Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η νέα έκδοση του Google Search Console που μόλις βγήκε από beta

Share

Πριν από μερικές ημέρες, η Google αποκάλυψε τη νέα έκδοση του Google Search Console, η οποία μόλις βγήκε από την δοκιμαστική έκδοση και είναι πλέον διαθέσιμη προς όλους.

Το Google Search Console βρισκόταν σε δοκιμαστική έκδοση από τις αρχές του 2018 και, άσχετα που ήταν διαθέσιμο εξ ‘αρχής για κάθε χρήστη, η νέα έκδοση έχει βγει πλέον από την δοκιμαστική έκδοση παρέχεται πλέον ως προεπιλεγμένη έκδοση σε όσους επισκέπτονται το εργαλείο της εταιρείας.

Η απόφαση για την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Google Search Console πάρθηκε από την εταιρεία καθώς η νέα έκδοση παρέχει πλέον τα περισσότερα χαρακτηριστικά που παρέχει και η κλασική έκδοση, αλλά ανανεωμένα και ελάχιστα βελτιωμένα.

Αν και το παλιό Search Console έχει ακόμα ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην καινούργια έκδοση, πιστεύουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις υποστηρίζονται, σε μια βελτιωμένη έκδοση, στο νέο Search Console. – Google

Με όλα αυτά κατά νου, δύο ακόμα νέα χαρακτηριστικά προστέθηκαν στη νέα έκδοση του Google Search Console και είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμα προς όλους τους χρήστες:

  • Manual Actions: Έχεις τη δυνατότητα να δεις όλους τους εξωτερικούς συνδέσμους από άλλα blogs προς το δικό σου, τις πιο δημοφιλείς σελίδες, τις πιο γνωστές λέξεις κλειδιά, τις πιο top ιστοσελίδες που στέλνουν κόσμο στο blog σου και να επεξεργαστείς ορισμένες ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.
  • URL Inspection (Live mode): Έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις αν το blog σου εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google, αν είναι mobile-friendly, ποια ήταν η τελευταία φορά που ενημερώθηκε από την Google και αν έχει γίνει index από τα bots της εταιρείας (βλέποντας μέχρι και τα διαθέσιμα sitemaps).

Αν αισθάνεσαι πως η καινούργια έκδοση του Google Search Console δεν καλύπτει τις ανάγκες σου ως blogger ή web developer, τότε θα χαρείς να μάθεις πως η εταιρεία συνεχίζει να κρατάει την κλασική έκδοση διαθέσιμη προς όλους. Για την ακρίβεια, μπορείς να εναλλάσσεις τις εκδόσεις και να χρησιμοποιείς όποια θέλεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διάβασε επίσης: Google Search Console – Τι είναι και πως θα σου καλυτερεύσει το SEO

Η Google αναφέρει πως θα συνεχίσει να μεταφέρει τα χαρακτηριστικά της κλασικής έκδοσης στην καινούργια έκδοση και πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει το εργαλείο της.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;