Τεχνολογικά Νέα

Αυτή είναι η νέα έκδοση του Google Search Console που μόλις βγήκε από beta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 3 έτη από Παναγιώτης Σακαλάκης

Πριν από μερικές ημέρες, η Google αποκάλυψε τη νέα έκδοση του Google Search Console, η οποία μόλις βγήκε από την δοκιμαστική έκδοση και είναι πλέον διαθέσιμη προς όλους.

Το Google Search Console βρισκόταν σε δοκιμαστική έκδοση από τις αρχές του 2018 και, άσχετα που ήταν διαθέσιμο εξ ‘αρχής για κάθε χρήστη, η νέα έκδοση έχει βγει πλέον από την δοκιμαστική έκδοση παρέχεται πλέον ως προεπιλεγμένη έκδοση σε όσους επισκέπτονται το εργαλείο της εταιρείας.

Η απόφαση για την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Google Search Console πάρθηκε από την εταιρεία καθώς η νέα έκδοση παρέχει πλέον τα περισσότερα χαρακτηριστικά που παρέχει και η κλασική έκδοση, αλλά ανανεωμένα και ελάχιστα βελτιωμένα.

Αν και το παλιό Search Console έχει ακόμα ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στην καινούργια έκδοση, πιστεύουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις υποστηρίζονται, σε μια βελτιωμένη έκδοση, στο νέο Search Console. – Google

Με όλα αυτά κατά νου, δύο ακόμα νέα χαρακτηριστικά προστέθηκαν στη νέα έκδοση του Google Search Console και είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμα προς όλους τους χρήστες:

  • Manual Actions: Έχεις τη δυνατότητα να δεις όλους τους εξωτερικούς συνδέσμους από άλλα blogs προς το δικό σου, τις πιο δημοφιλείς σελίδες, τις πιο γνωστές λέξεις κλειδιά, τις πιο top ιστοσελίδες που στέλνουν κόσμο στο blog σου και να επεξεργαστείς ορισμένες ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.
  • URL Inspection (Live mode): Έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις αν το blog σου εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Google, αν είναι mobile-friendly, ποια ήταν η τελευταία φορά που ενημερώθηκε από την Google και αν έχει γίνει index από τα bots της εταιρείας (βλέποντας μέχρι και τα διαθέσιμα sitemaps).

Αν αισθάνεσαι πως η καινούργια έκδοση του Google Search Console δεν καλύπτει τις ανάγκες σου ως blogger ή web developer, τότε θα χαρείς να μάθεις πως η εταιρεία συνεχίζει να κρατάει την κλασική έκδοση διαθέσιμη προς όλους. Για την ακρίβεια, μπορείς να εναλλάσσεις τις εκδόσεις και να χρησιμοποιείς όποια θέλεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διάβασε επίσης: Google Search Console – Τι είναι και πως θα σου καλυτερεύσει το SEO

Η Google αναφέρει πως θα συνεχίσει να μεταφέρει τα χαρακτηριστικά της κλασικής έκδοσης στην καινούργια έκδοση και πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει το εργαλείο της.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It