Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Πως να κάνεις το site σου κρυφό όσο είναι under construction

Share

Είναι αμέτρητες πλέον οι φορές που έπρεπε να κάνω το site μου κρυφό και να το κρατήσω σε under construction (υπό κατασκευή) mode έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι αλλαγές σε αυτό. Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις το ίδιο, τότε θα χαρείς να μάθεις πως είναι μια πανεύκολη διαδικασία.

Όταν έχεις ένα WordPress site, όπως και κάθε άλλο site, χρειάζεται αρκετά συχνά συντήρηση και πολλές φορές ενημέρωση στα κύρια αρχεία του, στα plugins και τα themes. Μπορεί ακόμα να έχεις προσλάβει κάποιον web designer και να περιμένεις έως ότου ολοκληρώσει όλες τις αλλαγές που του ζήτησες. Όπως και να ‘χει, είναι καλό να υπάρχει μια under construction σελίδα την ώρα που γίνονται εργασίες πάνω στο site, έτσι ώστε ο κόσμος να μην βλέπει τις αλλαγές καθώς γίνονται, αλλά μια όμορφη under construction σελίδα.

Τι μπορώ να κάνω με τα παρακάτω plugins;

Όταν εγκαταστήσεις ένα από τα παρακάτω plugins, θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις μέσα από αυτά μια σελίδα υπό κατασκευής. Όταν κάποιος θα επισκέπτεται το blog σου, θα βλέπει αυτή την σελίδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει έναν τίτλο, μια περιγραφή, εικονίδια από τα αγαπημένα σου κοινωνικά δίκτυα, αντίστροφη μέτρηση, φόρμες εγγραφής για το newsletter σου και πολλά ακόμα (ανάλογα με το τι παρέχει το κάθε plugin).

Ως διαχειριστής/στρια, θα έχεις την δυνατότητα μόνο εσύ (ή όποιος άλλος θέλεις) να έχει την δυνατότητα να βλέπει την κανονική σελίδα και καθώς φτιάχνεται. Για να μπορέσεις να δεις όμως την σελίδα, θα πρέπει να συνδέεσαι. Όσοι δεν είναι συνδεδεμένοι δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν την κανονική σελίδα, αλλά παρά μόνο την under construction σελίδα.

Σημείωση: Κάποιες φορές, ακόμα και όταν συνδέεσαι στο blog σου και κλικάρεις για να δεις την αρχική σελίδα σου εμφανίζει πάλι την σελίδα της υπό κατασκευής. Αυτό ευθύνεται στα cache plugins. Για να δεις την κανονική σελίδα, είτε καθάρισε την cache, είτε απενεργοποίησε προσωρινά το caching plugin που έχεις, είτε απλά πάνε στην αρχική σελίδα και πάτα Ctrl + F5.

Όλα τα αυτά τα plugins λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο: κάνεις ένα εγκατάσταση, πας στην σελίδα των ρυθμίσεων του, αλλάζεις φωτογραφίες και κείμενα, προσθέτεις τις φωτογραφίες και τους συνδέσμους που θέλεις, ενεργοποιήσεις το plugin και είσαι έτοιμος/μη.

Τα καλύτερα δωρεάν Under Construction WordPress plugins

Ειλικρινά; Υπάρχουν εκατοντάδες under construction και coming soon plugins που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Παρόλα αυτά, τα παρακάτω που έχω προσθέσει στην λίστα όχι μόνο είναι τα δημοφιλέστερα, αλλά τα χρησιμοποιώ και εγώ συνεχώς όταν κατασκευάζω τις ιστοσελίδες των πελατών μου ή όταν κάνω μεγάλες αλλαγές σε υπάρχον blogs.

1. Under Construction

Under Construction

Ο λόγος που βάζω το συγκεκριμένο plugin πρώτο στη λίστα είναι επειδή είναι με διαφορά το αγαπημένα μου. Παρέχει τις πιο όμορφα σχεδιασμένες under construction σελίδες και η δωρεάν έκδοση του σου επιτρέπει να κάνεις τα βασικότερα πράγματα. Μπορείς να βάλεις στην σελίδα μέχρι και εικονίδια προς τα κοινωνικά σου δίκτυα, μια αντίστροφη μέτρηση, να αλλάξεις τα κείμενα, τα χρώματα, να βάλεις το Google Analytics και πολλά ακόμα.


2. CMP – Coming Soon & Maintenance Plugin by NiteoThemes

CMP – Coming Soon & Maintenance Plugin by NiteoThemes

Ιδανικό για e-shops, portfolios και fashion blogs που ενδιαφέρονται για κάτι μοντέρνο και αισθητικό. Το συγκεκριμένο plugin παρέχει κυρίως μοντέρνους σχεδιασμούς, αλλά περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από under construction σελίδες για κάθε λογής blogger. Σου δίνει φυσικά την δυνατότητα να βάλεις αντίστροφη μέτρηση, να αλλάξεις τα κείμενα, να βάλεις φόρμες εγγραφής για το newsletter σου, εικονίδια από τα κοινωνικά σου δίκτυα και πολλά ακόμα.


3. Coming Soon Page, Under Construction & Maintenance Mode by SeedProd

Coming Soon Page, Under Construction & Maintenance Mode by SeedProd

Με πάνω από ένα εκατομμύριο εκαταστάσεις, το συγκεκριμένο plugin από την ομάδα SeedProd είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο του είδους του στο WordPress. Δυστυχώς, η δωρεάν έκδοση του είναι αρκετά περιοριστική και δεν σου δίνει πρόσβαση στα περισσότερα χαρακτηριστικά του plugin, αλλά είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί κάθε αρχάριος χρήστης να το χρησιμοποιήσει και να το μορφοποιήσει μέσα σε μερικά μόλις λεπτά.


4. Maintenance

Maintenance

Αν αναζητείς ένα πολύ εύκολο στη χρήση plugin, χωρίς πολλές επιλογές, εργαλεία και χαρακτηριστικά, το οποίο ίσα-ίσα να εμφανίζει μια under construction σελίδα, τότε το Maintenance είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή. Μπορείς να ενσωματώσεις τις φόρμες του με το MailChimp και το MailOptin, να αλλάξεις το κείμενο και την φωτογραφία και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 100 γλώσσες. Και αν το συνδυάσεις με το Amelia plugin, τότε μπορείς να βάλεις στην σελίδα σου μέχρι και bookings calendar (ημερολόγιο κρατήσεων) ή ακόμα και events (εκδηλώσεις).


5. Coming Soon, Under Construction & Maintenance Mode By Dazzler

Coming Soon, Under Construction & Maintenance Mode By Dazzler

Άλλο ένα απλό και εύχρηστο plugin το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργείς απλές αλλά ευχάριστες σελίδες με βασικές πληροφορίες. Ουσιαστικά, μπορείς να φτιάξεις μια σελίδα με μια background φωτογραφία, με έναν τίτλο και μια περιγραφή, με τα εικονίδια από τα αγαπημένα σου κοινωνικά δίκτυα και με το λογότυπο ή την φωτογραφία σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις πληροφορίες όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και email στην περίπτωση που έχεις σε under construction mode κάποια ιστοσελίδα επιχείρισης ή καταστήματος.


Εσύ γνώριζες για τα συγκεκριμένα plugins και τι μπορείς να κάνεις με αυτά; Επίσης, ποιο σου άρεσε περισσότερο και γιατί; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;