Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2024

20 ερωτήσεις με την Αθανασία από το Creations With Fantasy

Share

Όλο και περισσότεροι bloggers εντάσσονται στη μπλογκόσφαιρα καθημερινά για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να διαδώσουν τις γνώσεις τους, να γράψουν για πράγματα με τα οποία είναι παθιασμένοι ή για να γνωρίσουν νέο κόσμο. Υπάρχουν εκατομμύρια bloggers εκεί έξω, αλλά λίγοι είναι γνωστοί και ακόμα πιο λίγοι Έλληνες.

Στο Inkstory έχω ως σκοπό να σου γνωρίσω μερικούς από τους καλύτερους bloggers που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στο blogging ταξίδι μου. Καθένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική φωνή, γράφει για πράγματα που του αρέσουν και έχει ξεχωριστές εμπειρίες οι οποίες πολύ πιθανόν να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος ή να αποφύγεις να κάνεις τα ίδια λάθη με αυτούς.

Στη σημερινή συνέντευξη, θα σου παρουσιάσω την Αθανασία Τσενικλή από το Creations With Fantasy, μια νέα blogger που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πριν από λίγο καιρό. Η Αθανασία, έχει ενώσει το crafting με το blogging και σε ταξιδεύει μέσα από τις πανέμορφες δημιουργίες της και το – γεμάτο από χρώματα και πανέμορφες φωτογραφίες – blog της.

Και κάπου εδώ, θα ήθελα μου δώσεις ένα λεπτάκι να ξανά αναφερθώ για χιλιοστή φορά στην αγάπη μου για τα σημειωματάρια και τα blog planners. Αλλά αυτή τη φορά, δεν θα σου δείξω κάποιο δικό μου, αλλά της Αθανασίας, η οποία έχει δημιουργήσει μερικά πολύ ενδιαφέρον blog planners που κάθε blogger θα ‘πρεπε να χει. Αθανασία, πως θα γίνει να διοργανώσεις έναν διαγωνισμό με δώρο ένα blog planner και να το κερδίσω εγώ;

Πες λίγα πράγματα για τον εαυτό σου και πως ξεκίνησες το blogging

“Aloha! Ονομάζομαι Αθανασία Τσενικλή, είμαι 36 ετών, μητέρα 2 υπέροχων μικρών τεράτων και σύζυγος ενός εκπληκτικού άντρα. Είμαι τρελαμένη crafter σε σημείο που μπορώ να δω ένα άχρηστο υλικό και το μυαλό μου αμέσως σκέφτεται τι μπορώ να φτιάξω από αυτό. Η ιδέα του blogging τριγυρνούσε αρκετά χρόνια στο μυαλό μου αλλά ποτέ δεν τολμούσα να πατήσω το κουμπί να κάνω την έναρξη. Μετά από παρότρυνση της φίλης Ζίνας του Efzin Creations, άνοιξα για πρώτη φορά το Creations with Fantasy τον Φεβρουάριο του 2016. Σε αυτό το blog παρουσιάζω την δική μου προσωπική δουλειά με χειροποίητες δημιουργίες καθώς και ποικίλες ιδέες και εμπειρίες.”

Ποιος είναι ο στόχος του blog σου και γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία;

“Είμαι ένας δημιουργικός άνθρωπος. Δεν μπορώ να κάτσω με τίποτα σε ησυχία, εξού και η ανάγκη μου να μοιραστώ αυτό το πάθος με τον κόσμο. Να μοιραστώ τις ιδέες μου και να δείξω πως και από το τίποτα κάτι μπορεί να φτιαχτεί φτάνει να υπάρχει καλή διάθεση. Όλοι μπορούν να δημιουργήσουν αρκεί να προσπαθήσουν. Επίσης σαν μανούλα και βρεφονηπιοκόμος πηγή ενδιαφέροντος και έμπνευσης είναι τα παιδιά. Από εκεί πηγάζει αρκετή ποσότητα από το μεράκι μου. Τέλος, επειδή ζούμε στο εξωτερικό θα ήθελα να δείξω την χώρα η οποία μας φιλοξενεί αλλά και την ζωή ενός νεομετανάστη μακριά από την πατρίδα του με τα θετικά και τα αρνητικά του.”

Ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείς για να βγάλεις χρήματα από το blog σου (και γιατί);

“Για να πω την αλήθεια δεν έχω μπει ακόμα στην διαδικασία να βγάζω χρήματα από το blogging. Δεν το αποκλείω για το μέλλον όμως!”

Τι ξέρεις τώρα που θα ευχόσουν να ήξερες όταν πρώτο ξεκίνησες το blogging;

“Το blogging χρειάζεται πολύ υπομονή και επιμονή. Δύο πράγματα πολύ σημαντικά για αυτό το χώρο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό πάνω στο blogging, έχω πάααααρα πολλά να μάθω ακόμα. Αλλά χωρίς αυτές τις δυο αρετές το μόνο που καταφέρνεις είναι να απογοητευτείς.”

