως εκνευριστικό μέχρι και εκλεπτυσμένο. Για μερικούς ανθρώπους, το μωβ χρώμα είναι στενά συνδεδεμένο με το δικαίωμα ή την πνευματικότητα.

Άσπρο

Υπάρχει λόγος που τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού χρησιμοποιούν το άσπρο / λευκό χρώμα στις συσκευασίες τους. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το λευκό χρώμα είναι το σύμβολο της αγνότητας και της καθαρότητας. Οι περισσότεροι web designers το προτιμούν ως φόντο με σκούρα χρώματα κειμένων.

Μαύρο

Αν χρειάζεσαι ένα χρώμα που να αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την υψηλή ποιότητα, την εκλέπτυνση, την πολυτέλεια και το «ακριβό,» το μαύρο είναι η τέλεια επιλογή βάση των λεγόμενων αρκετών ψυχολόγων.

Πως τα χρώματα επηρεάζουν το blog σου (και ποια να προτιμήσεις)
5 (100%) 2 votes

Διάβασε επίσης