Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Promo Cards – Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts

Share

Τα promo cards είναι ένα ολοκαίνουργιο εύκολο εργαλείο από το Spotify, το οποίο σου επιτρέπει να προωθείς τα podcast επεισόδια σου δημιουργώντας μια απλή κάρτα προώθησης για το Κανάλι σου.

Είτε έψαχνες έναν τρόπο για να δημιουργήσεις διάφορα banners ή covers για το blog σου, είτε για τα κοινωνικά δίκτυα, οι συγκεκριμένες προωθητικές κάρτες του Spotify είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρουσιάσεις το Spotify Podcast Κανάλι σου, με το στυλ, ωστόσο, που σου παρέχει η εταιρεία.

Η ομάδα Spotify for Podcasters, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στη δημιουργία νέων εργαλείων και χαρακτηριστικών της υπηρεσίας που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους podcasters, ξεκίνησε να κυκλοφορεί αρκετά νέα πράγματα τους τελευταίους μήνες, όπως την δυνατότητα να υποστηρίζει το Spotify πλήρως την μορφοποίηση κειμένου με HTML. Μαζί με αυτή την υποστήριξη, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι περιγραφές και οι σύνδεσμοι θα φαίνονται πλέον ακόμα πιο μορφοποιημένοι και έτσι ακριβώς όπως τους θέλει κάθε podcaster για τα επεισόδια του, η εταιρεία παρουσίασε επίσης και τα Promo Cards, τα οποία βέβαια μπορεί να μην είναι για όλους.

“Το νέο μας εργαλείο σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση του podcast Καναλιού σας και των επεισοδίων του στα κοινωνικά δίκτυα.”

Spotify

Τα Promo Cards μπορούν να μορφοποιηθούν με μεγάλη ευκολία και είναι απλά γραφικά τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την προώθηση του podcast καναλιού σου, ή όταν ένα επεισόδιο σου εμφανίζεται στις πιο γνωστές λίστες του Spotify. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς το podcasters.spotify.com/promocards, να συνδεθείς με τον podcast λογαριασμό σου και στη συνέχεια να επιλέξεις τα χρώματα και την εμφάνιση της προωθητικής σου κάρτας. Προς το παρόν το εργαλείο είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά.

Δημιουργώντας Promo Cards για το Spotify Podcast Κανάλι σου

Μόλις επισκεφτείς την ιστοσελίδα του εργαλείου, θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις μια προωθητική κάρτα είτε για το podcast κανάλι σου, είτε για ένα μεμονωμένο επεισόδιο που έχεις δημιουργήσει και ανεβάσει.

Tip: Μην ξεχάσεις να μπεις στο Inkstory Dispatch, στο οποίο μπορείς να ανακαλύψεις μερικά απ’ τα καλύτερα Ελληνικά Podcast Κανάλια!

Με το που επισκεφτείς την ιστοσελίδα, απλά αναζήτησε το podcast κανάλι σου, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στο Spotify for Podcasts και να είναι ορατά όλα τα επεισόδια, ή έστω ένα.

Promo Cards Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts 5

Μόλις βρεις το Podcast Κανάλι σου, θα έχεις την δυνατότητα να μορφοποιήσεις την promo card σου, επιλέγοντας το μέγεθος (το οποίο αλλάζει και το στυλ της κάρτας) και το χρώμα που θα έχει.

Μόλις μορφοποιήσεις την κάρτα σου, πάτα στο Next και στην καρτέλα Share θα σου δοθεί η επιλογή να αντιγράψεις τον σύνδεσμο του Podcast Καναλιού σου (ή του επεισοδίου) και να κατεβάσεις την κάρτα σε PNG μορφή, πατώντας στο Download File.

Promo Cards Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts 11

Αν και δεν θεωρώ προσωπικά πως είναι ένα τρομερό εργαλείο, με λίγη δουλίτσα μπορεί σίγουρα να γίνει ακόμα καλύτερο (αρκεί να παρέχει περισσότερους τρόπους μορφοποίησης). Προς το παρόν, όμως, είναι ιδανικό για όσους δεν έχουν γνώσεις πάνω σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και θέλουν να δημιουργήσουν γρήγορα κάτι όμορφο και λιτό για το Podcast Κανάλι τους.

Οι promo cards για καλλιτέχνες και μπάντες είναι επίσης διαθέσιμες προς όλους.

Το τελικό αποτέλεσμα κάθε κάρτας:

Promo Cards Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts 1
Promo Cards Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts 3
Promo Cards Ο νέος τρόπος προώθησης των Spotify Podcasts 2

Διάβασε επίσης: Πως να προωθείς τα podcast επεισόδια σου

Εσένα πως σου φαίνονται οι promo cards του Spotify για podcasters; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο τέλους του άρθρου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;