Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

2 τρόποι για να βγάλεις χρήματα ως Fashion blogger

Share

Τον περασμένο μήνα έγραψα επτά τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου το 2015. Σήμερα αποφάσισα να αναφερθώ αποκλειστικά στους fashion bloggers, οι οποίοι βγάζουν χρήματα με συγκεκριμένους τρόπους και αναφέρονται σε μια θεματολογία και ένα στάνταρ κοινό. Φυσικά, τους παρακάτω τρόπους μπορεί να τους χρησιμοποιήσει και κάποιος ο οποίος δεν ασχολείται αποκλειστικά με το fashion blogging, αρκεί να σκεφτεί έναν έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο για να τα συνδυάσει με αυτό που έχει δημιουργήσει.

Γράφε αξιολογήσεις προϊόντων

Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος fashion blogger ο οποίος δεν κάνει αξιολογήσεις προϊόντων, αλλά αν δεν κάνεις, τότε ήρθε η στιγμή να ξεκινήσεις. Όχι μόνο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ξεκινήσεις να βγάζεις ένα πολύ καλό εισόδημα (χρησιμοποιώντας affiliate συνδέσμους), αλλά είναι επίσης και ένας φανταστικός τρόπος για να δείξεις το πραγματικό σου στυλ στους αναγνώστες σου.

Fashion-blogger-3

Να γράφεις πάντα ειλικρινείς αξιολογήσεις για προϊόντα που έχεις δοκιμάσει και να δημοσιεύεις τα άρθρα σου σε κοινότητες (στα social media) που περιέχουν fashion bloggers. Μια καλή ιδέα θα ήταν να στέλνεις τις αξιολογήσεις σου και στις εταιρείες που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην περίπτωση που κάποια σε προμοτάρει.

Οι αξιολογήσεις θα πρέπει να είναι πολύ καλά γραμμένες και στημένες σε ένα όμορφα διαμορφωμένο θέμα το οποίο θα παρέχει την επιλογή στους αναγνώστες σου να σχολιάζουν τα προϊόντα και να τα βαθμολογούν. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις και περισσότερο χρόνο να κάνεις γύρες στα καταστήματα.

Παράδειγμα φωτογραφίας
Παράδειγμα φωτογραφίας

Στις αξιολογήσεις σου θα πρέπει να περιλαμβάνεις τα εξής:

  • Τα θετικά του προϊόντος
  • Τα αρνητικά του προϊόντος
  • Τα χαρακτηριστικά του προϊόντος
  • Την τιμή
  • Το affiliate σύνδεσμο (για να βγάζεις χρήματα)

Θα ήταν μεγάλο συν αν ανέβαζες τις δικές σου φωτογραφίες και όχι ότι βρίσκεις διαθέσιμο στο διαδίκτυο από άλλους. Με αυτό τον τρόπο οι αναγνώστες σου θα είναι σίγουροι πως τα προϊόντα που ανεβάζεις είναι όντως έτσι όπως φαίνονται στις φωτογραφίες που τράβηξες εσύ ο ίδιος / ίδια.

Ανέβαζε τα δικά σου βίντεο στο YouTube

Μπορεί να σου αρέσει να αξιολογείς προϊόντα και να μιλάς για τη μόδα, αλλά αν το blogging δεν είναι για ‘σένα, τότε υπάρχει πάντα η εναλλακτική λύση: vlog. Δημιούργησε τα δικά σου βίντεο και κάνε τις αξιολογήσεις μέσα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίζεις ακόμη περισσότερα χρήματα αφού θα προβάλλονται διαφημίσεις στο βίντεο από την Adsense, αλλά και για να αγοράσει ένας χρήστης το προϊόν θα πρέπει να μεταφέρετε στο blog σου (συν λεφτά από το affiliate σύνδεσμο).

Μια πρώτη ιδέα μπορείς να πάρεις από το παραπάνω βίντεο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ανεβάζουν καθημερινά βίντεο στο YouTube και αρκετοί από αυτούς βγάζουν ένα πολύ καλό και σταθερό εισόδημα από αυτά. Το καλύτερο όμως απ’ όλα είναι πως μπορείς να το κάνεις κι εσύ, δωρεάν.

Αρχικά, βρες το προϊόν που θέλεις να αξιολογήσεις και στη συνέχεια φτιάξε ένα σύντομο βίντεο γι ‘αυτό. Το βίντεο σου θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής (σύμφωνα με τους περισσότερους vloggers):

  • Το προϊόν το οποίο θα αξιολογήσεις
  • Τον λόγο για τον οποίο το αξιολογείς
  • Γιατί αξίζει και πως θα βοηθήσει αυτό τους θεατές σου
  • Και ένα “δυνατό” τέλος που θα κάνει τον θεατή να επισκεφτεί το blog σου

Μόλις ολοκληρώσεις τη δημιουργία του βίντεο σου, ανέβασε το στο YouTube και στη συνέχεια ξεκίνα να το δημοσιεύεις στα social media και, φυσικά, στο blog σου.

Image Credits: Pixabay & Pexels

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;