Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

10 Δωρεάν Media Kit Templates στο Canva για Bloggers

Share

Μια συλλογή από 10 δωρεάν Media Kit templates (προ-σχεδιασμένα πρότυπα) στο Canva που προορίζονται για bloggers κάθε θεματολογίας, είναι εύκολα στη μορφοποίηση και παρέχονται εντελώς δωρεάν.

Οι περισσότεροι bloggers προσπαθούν να προσελκύσουν όσα πιο πολλά brands μπορούν για να κλείσουν νέες συνεργασίες. Παρέχοντας το δικό τους Media Kit, οι bloggers σιγουρεύονται πως οι κατάλληλες πληροφορίες, τα βασικά στατιστικά και όλοι οι τρόποι προώθησης στο blog τους θα είναι οργανωμένα σε ένα αρχείο.

Σε προηγούμενο άρθρο που είχα δημοσιεύσει στο Inkstory, είχαμε δει πως μπορείς να δημιουργήσεις με ευκολία το δικό σου Media Kit μέσω του Canva. Αν και προτείνεται να έχεις ένα μοναδικό και ξεχωριστό Media Kit, δεν υπάρχουν κανόνες στο να χρησιμοποιείς ένα προ-σχεδιασμένο πρότυπο από κάποια υπηρεσία. Για την ακρίβεια, είναι προτιμότερο να παρέχεις ένα απλό Media Kit αρχείο στα brands με τα οποία θέλεις να συνεργαστείς, παρά να μην έχεις κανένα.

Στη περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι ένα Media Kit, είναι συχνά ένα αρχείο σε PDF μορφή το οποίο περιλαμβάνει τα βασικά στατιστικά του blog σου, πληροφορίες για τη θεματολογία του, όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να προωθήσεις ένα brand, προηγούμενες συνεργασίες (εφόσον υπάρχουν), σελίδες στα κοινωνικά δίκτυα και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θεωρήσεις πως είναι σημαντική.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα Media Kit;

Για να σιγουρευτείς πως το Media Kit αρχείο που παρέχεις είναι σωστά δομημένο, σιγουρέψου πως έχεις συμπληρώσει όλα τα παρακάτω:

  • Μια περιγραφή του blog: Ανέφερε πότε φτιάχτηκε, την ιστορία του και ίσως λίγα λόγια για τον/ην blogger πίσω απ’ αυτό (εφόσον είναι personal).
  • Στοιχεία επικοινωνίας: Πρόσθεσε τόσο το email όσο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (με το δεύτερο να είναι προαιρετικό).
  • Γραφικά στοιχεία: Πρόσθεσε φωτογραφίες που αναδεικνύουν τα μέρη στα οποία μπορεί ένα brand να τοποθετήσει τα banners του.
  • Βασικά στατιστικά: Σιγουρέψου πως παρέχεις τα στατιστικά για τους τελευταίους 3, 6, 9 ή 12 μήνες, τις προβολές σελίδων για τις τελευταίες 30 ημέρες, το μέσο όρο αναμονής κάθε επισκέπτη στη σελίδα και το ποσοστό εγκατάληψης. Άλλες πληροφορίες όπως το φύλο, η ηλικία, η συσκευή και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες σου είναι επίσης σημαντικές.
  • Προηγούμενες συνεργασίες και testimonials: Αν έχεις συνεργαστεί με άλλα brands στο παρελθόν ή σου έχουν αφήσει testimonials, τότε σιγουρέψου πως τα έχεις συμπληρώσει όλα. Αν έχεις γράψει επίσης advertorials για άλλα brands, παρουσίασε τα και αυτά.
  • Ιδέες για αποκλειστικές συνεργασίες: Μπορείς να αλλάζεις ένα μέρος του κειμένου στο Media Kit αρχείο σου, παρέχοντας διαφορετικές ιδέες προώθησης που εστιάζουν αποκλειστικά στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας ενός συγκεκριμένου brand.
  • Κοινωνικά δίκτυα και Streaming πλατφόρμες: Σιγουρέψου πως έχεις προσθέσει επίσης τους συνδέσμους προς όλα τα κοινωνικά δίκτυα του blog σου, καθώς επίσης και προς όλες τις streaming υπηρεσίες εάν ασχολείσαι με το Podcasting.

Μιας και τα περισσότερα δωρεάν πρότυπα περιλαμβάνουν έως δυο ή τρεις σελίδες, τις περισσότερες φορές θα χρειάζεται να προσθέτεις έξτρα σελίδες για να βεβαιωθείς πως όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες.

10 Δωρεάν Media Kit Templates στο Canva για Bloggers

Είτε απλά αναζητάς για σχεδιαστικές ιδέες, είτε δεν έχεις τη πολυτέλεια του χρόνου για να δημιουργήσεις ένα Media Kit απ’ την αρχή, τα παρακάτω πρότυπα θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις γρήγορα και εύκολα. Κάθε πρότυπο παρέχεται εντελώς δωρεάν προς όλους και θα έχεις την δυνατότητα να το μορφοποιήσεις και να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων του να αλλάξεις τα χρώματα, τις γραμματοσειρές, τα σχέδια, τις φωτογραφίες, τα κείμενα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιλαμβάνει. Έτσι, μπορείς να πάρεις ένα έτοιμο πρότυπο και να το φέρεις στα μέτρα του blog σου.

