Οι καλύτερες ιστοσελίδες για δημιουργία memes

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστοσελίδες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη δημιουργία memes, αλλά ποιες είναι οι καλύτερες, δωρεάν και πιο αξιόπιστες; Σε αυτό το άρθρο, θα τις δούμε όλες, προσθέτοντας πρώτες τις πιο δημοφιλής.

Είτε τα αγαπάς, είτε τα συχαίνεσαι, τα memes είναι εδώ για να μείνουν για αρκετά χρόνια ακόμα, φέρνοντας ευτυχία και γέλιο, αηδία και κλάμα, dark χιούμορ και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς στην καθημερινότητα μας. Τα πρώτα memes ξεκίνησαν να εμφανίζοντα αρχικά στο Reddit, αλλά γρήγορα βρήκαν σπίτι και σε εκατοντάδες άλλες ιστοσελίδες, με τα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν την πρωτιά.

Διάβασε επίσης: Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία εικόνας σε Android και iOS

Τα memes συχνά είναι πολύ μικρές σε μέγεθος φωτογραφίες οι οποίες δεν καταναλώνουν αρκετά δεδομένα όταν τις βλέπεις και είναι πολύ εύκολη η δημιουργία memes μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων – ναι, ακόμα και αν είσαι αρχάριος.

Τι είναι τα memes;

Τα memes και τα κοινωνικά δίκτυα είναι τέλεια το ένα για το άλλο. Και τα δύο έχουν δημιουργηθεί για τον ίδιο κοινό σκοπό: να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους. Ενώ τα κοινωνικά δίκτυα είναι ουσιαστικά πλατφόρμες επικοινωνίας, τα memes είναι ένας τρόπος έκφρασης. Ένα meme είναι μια εικόνα ή ένα βίντεο που αντιπροσωπεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός συγκεκριμένου κοινού.

Τα περισσότερα memes είναι φωτογραφίες που έχουν ως κύριο στόχο να σε κάνουν να γελάσεις με το χιούμορ που παρέχουν. Υπάρχουν φυσικά και αρκετά viral βίντεο με memes. Τα memes είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και πλέον αποτελούν σημαντικό παράγοντα για το μάρκετινγκ και την αλληλεπίδραση στα κοινωνικά δίκτυα. Τα memes συχνά αφορούν υπάρχον κουλτούρες ή ομάδες ανθρώπων και γίνονται πολύ γνωστά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τις ιστοσελίδες, το email και τα forums.

Ο όρος “meme” προήρθε από τον βιολόγο Richard Dawkins. Ο Dawkins πίστευε ότι οι πολιτιστικές ιδέες είναι σαν τα γονίδια (genes). Σκέφτηκε ότι οι έννοιές μας ως κοινωνία εξαπλώνονται από τον έναν εγκέφαλο στον άλλον, πολλαπλασιάζοντας και μεταλλάσσοντάς κάθε εγκέφαλο σε κάθε άνθρωπο. Το τελικό του αποτέλεσμα ήταν η ονομασία “meme” η οποία πλέον είναι παγκοσμίως γνωστή απ’ όλο τον κόσμο.

Τα μοντέρνα memes συχνά είναι χιουμοριστικά και παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους μέσα από μοναδικές φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνουν συναισθήματα, ιδέες, κινήσεις, πράξεις και πολλά ακόμα.

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για δωρεάν δημιουργία memes

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για δημιουργία memes

Αν έχεις μπόλικες ιδέες και θέλεις να φτιάξεις τα δικά σου memes, είναι αρκετά εύκολο για να ξεκινήσεις και δεν χρειάζεσαι καν καλό υπολογιστή. Φυσικά, για να δημιουργήσεις υψηλής ποιότητας και εντελώς επαγγελματικά memes θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το Photoshop και το Gimp, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για κάτι πιο απλό και γρήγορο, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιστοσελίδες.

1. Imgur

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για δημιουργία memes

Το Imgur είναι με διαφορά ο καλύτερος memegenerator (δηλαδή το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία memes) και προτείνεται αρκετά από τους Redditors. Το Imgur σου δίνει την δυνατότητα είτε να επεξεργαστείς ένα υπάρχον meme, είτε να δημιουργήσεις το δικό σου μοναδικό meme, ανεβάζοντας την φωτογραφία της επιλογής σου και γράφοντας ό,τι θέλεις να εμφανίζεται σε αυτήν. Μόλις δημιουργήσεις το meme, θα έχεις την δυνατότητα να το ανεβάσεις απευθείας στο Imgur και στη συνέχεια να το μοιραστείς με τους φίλους σου στέλνοντας τον σύνδεσμο που θα σου δοθεί, ή ακόμα και να το κάνεις embed σε κάποια ιστοσελίδα ή blog. Έχεις επίσης την δυνατότητα να κατεβάσεις το meme.

2. Livememe

Οι καλύτερες ιστοσελίδες για δημιουργία memes

Το Livememe μπορεί εύκολα να γίνει το αγαπημένο σου εργαλείο για τη δημιουργία memes. Με το που επισκεφτείς την ιστοσελίδα, στην αρχική σελίδα θα δεις κατευθείαν τα πιο δημοφιλή και viral memes που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Μπορείς να επιλέξεις ένα από αυτά και στη συνέχεια να συμπληρώσεις τις δικές σου “ατάκες” ή χαρακτήρες. Μόλις δημιουργήσεις το meme που θέλεις και είσαι ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα, μπορείς στη συνέχεια είτε να το κατεβάσεις (κάνοντας δεξί κλικ και αποθήκευση ως), είτε να το ποστάρεις απευθείας στο Reddit.

3. Imgflip

Imgflip

Αν και το Imgflip περιλαμβάνει όλα όσα θα ήθελες να έχει ένα εργαλείο για τη δημιουργία memes, δυστυχώς σε κάθε φωτογραφία προσθέτει και ένα watermark που γράφει “imgflip.com”. Για να αφαιρέσεις αυτό το watermark θα χρειαστεί να πληρώσεις για το συνδρομητικό πακέτο τους. Παρόλα αυτά, αν δεν σε ενοχλεί το watermark, μπορείς εύκολα να δημιουργείς όσα memes θέλεις, έχοντας την επιλογή να αλλάξεις το μέγεθος, τις γραμματοσειρές, τα χρώματα και πολλά πολλά ακόμα.

4. GIMP

GIMP

Στην περίπτωση που είσαι από τους λίγους που δεν το γνωρίζουν, το GIMP είναι ένα δωρεάν και ανοικτού-κώδικα πρόγραμμα διαθέσιμο για Windows, Linux και macOS. Θεωρείται πως είναι η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική του Adobe Photoshop και μπορείς να κάνεις με αυτό από ερασιτεχνική έως και επαγγελματική δουλειά. Μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα εργαλεία που περιλαμβάνει και το Photoshop, μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως η δημιουργία memes είναι παιχνιδάκι με αυτό. Φυσικά, όμως, θα χρειαστείς λίγο χρόνο πρώτα έως ότου μάθεις να το χρησιμοποιήσεις.


Εσύ ποιο από τα παραπάνω εργαλεία προτιμάς για την δημιουργία memes; Γνωρίζεις κάποιο το οποίο δεν έχω προσθέσει στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Photo of author
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social Media:

Σχολιάστε