Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

Ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν WordPress θέματα

Share

Freebies! Ίσως η πιο αγαπημένη λέξη ενός blogger. Ειδικά όταν πρόκειται για το WordPress, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη blogging πλατφόρμα.

Το WordPress υπήρξε από πάντα δωρεάν ως πλατφόρμα, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση για κάθε έναν που θέλει ένα όμορφα διαμορφωμένο blog χωρίς επιπλέον κόστος. Γιατί; Πρώτα απ ‘όλα, γιατί θα πρέπει να πληρώνει για πακέτο φιλοξενίας σε μηνιαία βάση, αφού τα δωρεάν πακέτα φιλοξενίας δεν είναι έμπιστα και σίγουρα δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες που απαιτεί ένας μέσος χρήστης. Άρα, οι περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να αποφύγουν τις έξτρα χρεώσεις για θέματα και πρόσθετα.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βρεις το σωστό WordPress θέμα. Ο πρώτος τρόπος, και ο πιο ακριβώς, είναι να προσλάβεις έναν designer (σχεδιαστή ιστοσελίδων) ο οποίος θα σου φτιάξει ένα θέμα ακριβώς όπως το θέλεις και το φαντάζεσαι. Το κόστος, ωστόσο, θα είναι υψηλό. Πολύ υψηλό. Ο δεύτερος τρόπος, είναι να αγοράσεις ένα επί πληρωμής θέμα, κάτι το οποίο κάνουν οι περισσότεροι bloggers. Αλλά αν δεν είσαι έμπειρος ή μόλις έκανες τα πρώτα σου βήματα στο blogging, το να πληρώσεις περίπου 50-100 ευρώ για ένα θέμα ίσως να μην σου φανεί τόσο καλή ιδέα. Οπότε, πάμε στα δωρεάν θέματα.

Τα δωρεάν θέματα έχουν αρκετές παγίδες. Αρκετά δεν είναι σωστά βελτιστοποιημένα σε όσο αφορά το SEO, και το SEO, όμως θα γνωρίζεις, είναι ένα παιχνίδι το οποίο δύσκολα νικάς. Άλλα περιέχουν κακόβουλο κώδικα, με αποτέλεσμα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της εγκατάστασης ο server σου να είναι ευάλωτος σε επιθέσεις. Τα θέματα που περιέχουν κακόβουλο κώδικα ονομάζονται συνήθως ‘Κρακαρισμένα θέματα’ και είναι αυτά που τα βρίσεις κανονικά επί πληρωμής, αλλά κάποιος τα παρέχει δωρεάν. Ευτυχώς για εσένα, έχω φτιάξει παρακάτω μια λίστα με τις καλύτερες ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν αλλά και επί πληρωμής θέματα, χωρίς να φοβάσαι για το SEO ή την ασφάλεια της ιστοσελίδας / blog σου.

Φυσικά, το πρώτο μέρος στο οποίο πρέπει να ψάξεις για δωρεάν θέματα είναι στην επίσημη σελίδα του WordPress. Εκεί θα βρεις χιλιάδες (στην κυριολεξία) δωρεάν θέματα. Εκτός όμως από την επίσημη σελίδα, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν καταπληκτικά δωρεάν θέματα και άξια για την εγκατάσταση τους.

WordPress Themes

Ξέχασα κάποια ιστοσελίδα με δωρεάν WordPress θέματα; Άσε τον σύνδεσμο της κάτω στα σχόλια και ευχαρίστως να ανανεώσω τη λίστα 🙂

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Comment
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;