Τεχνολογικά Νέα

Yoast SEO 17.5: Πλήρης υποστήριξη για τα ελληνικά

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από 3 εβδομάδες από Παναγιώτης Σακαλάκης

Η τελευταία έκδοση 17.5 του Yoast SEO φέρνει κάτι που περιμέναμε αρκετά χρόνια τώρα: Πλήρης υποστήριξη της ελληνικής μας γλώσσας – και ναι, υποστηρίζει πλήρως και την ανάλυση των κειμένων, των λέξεων κλειδιών και τις αναγνωσιμότητας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και Ελληνίδες bloggers με τη χρήση του Yoast SEO ήταν η περιορισμένη υποστήριξη της γλώσσας μας. Αυτό έφερνε ως αποτέλεσμα όσοι έγραφαν στα ελληνικά να μην είχαν την δυνατότητα να δουν πόσο καλή αναγνωσιμότητα είχαν τα κείμενα τους, ενώ αρκετοί δυσκολευόντουσαν με την ρύθμιση του plugin καθώς δεν ήταν όλο μεταφρασμένο.

Μιας και όλες οι γλώσσες λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο, η ομάδα του Yoast SEO έδωσε μεγάλη σημασία στην σωστή λειτουργία της ελληνικής γλώσσας. Πλέον, χαρακτηριστικά του Yoast SEO όπως το Readability Analysis και τα εργαλεία γλωσσών είναι πλέον διαθέσιμα στα ελληνικά και υποστηρίζουν όλους τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες συνδρομητές του Yoast SEO Premium από εδώ και στο εξής θα μπορούν να απολαμβάνουν επίσης την premium έκδοση στα ελληνικά, ενώ εργαλεία όπως οι παρόμοιες φράσεις και τα συνώνυμα υποστηρίζουν πλέον επίσης την γλώσσα μας.

Video Credits: Yoast SEO

Η νέα έκδοση του Yoast SEO βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία μας με την ελληνική γλώσσα και όσοι δεν γνωρίζουν αγγλικά, θα βρουν τη νέα έκδοση ιδιαίτερα σημαντική. Το πρόσθετο μόλις έφτασε τις 19 γλώσσες που υποστηρίζει πλήρως, ενώ αρκετές ακόμα αναμένεται να υποστηριχτούν μέσα στα ερχόμενα χρόνια.

Διάβασε επίσης: Τα καλύτερα SEO plugins για το WordPress

Εκτός από την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, το Yoast SEO επαναφέρει την δυνατότητα στους χρήστες του να ξανά βάζουν στους τίτλους τους χαρακτήρες όπως το | και το  ~ . Αυτοί οι χαρακτήρες είχαν αφαιρεθεί στην έκδοση 17.1 του plugin μιας και η Google κάποιες φορές τα αφαιρεί ή τα αντικαταστεί αυτόματα. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως αν χρησιμοποιείς αυτούς τους χαρακτήρες θα συνεχίσει η Google να τους εμφανίζει.

Η νέα έκδοση 17.5 είναι διαθέσιμη προς όλους εδώ και μερικές ημέρες και μπορείς να ενημερώσεις το πρόσθετο είτε απευθείας μέσα από το WordPress, είτε κατεβάζοντας και ανεβάζοντας τα αρχεία της νέας έκδοση μέσω FTP.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα έκδοση θα βρεις στο επίσημο blog του plugin.

Featured Image Credits: Yoast SEO

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Θέλεις να υποστηρίξεις το Inkstory;
Κάνε τις αγορές σου από τον Κατάλογο μας..

Avatar of Παναγιώτης Σακαλάκης

Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από έναν άνθρωπο που έχει μια μοναδική ιστορία να διηγηθεί. Ως blogger, είχα την ευκαιρία να γράψω πάρα πολλές ιστορίες, και δεν θέλω να σταματήσω ποτέ.

Σχολίασε το άρθρο

Pin It