Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

20 ερωτήσεις με τον Γιώργο από το Baktoblog.com

Share

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω τον Γιώργο Μπάκουλη από το Baktoblog.com, έναν πολύ αγαπητό blogger που είχα την ευχαρίστηση να γνωρίσω και από κοντά, καθώς επίσης και να κάνω ατελείωτες συζητήσεις μαζί του μέσω Skype.

Σύνοψη συνεντεύξεων:

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.


Πριν από μερικούς μήνες, είχα την χαρά να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις που μου έκανε ο Γιώργος για το blog του, σε μια εξαιρετική συνέντευξη που μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ. Δεν θα μπορούσα παρά να του πάρω κι εγώ μια συνέντευξη, καθώς όχι μόνο είναι ένας από τους bloggers που βελτιώνεται συνεχώς και πιάνει τα πάντα πολύ γρήγορα, αλλά και επειδή μου θυμίζει τον εαυτό μου πριν από μερικά χρόνια, όταν περνούσα αμέτρητες ώρες στο blog μου και προσπαθούσα να μάθω τα πάντα γύρω από το blogging.

Δεν θα πω περισσότερα, απλά διάβασε την συνέντευξη και μπες στο blog του να διαβάσεις άρθρα τα οποία εστιάζουν στο “βάθος” του κάθε θέματος.

Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Ξεκίνησα το blogging ως έναν τρόπο έκφρασης στην μέση της φοιτητικής μου περιόδου. Ένιωθα ότι είχα πράγματα μέσα μου, τα οποία ήθελαν διακαώς να βγουν προς το έξω. Για να γίνω ακόμα πιο περίεργος, το συναίσθημα αυτό το ένιωθα στο στέρνο μου.

Το επάγγελμα μου είναι Μηχανικός υλικών και δουλεύω σε μια Μεταλλουργική εταιρία.”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Στόχος του baktoblog, (κατά κύριο λόγο) είναι να σου προτείνει βιβλία που αξίζουν να τα διαβάσεις, με έμμεσο τρόπο (τα άρθρα). Η θεματολογία των βιβλίων αφορά κυρίως τα non-fiction, ενώ τους τελευταίους μήνες βάλαμε και μυθιστορήματα.

Πέρα από τα βιβλία υπάρχουν και άρθρα που αφορούν σκέψεις των αρθρογράφων οι οποίες είναι εμπεριστατωμένες και τις περισσότερες βασισμένες σε έρευνες, με επίκεντρο την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία.

Υπάρχουν 2 λόγοι που επέλεξα τη συγκεκριμένη θεματολογία:

Πρώτον, έψαχνα ένα blog που να έχει ωραία και εμπεριστατωμένα reviews βιβλίων στα ελληνικά και δεν έβρισκα. Όχι ότι δεν υπάρχει, απλά εκείνη την περίοδο δεν βρήκα. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω εγώ ένα.

Δεύτερον, δεν με κάλυπτε η ποιότητα των άρθρων στο τομέα της αυτοβελτίωσης και της αυτογωνσίας. Κατά την οπτική μου γωνία το 90% των ιστοσελίδων με τέτοια θεματολογία φαίνεται να βάζουν προτεραιότητα στο πόσο κόσμο θα τραβήξει ένας φανταχτερός τίτλος παρά στο ποιοτικό περιεχόμενο. Οπότε έβαλα σαν στόχο να επικεντρωθώ στην ποιότητα των άρθρων.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Χρησιμοποιώ την Google AdSense για να βγάζω τα βασικά έξοδα.

Η όλη κατάσταση με τις διαφημίσεις μου φαίνεται παράδοξη. Εν μέρη θέλουμε ο κόσμος να φύγει από το blog μας και να πάει κάπου αλλού, ενώ παράλληλα επιθυμούμε να έχει διαβάσει και όλο μας το άρθρο.

Για αυτό το λόγο έχω 1 μήνα που δοκιμάζω την επιλογή με το donate button μέσω PayPal. Αν πάει καλά, θα βγάλω εντελώς τις διαφημίσεις. Προς το παρόν πάει χάλια, οπότε βλέπουμε.”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Αντί να πω «τι θα ευχόμουν να ήξερα» θα πω «ποιόν ευχόμουν να ήξερα» και αυτός είναι Πάνος Σακαλάκης.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

  1. “markmanson.net
  2. zenhabits.net
  3. tim.blog”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

  1. “Mailchimp (Η κίνηση της απέναντι στην Ελλάδα όταν είχαν βγει τα capital controls, να μην πληρώσουν οι Έλληνες χρήστες, με κέρδισε για πάντα)
  2. Unsplash.com (Φωτογραφιάρες χωρίς δικαιώματα)
  3. Canva.com (image editor)”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Καλή αρχή και να θυμίζεις πάντα στον εαυτό σου γιατί ξεκίνησες το blogging.”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

  1. “Να γράφει
  2. Να μάθει έστω τα βασικά της πλατφόρμας που χρησιμοποιεί
  3. Να μην σταματήσει ποτέ”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“100 ευρώ βγαίνει το hosting με το domain. Οπότε αναγκαστικά πάνε εκεί. Αν μιλάμε για πέρα από τις λειτουργικές ανάγκες… Θα τα επένδυα σε ένα καλό theme.”

Ποια blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Το wordpress γιατί είναι open source και γιατί δεν εξαρτώμαι από καμιά εταιρία.”

20 ερωτήσεις με τον Γιώργο από το Baktoblog.com

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Ότι είχα για χρόνια δωρεάν theme για το baktoblog.”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Μου άνοιξε πόρτες είτε για guest άρθρα είτε για μόνιμες συνεργασίες με άλλα blogs, όπως το Tsouk, το Mommyjammy.gr και φυσικά το Inkstory.”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Εξαρτάται πως μετράς τις ώρες. Αν μιλάμε καθαρά για γράψιμο των τελικών ιδεών στο word μισή ώρα την ημέρα. Αν βάλουμε μέσα και το διάβασμα βιβλίων και κατάταξη των ιδεών που έχω στο μυαλό μου, δεν μπορώ να το υπολογίσω ακριβώς.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Θα ενθάρρυνα τον οποιοδήποτε να κάνει κάτι που βγαίνει από την καρδιά του. Αν το μέσο για αυτή την έκφραση είναι το blogging, ακόμα καλύτερα.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Το έχω ως χόμπι.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Θα πω ότι δε συμφωνώ όχι σαν γενικό κανόνα αλλά σαν προσωπική αποτυχία (και παράλληλα χώρος για βελτίωση), να καταφέρω να βιοποριστώ μέσω του blogging.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Η δημιουργία ανεξέλεγκτων προσδοκιών για το blog μου και τα συναισθήματα απογοήτευσης που ακολουθούσαν.”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Γνώρισα αρκετούς ανθρώπους και συνεχίζω να γνωρίζω, κυρίως μέσω guest άρθρων. Το κομμάτι αυτό είναι και το πιο σημαντικό από την όλη διαδικασία του blogging.”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Πρακτικό περιεχόμενο, ωραίο design και εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές.”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

“Αυτή την περίοδο μέσω email: [email protected]

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Baktoblog.com, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία «Συνεντεύξεις» του Inkstory!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;