Πες μας τρία blogs που επισκέπτεσαι σε καθημερινή βάση

“Μιας και είμαι καινούρια, διαβάζω αρκετά blog με αξιόλογο υλικό. Αυτά όμως που ακολουθώ και παρακολουθώ συχνά είναι το Efzin Creations, το Shabby Mommy και φυσικά το Inkstory.”

Μπορείς να μας προτείνεις τρεις υπηρεσίες ή εργαλεία που χρησιμοποιείς στο blog σου;

“Στο Creations with Fantasy χρησιμοποιώ πολύ το Instagram όπου μπορεί κάποιος να παρακολουθεί πιο αναλυτικά την δουλειά μου. Επίσης χρησιμοποιώ το Bloglovin και το Google+ με τα οποία μπορεί εάν θέλει κάποιος να με ακολουθεί σε αυτό μου το ταξίδι, χωρίς να τον βομβαρδίζω με email και pop up. Προσπαθώ να κρατήσω το blog όσο πιο απλό, ελαφρύ και γρήγορο γίνεται.”

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που μόλις ξεκίνησε το blogging ταξίδι του;

“Αυτό που λέω στον εαυτό μου. “Be yourself no matter what”. Ο κόσμος του blogging είναι αρκετά ανταγωνιστικός και δεν είναι εύκολο να κρατήσεις την αυθεντικότητα σου. Εάν είσαι ο εαυτός σου, θα φανεί στις αναρτήσεις σου, στο ύφος του blog σου, στις φωτογραφίες σου ακόμα και στα σχόλια σου. Αν είσαι εσύ όταν ανοίγεις το PC σου θα νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου!”

Τι θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχει κάποιος με το blog του;

“Αυθεντικότητα, οργάνωση, επιμονή, υπομονή, όρεξη, δημιουργικότητα, φαντασία, χιούμορ και πάνω από όλα καλή διάθεση. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό και ανθρώπινο να αναφέρεις άλλους blogger που σε ενέπνευσαν να γράψεις κάτι, να φτιάξεις κάτι, να αισθανθείς κάτι. Δεν υπάρχει πλέον η παρθενογένεση στις ιδέες μας…όλα έχουν πια φτιαχτεί και υποθεί στο blogging. Η ανθρωπιά και η εν συναίσθηση ακόμα και πίσω από μια οθόνη για τον άλλον είναι το Α και το Ω για μένα.”

Αν είχες μόνο 100 ευρώ για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog, πως θα τα χρησιμοποιούσες;

“Μάλλον θα κοιτούσα να μάθω περισσότερα τεχνικά πράγματα για το blogging. Μερικές από τις ορολογίες του μου ακούγονται σαν Κινέζικα…”

Τι blogging πλατφόρμα χρησιμοποιείς για να μπλογκάρεις (και γιατί);

“Χρησιμοποιώ το Blogger γιατί προς το παρόν είναι καθαρά χομπίστικο το blog μου. Αλλά δεν θα σας πω ψέματα, ότι η ιδέα αλλαγής σε WordPress δεν με τρώει εδώ και καιρό. Δεν έχω πάρει ακόμα την απόφαση να πω το μεγάλο ΝΑΙ της αλλαγής.”

Για περισσότερες φωτογραφίες, ακολούθησε το Creations with Fantasy στο Instagram
Για περισσότερες φωτογραφίες, ακολούθησε το Creations with Fantasy στο Instagram

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες με το blogging ή το blog σου;

“Χανόμουν στο τι είναι must και in με αποτέλεσμα να αμφισβητώ την αυθεντικότητα μου. Πλέον όμως έχω αποδεκτεί ότι είμαι αυτή που είμαι (ω ναι! ακόμα και στο blogging γίνεται αυτό!), γράφω αυτά που γράφω και όποιος θέλει μπορεί να με διαβάζει και πόσο παραπάνω να σχολιάζει τα κείμενα μου!”

Σου άνοιξε νέες “πόρτες” το blogging (και αν, ποιες);

“Θα τολμήσω να πω ναι! Ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει με τις σκέψεις μου για τα μελλοντικά μου σχέδια πάνω στην κατασκευή των χειροποίητων δημιουργιών μου! Είναι σε πολύ εμβρυικό στάδιο όμως.”

Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για το blog σου;

“Δεν θα έλεγα την ημέρα. Σαν μητέρα 2 μικρών απαιτητικών αλλά γλυκύτατων τεράτων, ο χρόνος μου περιορίζεται σε βραδινές ώρες. Οπότε αναγκαστικά ο χρόνος που διαθέτω πρέπει να είναι καλά οργανωμένος. Θα πρέπει όμως να σας πω πως έχω πάντα μαζί μου ένα από τα χειροποίητα σημειωματάρια μου και καταγράφω όλες τις ιδέες που μου κατεβαίνουν στο μυαλό, καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.”

Θα ενθάρρυνες άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν το blogging;

“Φυσικά! Όλοι έχουμε κάτι να διηγηθούμε, νέες ιδέες και εμπειρίες. Ποτέ δεν ξέρεις! Μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον άλλον να γίνει καλύτερος άνθρωπος.”

Ασχολείσαι επαγγελματικά με το blogging ή το έχεις ως χόμπι;

“Ασχολούμαι καθαρά ως χομπίστας, προς το παρόν. Δεν το αποκλείω όμως να το δω μια μέρα και επαγγελματικά. Πιστεύω πως χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες και μια καλή έρευνα αγοράς πριν πάρω την απόφαση αυτή.”

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι εύκολο να βγάλεις χρήματα μπλογκάροντας, τι άποψη έχεις γι ‘αυτό;

“Δεν πιστεύω πως είναι εύκολο. Θέλει απίστευτη οργάνωση, ενημέρωση και έρευνα για να το πετύχεις. Το blog αυτομάτως μετατρέπεται σε μια μικρή επιχείρηση και για να κρατηθεί στην ζωή θέλει πολύ προσωπική δουλειά.”

Πες μας κάτι αρνητικό για εσένα που σε έχει επηρεάσει με το blogging ταξίδι σου

“Νομίζω το γεγονός ότι είμαι τελειομανής σε ότι κάνω, μου δημιούργησε στους πρώτους μήνες ένα θεματάκι. Ο στόχος που είχα θέσει στην αρχή σε συνδυασμό με την άγνοια μου πάνω στο blogging , δεν ήταν ρεαλιστικός και δεν συμβάδιζε με το αποτέλεσμα που έβλεπα. Αυτό με έκανε να μπερδευτώ και να στρεσαριστώ αρκετά! Αλλά όλα καλά τώρα! Μικρά σταθερά βήματα και θετική σκέψη και πάμε μπροστά δυναμικά!”

Κατά τη διάρκεια του blogging ταξιδιού σου, γνώρισες ενδιαφέρον άτομα με τα οποία αντάλλαξες ιδέες μαζί τους ή άλλους bloggers που σε βοήθησαν να συνεχίσεις με το blog σου;

“Ένα από τα καλά του blogging είναι ότι γνωρίζεις νέο κόσμο. Βloggers και μη. Ανταλλάσσεις νέες ιδέες και απόψεις και αυτό σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος. Είναι πολλά τα πρόσωπα που με βοήθησαν και με στήριξαν σε αυτό μου το ξεκίνημα. Αλλά όλα αυτά τα χρωστάω στην Ζίνα του Efzin Creations, που πίστεψε πραγματικά σε μένα και με βοήθησε στα πρώτα βασικά μου βήματα στο blogging. Είναι ο μέντορας μου!”

Τι άποψη έχεις για το Inkstory;

“Για το Inkstory τι μπορεί κανείς να πει; Είναι το must follow blog του κάθε νέου ή μελλοντικού blogger. Όλα τα άρθρα που γράφει είναι τόσο κατανοητά και με πολύ απλό τρόπο γραμμένα που δύσκολα κάποιος θα έχει απορίες. Και αν πάλι κάποιος έχει απορίες (όπως εγώ για παράδειγμα), ο Παναγιώτης είναι πάντα εκεί να απαντήσει και να βοηθήσει. Δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους στην bloggοσφαιρα που θέλουν να δώσουν απλόχερα τις γνώσεις και την βοήθεια τους χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα.”

Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου;

Blog: www.creations-withfantasy.blogspot.gr
Email: [email protected]
FB blog page: https://www.facebook.com/creationswithfantasy/
Instagram: @creationswithfantasy
Twitter: @AthanasiasCwF

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αθανασία για τον χρόνο που διέθεσε για να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις. Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τόσο καλούς bloggers να μοιράζονται τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μαζί μας – εγώ τουλάχιστον εμπνέομαι από αυτές και ελπίζω κι εσύ!

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Creations with Fantasy, είμαι σίγουρος πως θα το βρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερες συνεντεύξεις από Έλληνες και Ελληνίδες bloggers στην κατηγορία “Συνεντεύξεις” του Inkstory! 🙂

Παναγιώτης Σακαλάκης
Παναγιώτης Σακαλάκηςhttps://inkstory.gr
Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.

7 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
7 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Top Σε Ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Διαβάστε Επίσης

Αναζητάς περισσότερα;