1. Beige Modern Food Photo

Το συγκεκριμένο πρότυπο σχεδιάστηκε για όσους ασχολούνται με το Food Blogging και παρέχουν τις δικές τους συνταγές. Όχι πως αυτό αποκλείει βέβαια κάθε άλλη πιθανότητα για να χρησιμοποιηθεί για διαφορετική θεματολογία.

2. Blue Simple Minimal Photo

Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τις φωτογραφίες, το συγκεκριμένο Media Kit δημιουργήθηκε για Travel Bloggers ή οποιαδήποτε επιχείρηση ασχολείται με το τουριστικό κομμάτι.

3. Off-White & Black Chic Modern Minimalist Fashion

Ένα πρότυπο ιδανικό για Fashion Bloggers και όσους αναζητούν ένα σχεδιασμό τύπου Magazine (περιοδικό) με fancy γραμματοσειρές και μεγάλες εικόνες.

4. Blue Black Modern Fashion Blogger

Αν και το συγκεκριμένο πρότυπο σχεδιάστηκε με τους Fashion Bloggers κατά νου, θα μπορούσε εύκολα κάνεις να το χρησιμοποιήσει και για ένα Magazine-Style blog, αλλά μέχρι και για ένα Personal blog.

5. Red Grey Photo Modern

Ένα πιο παραδοσιακό πρότυπο με μοντέρνα γραμματοσειρά και σχεδιασμό που διατηρεί ένα ύφος επαγγελματισμού και μπορεί εύκολα να αντιπροσωπεύσει μια μικρή επιχείρηση που αναζητάει για κάτι απλό μα λειτουργικό.

6. Mint Green and Black and White

Με το πράσινο χρώμα της μέντας, όπως αναφέρει και ο τίτλος του, μαύρα και άσπρα χρώματα, το συγκεκριμένο πρότυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους Media Kit, ενώ με το που αλλάξεις τα χρώματα και τις φωτογραφίες του, γίνεται αγνώριστο.

7. Skyblue Stripes Art Press

Για κάποιο άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο μικρός μου εαυτός βγαίνει στην επιφάνεια και μου λέει στο αφτί “Δεν είναι λες και το έφτιαξε ο Μπομπ Σφουγγαράκης αυτό το Media Kit;” Το συγκεκριμένο πρότυπο σίγουρα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα της λίστας, άσχετα με τον γραφίστα που το σχεδίασε. Φαντάζομαι πως σχετίζεται με το Travel Blogging, αλλά fingers crossed! 🤞

8. Pink and White Modern

Ένα μοντέρνο, προσεγμένο και magazine style τύπου Media Kit ιδανικό για fashion bloggers, προσωπικά blogs, ηλεκτρονικά περιοδικά ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό θέλεις, καθώς όπως προανέφερα μπορείς να το μορφοποιήσεις πλήρως.

9. Black and White Sports

Καμία λίστα δεν είναι πραγματικά ολοκληρωμένη εκτός και αν περιλαμβάνει τουλάχιστον και μια μινιμαλιστική επιλογή. Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τις φωτογραφίες, τα μινιμαλιστικά πρότυπα μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με κάθε θεματολογία, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να το φέρεις στα μέτρα σου.

10. Black and White Photography

Τέλος, άλλο ένα σχετικά μινιμαλιστικό πρότυπο το οποίο μπορεί να συνδυαστεί επίσης εύκολα με διάφορες θεματολογίες. Δε μπορώ να κρύψω πως λάτρεψα και τις δύο σελίδες του, καθώς επίσης και τον τρόπο που τοποθέτησαν την background εικόνα στην δεξιά πλευρική στήλη του Media Kit, παρέχοντας έτσι στα αριστερά τα βασικά στατιστικά με όμορφο και ευκολοδιάβαστο τρόπο.

Σύνοψη…

Τα έτοιμα πρότυπα (αλλιώς και templates) είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσεις το δικό σου Media Kit. Μιας και μπορείς να μορφοποιήσεις κάθε Media Kit με όποιον τρόπο επιθυμείς, δεν θα είναι δύσκολο να το φέρεις στα μέτρα σου και να το κάνεις να είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Η ουσία των προ-σχεδιασμένων προτύπων είναι να παρέχουν μια δομή για να ξεκινήσεις πιο εύκολα.

Εσύ παρέχεις το δικό σου Media Kit στα brands; Και αν ναι, σε τι μορφή το παρέχεις και ποιο πρόγραμμα, υπηρεσία ή εφαρμογή χρησιμοποίησες για να το σχεδιάσεις; Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;